Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων
  • [02] ΕΕ-Ελλάδα-Πληθωρισμός
  • [03] Συνάντηση Ν.Γκαργκάνα με διοικητές των εμπορικών τραπεζών
  • [04] Αδεια από τον πρώτο μήνα σε νεοπροσληφθέντες
  • [05] Στο Ιατρικό Κέντρο ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος
  • [06] Aθώος ο Λεσπέρογλου

  • [01] Μέτρα για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων

    18/09/2002 20:27:53

    Αύριο αναμένεται να υιοθετήσει το υπουργικό συμβούλιο, τα μέτρα που συζήτησαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την αντιμετώπιση του κύματος ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα, αλλά και της αυξητικής τάσης του πληθωρισμού. Μεταξύ των μέτρων είναι η θέσπιση ενδεικτικών τιμών σε ορισμένα προϊόντα, η δημιουργία του παρατηρητηρίου τιμών, αυστηροί έλεγχοι του ΣΔΟΕ, έκδοση τιμολογίων σε όλα τα στάδια της διακίνησης αγροτικών προϊόντων και δημοσιοποίηση λίστας με τις επιχειρήσεις που θα εντοπίζονται να υπερτιμολογούν. Στο μεταξύ, φαίνεται να εγκαταλείπεται η σκέψη για καθιέρωση πλαφόν, στις τιμές των καυσίμων, καθώς και η πρόταση για χρήση πετρελαίου θέρμανσης στη βιομηχανία.

    [02] ΕΕ-Ελλάδα-Πληθωρισμός

    18/09/2002 20:27:46

    Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αυξήθηκε από 3,6% τον Ιούλιο σε 3,8% τον Αύγουστο και συγκαταλέγεται στους τέσσερις υψηλότερους μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ. Τον Αύγουστο ο υψηλότερος πληθωρισμός στους «15 σημειώθηκε στην Ιρλανδία 4,5,% και ακολουθούν η Πορτογαλία 3,9% και η Ελλάδα με την Ολλανδία, από 3,8%. Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία από 1% και στο Βέλγιο 1,3%. Σε επίπεδο ευρωζώνης, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε από 1,9% τον Ιούλιο σε 2,1% τον Αύγουστο, ενώ στο σύνολο των 15 ο πληθωρισμός ήταν τον Αύγουστο 1,9%.

    [03] Συνάντηση Ν.Γκαργκάνα με διοικητές των εμπορικών τραπεζών

    18/09/2002 20:27:40

    Θέματα που αφορούν το πιστωτικό σύστημα, συζητήθηκαν παράλληλα με την πορεία της οικονομίας, στην συνάντηση που είχαν το απόγευμα ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος, Νίκου Γκαργκάνα με τους διοικητές των εμπορικών τραπεζών. Ο κ. Γκαργκάνας απηύθυνε στους τραπεζίτες αυστηρές συστάσεις για διαφάνεια στις συμβάσεις των δανείων και τήρηση της νομοθεσίας για τα πανωτόκια. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα δικαστήριο της Αθήνας εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία, αρκετοί όροι από αυτούς που περιέχονται στις συμβάσεις των δανείων είναι παράνομοι και καταχρηστικοί.

    [04] Αδεια από τον πρώτο μήνα σε νεοπροσληφθέντες

    18/09/2002 20:27:32

    Αδεια από τον πρώτο μήνα εργασίας θα δικαιούνται οι νεοπροσληφθέντες. Η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο, το οποίο καταρτίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή τον ερχόμενο μήνα. Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή οι εργαζόμενοι θα δικαιούνται, προτού συμπληρώσουν ένα χρόνο δουλειάς, ποσοστό της ετήσιας άδειάς τους με αποδοχές.

    [05] Στο Ιατρικό Κέντρο ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος

    18/09/2002 20:27:24

    Στο Ιατρικό Κέντρο νοσηλεύεται μέρες ο πρώην υπουργός, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ο οποίος αδιαθέτησε ενώ βρισκόταν στο εξοχικό του, καθώς παρουσίασε υψηλό πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του ελέγχεται απόλυτα από τους θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι εφαρμόζουν φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα που εμφανίζει και έχουν χορηγήσει ορό στον ασθενή.

    [06] Aθώος ο Λεσπέρογλου

    18/09/2002 15:45:26

    Aθώος κατά πλειοψηφία τεσσάρων προς τριών, κρίθηκε απο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο 48χρονος Αβραάμ Λεσπέρογλου, ο οποίος δικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού Γιώργου Ψαρουδάκη, τον Οκτώβριο του 1982 στα Εξάρχεια.

    Το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση του εισαγγελέα έδρας που είχε ζητήσει την ενοχή, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, του Αβραάμ Λεσπέρογλου, κρίνοντας ότι είναι ο δράστης της απόπειρας σε βάρος του αστυνομικού.

    Η απόφαση αναγνώστηκε σε μία κατάμεστη απο φίλους και συγγενείς του Αβραάμ Λεσπέρογλου αίθουσα, οι οποίοι στο άκουσμά της ξέσπασαν σε έντονα χειροκροτήματα και επευφημίες.

    Ο Λεσπέρογλου είχε καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 17 ετών, ενώ είχε αθωωθεί απο το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο. Κατά της απόφασης όμως του Εφετείου ασκήθηκε αναίρεση απο τον Αρειο Πάγο, με αποτέλεσμα ο Αβραάμ Λεσπέρογλου να δικαστεί εκ νέου και να παραμείνει κρατούμενος περίπου ενάμιση μήνα, μετά απο ένταλμα που είχε εκδοθεί.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη αυτή είναι η τελευταία που διεξάγεται ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, καθώς αντίστοιχες υποθέσεις πλέον, σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο, δικάζονται χωρίς την παρουσία ενόρκων, απο Τριμελή Εφετεία Κακουργημάτων.

    Σύμφωνα με δηλώσεις των συνηγόρων του Αβραάμ Λεσπέρογλου, τα δικαστήρια στα οποία μετέχουν και ένορκοι, είναι τα πιο κατάλληλα για να εκδικάζουν αυτές τις υποθέσεις, ενώ για τη συγκεκριμένη δίκη υποστήριξαν ότι οι ένορκοι άντεξαν το δυσμενές κλίμα που διαμορφώθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου και απέδωσαν δικαιοσύνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 September 2002 - 20:30:15 UTC