Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοσκόπηση-Σαφές προβάδισμα φ.Γεννηματά.
  • [02] Νέος κύκλος βίας στη Μ.Ανατολή
  • [03] Επεισόδια και συλλήψεις σε καταυλισμό τσιγγάνων
  • [04] Παπαντωνίου:Ετοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή.
  • [05] Αλλάζει ο ρόλος της ΕΥΠ

  • [01] Δημοσκόπηση-Σαφές προβάδισμα φ.Γεννηματά.

    20/09/2002 14:23:16

    Σε λιγότερες από 25 μέρες μέχρι τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές η Φώφη Γεννηματά αποκτά σαφές προβάδισμα ενάντι του Γιάννη Τζανετάκου για την υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις της εταιρίας Οpinion για την Ελευθεροτυπία.

    Στην πρώτη δημοσκόπηση, που έγινε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.004 ατόμων από ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής η κ.Γεννηματά συγκεντρώνει στην παράσταση νίκης ποσοστό 40,4% έναντι 20,1% του κ.Τζαννετάκου και ακολουθεί με 7,7% ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με 2,3% ο Μανώλης Γλέζος και ο θανάσης Παφίλης με 1,9%. Η κυρία Γεννηματά κρίνεται καταλληλότερη για υπερνομάρχης με 39,4% και ακολουθούν οι Γιώργος Καρατζαφέρης με 14,8% και Γιάννης Τζανεττάκος με 13,7%.

    Παράλληλα, η κ.Γεννηματά συγκεντρώνει τη θετική γνώμη του 62,8% των ερωτηθέντων και ακολουθεί ο κ.Τζανετάκος με 36,7% και ο κ.Καρατζαφέρης με 31,5%.

    Στη δεύτερη δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της κάλπης σε 830 δημότες της Αθήνας, η Φώφη Γεννηματά προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 33,3% και ακολουθεί ο Γιάννης Τζαννετάκος με 17,5%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 8,4%, ο Μανώλης Γλέζος με 5,2% και ο Θανάσης Παφίλης με 2,2%.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας αρνήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

    [02] Νέος κύκλος βίας στη Μ.Ανατολή

    20/09/2002 13:16:15

    Στη δίνη της βίας πέρασε για μία ακόμη φορά το παλαιστινιακό μετά τη δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας στο Ισραήλ και την απάντηση των Ισραηλινών με την πολιορκία του αρχηγείου του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

    Με εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης οι δυνάμεις του στρατού περικύκλωσαν χθές τις εγκαταστάσεις του Γιάσερ Αραφάτ στα πλαίσια μιας προσπάθειας να απομονωθεί ο παλιαστίνιος ηγέτης και να αναγκάσθουν σε παράδοση οι ένοπλοι Παλαιστινίοι που έχουν καταφύγει στο αρχηγείο της Ραμάλας, ανακοίνωσαν ισραηλινοί αξιωματούχοι και κύκλοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών Γκιντέον Μέιρ δήλωσε ότι η διείσδυση στη Ραμάλα πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση παλαιστινίου καμικάζι σε λεωφορείο στο Τελ Αβιβ, που στοίχισε τη ζωή σε 5 ανθρώπους.

    Η ισραηλινή επιχείρηση έχει ως βασικό στόχο τη σύλληψη 19 με 20 υπόπτων για επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων

    Το πρωί ένας Παλαιστίνιος αστυνομικός που βρισκόταν μέσα στο αρχηγείο του Αραφάτ, σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή του ισραηλινού στρατού, έγινε γνωστό από παλαιστινιακή πηγή ασφαλείας.

    Επίσης, Ισραηλινοί στρατιώτες, με τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα, εισέβαλαν στη Γάζα, σκοτώνοντας δύο Παλαιστίνιους και καταστρέφοντας οκτώ μεταλλουργίες και άλλες εγκαταστάσεις.

    Στο μεταξύ, η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης Χαμάς, ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους και τον τραυματισμό πενήντα.

    Σύμφωνα με την οργάνωση, θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις.

    [03] Επεισόδια και συλλήψεις σε καταυλισμό τσιγγάνων

    20/09/2002 13:04:26

    Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στην περιοχή του Φοίνικα της Θεσσαλονίκης,όταν μπουλντόζες επιχείρησαν να κατεδαφίσουν τον καταυλισμό τσιγγάνων που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο ''Άγιος Παύλος''.

    Ένας άνδρας, λούστηκε με βενζίνη και απειλούσε να πυρποληθεί, ενώ άλλοι τσιγγάνοι ανέβηκαν στις στέγες των παραπηγμάτων τους και μία γυναίκα ακούμπησε στη στέγη του παραπήγματος που ζούσε το νεογέννητο παιδί της,εμποδίζοντας έτσι την κατεδάφιση.

    Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στην περιοχή προκειμένου να απομακρύνουν τους τσιγγάνους που στήθηκαν μπροστά από τις μπουλντόζες προκειμένου να αποτρέψουν την κατεδάφιση.

    Στη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν 9 άτομα και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    Η επιχείρηση κατεδάφισης ξεκίνησε νωρίς το πρωί όταν συνεργεία της πολεοδομίας με γερανούς και αστυνομικές δυνάμεις πήγαν στην περιοχή όπου έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια τσιγγάνοι. Μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να ολοκληρωθεί η κατεδάφιση και ο καθαρισμός του χώρου.

    Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση πολεοδομίας Θεσσαλονίκης η τελευταία προθεσμία κατεδάφισης εξέπνευσε πριν από ενάμισι μήνα και είχε δοθεί σιωπηρά νέα παράταση.-

    [04] Παπαντωνίου:Ετοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή.

    20/09/2002 12:49:49

    Τη δραστηριότητα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας τις τελευταίες ημέρες σχολίασε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, από τη Χίο, όπου ολοκληρώνεται η εθνική διακλαδική άσκηση ''Παρμενίων 2002''.

    Η άσκηση διεξάγεται ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και του προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη καθώς και μελών της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας του Κοινοβουλίου.

    Ο κ.Παπαντωνίου δήλωσε ότι υπάρχει ένας γενικότερος προβληματισμός, ο οποίος συνδέεται με την επιθετική στάση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Θέλω να πιστεύω, πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα χειρότερο. Πάντως τόνισε, η Ελλάδα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και σταθερότητα την τουρκική προκλητικότητα, είμαστε επιτηρητές του δικού μας εθνικού χώρου και δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικότερο πρόβλημα.

    Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο Ιράκ ο υπουργός Αμυνας σχολίασε ότι αναμένουμε την εκδήλωση σχετικής αμερικανικής πρωτοβουλίας την οποία όμως δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιά θα είναι. Η Ευρωπαική Ενωση -επανέλαβε- στηρίζει τις διαδικασίες του ΟΗΕ.

    Η άσκηση ''Παρμενίων 2002'' ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και ήταν η πρώτη φορά που διεξήχθη σε διακλαδική βάση σε όλη την επικράτεια.

    Η συνεργασία των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων υπήρξε άψογη ενώ επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή αξιοπιστία των υπερσύγχρονων συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Οπως επανέλαβε ο κ.Παπαντωνίου η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, όσο χρόνο κι' αν διαρκέσει.

    [05] Αλλάζει ο ρόλος της ΕΥΠ

    20/09/2002 11:35:42

    Με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη συναντήθηκε το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του.

    Ο κ.Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι παρουσίασε στον πρωθυπουργό το σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση της ΕΥΠ, προκειμένου όπως είπε, να γίνει αποτελεσματικότερη στην αποστολή της.

    Σύμφωνα με τον κ.Χρυσοχοΐδη η ΕΥΠ πλέον θα ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα, τη διακίνηση ανθρώπων, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τη διακίνηση ναρκωτικών, ενώ θα υπάγεται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

    Ο υπουργός δεν έκανε δηλώσεις για το θέμα της τρομοκρατίας και πρόσθεσε ότι να μην κάνουμε πρόβλημα την εξάρθρωσή της


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 September 2002 - 11:30:13 UTC