Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτόπαπας για ομιλία Καραμανλή.
  • [02] Απάντηση Χριστοδουλάκη σε Καραμανλή.
  • [03] Επιδείνωση του καιρού για 36 ώρες
  • [04] Σε ισχύ τα μέτρα στον Κηφισό
  • [05] Συνεδριάζουν οι πανεπιστημιακοί
  • [06] Σεισμός στην Ηλεία
  • [07] Προσωρινά ελεύθερη η Α. Σωτηροπούλου

  • [01] Πρωτόπαπας για ομιλία Καραμανλή.

    15/09/2002 13:24:42

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, τόνισε οτι συμπέρασμα απο τη χθεσινή ομιλία του κ.Καραμανλή είναι ένα και μοναδικό. Οι Ελληνες, ανέφερε ο κ. Πρωτόπαπας, δεν θα εμπιστευθούν ποτέ ένα πολιτικό, ο οποίος ενώ τηρεί ''σιγή ασυρμάτου'' για το πρόγραμμα της παράταξής του, δυσφορεί γιατί στη χώρα του επιτελείται μεγάλη πρόοδος και δεν διστάζει - έστω και αν πλήττει ο ίδιος την όποια αξιοπιστία που απέμεινε- να καταστροφολογεί σε βάρος της.

    Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε σε ερώτηση στα όσα ο Σάββας Ξηρός ισχυρίστηκε χθες μέσα απο τον Κορυδαλλό οτι ''κατά την διάρκεια της νοσηλείας του στον Ευαγγελισμό, τον επισκέφθηκε κάποιο πολιτικό πρόσωπο και υποστήριξε οτι η κατάθεσή του ήταν προϊόν απειλής για την ζωή του και των φαρμάκων που του χορηγούσαν''.

    Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας, δεν έχει κανένα λόγο να ανοίξει διάλογο με τους κατηγορούμενους για τρομοκρατικές πράξεις. Εξάλλου, η έρευνα σε όλη αυτή την υπόθεση γίνεται με πλήρη διαφάνεια, με πλήρη τήρηση των κανόνων και των νόμων, με βαθειά πίστη στην δημοκρατία και στο κράτος δικαίου και βεβαίως κάτω απο την εποπτεία και τον έλεγχο των αρμόδιων δικαστικών και εισαγγελικών αρχών. Η έρευνα αυτή, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα προχωρήσει σε βάθος και όλα τα σχετιζόμενα με τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17 Νοέμβρη θα αποκαλυφθούν.

    Θέλουμε, κατέληξε ο κ. Πρωτόπαπας, να καλέσουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να συμβάλουν, να συμβάλουν θετικά σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια στην εξάρθρωση της τρομοκρατίας σε ένα θέμα που αφορά όλη την κοινωνία μας, όλους τους πολίτες.

    [02] Απάντηση Χριστοδουλάκη σε Καραμανλή.

    15/09/2002 12:43:24

    Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια οικονομική πολιτική που έχει στόχο την αύξηση της απασχόλησης, των επενδύσεων και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Η πολιτική αυτή έχει σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα να εξελίσσεται σε ισχυρό διεθνές κέντρο.

    Αυτό τόνισε το πρωί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις για την οικονομία απο τη Θεσσαλονίκη του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε οτι η ΝΔ για άλλη μια φορά αντί να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας, προέβη στη γνωστή κινδυνολογία οτι τίποτε δεν πάει καλά σε αυτό τον τόπο.

    Η απάντηση στις δηλώσεις αυτές, είπε ο υπουργός, είναι οτι η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και επενδύσεων και οτι όλοι αναγνωρίζουν τα γοργά βήματα της προόδου της ελληνικής οικονομίας.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης επισήμανε πάντως οτι υπάρχουν και προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζονται μέσω των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης που οφείλονται στην αύξηση των επενδύσεων τα τελευταία χρόνια ύστερα απο δεκαετίες επενδυτικής άπνοιας κατά τη διακυβέρνηση της χώρας απο τη ΝΔ.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών επέκρινε τη ΝΔ οτι ήταν απούσα στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση και την κατηγόρησε οτι αποσσύρεται τώρα απο τη συζήτηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση επειδή δεν έχει προτάσεις.

    Αναφερόμενος στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον είπε οτι χαρακτηρίζεται απο τη δύσκολη διεθνή οικονομική κατάσταση λόγω καθυστέρησης της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και απο την αβεβαιότητα όσον αφορά τις εξελίξεις στο Ιράκ.

    Ειδικά σ' ό,τι αφορά στην Ελλάδα ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε οτι οι αρνητικές εξελίξεις απο τους δύο αυτούς παράγοντες μπορούν να αντιμετωπιστούν με υψηλή ανάπτυξη και αύξηση των επενδύσεων.

    Τέλος, αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε οτι η μάχη κατά του πληθωρισμού αφορά όλους και οτι η αποτελεσματικότερη λύση για την αύξηση της απασχόλησης είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

    [03] Επιδείνωση του καιρού για 36 ώρες

    15/09/2002 11:44:20

    Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται για τις επόμενες 36 ώρες σε όλη σχεδόν τη χώρα. Αυτό αναφέρεται σε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που εκδόθηκε στις 11 το πρωί.

    Τα φαινόμενα αυτά θα είναι σήμερα έντονα στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Αύριο οι ισχυρές καταιγίδες θα περιοριστούν στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν απο τα δυτικά. Σημειώνεται οτι στις περιοχές που θα επηρεαστούν απο τα έντονα καιρικά φαινόμενα περιλαμβάνεται και η Αττική.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχομένων προβλημάτων. Εξάλλου, σε ισχύ παραμένουν τα μέτρα στον Κηφισό, ενώ σε ετοιμότητα έχουν τεθεί ολες οι λιμενικές αρχές της χώρας μετά το έκτακτο δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επικράτηση έντονων καιρικών φαινομένων

    [04] Σε ισχύ τα μέτρα στον Κηφισό

    15/09/2002 09:19:03

    Απο το βράδυ αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας, η οποία συνοδεύεται απο βροχές και καταιγίδες και πλήττει κυρίως τη Θεσσαλία, την Πελλοπόνησο, τη Στερεά και το Βόρειο Αιγαίο.

    Εντονες βροχοπτώσεις αναμένονται να πέσουν το μεσημέρι και στην Αττική.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχομένων προβλημάτων. Εξάλλου, σε ισχύ παραμένουν τα μέτρα στον Κηφισό, ενώ σε ετοιμότητα έχουν τεθεί ολες οι λιμενικές αρχές της χώρας μετά το έκτακτο δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επικράτηση έντονων καιρικών φαινομένων.

    [05] Συνεδριάζουν οι πανεπιστημιακοί

    15/09/2002 09:18:56

    Πραγματοποιείται σήμερα η γενική συνέλευση των πανεπιστημιακών καθηγητών, οι οποίοι αναμένεται να αποφασίσουν οριστικά και την τυπική λήξη των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

    Σημειώνεται οτι την περασμένη Τετάρτη επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των καθηγητών για την επίλυση των τεσσάρων όρων που είχαν θέσει.

    Μετά τη σημερινή απόφαση αναμένεται απο αύριο να ανοίξουν οι σχολές των Πανεπιστημίων, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να μη χαθεί η εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου

    [06] Σεισμός στην Ηλεία

    15/09/2002 09:18:48

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες το βράδυ στις 10.50, ενώ το επίκεντρό της εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα νότια του Βαρθολομιού Ηλείας.

    Ο σεισμός, απο τον οποίο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της βορειοδυτικής Πελλοπονήσου και στη Ζάκυνθο.

    [07] Προσωρινά ελεύθερη η Α. Σωτηροπούλου

    15/09/2002 00:45:04

    Επί έξι ώρες διήρκεσε η απολογία, ενώπιον του εφέτη ανακριτή κ. Λεωνίδα Ζερβομπάκου, της Αγγελικής Σωτηροπούλου, η οποία κατηγορείται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που αφορύν τη συμμετοχή της στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν.

    Η Σωτηροπούλου μετά από την πολύωρη εξαντλητική ανάκριση αφέθηκε ελεύθερη καθώς μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή προέκυψε διαφωνία για το αν θα πρέπει ή όχι να προφυλακιστεί. Συγκεκριμένα όπως δήλωσε η συνήγορος της Αγγελικής Σωτηροπούλου, κ. Γιάννα Κούρτοβικ, ο ανακριτής είχε την άποψη ότι η 40χρονη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη ενώ η γνώμη του εισαγγελέα εφετών κ. Κυριάκου Καρούτσου ήταν ότι η Αγγελική Σωτηροπούλου πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενη. Η κ. Κούρτοβικ υποστήριξε επίσης, σε δηλώσεις της, ότι η Αγγελική Σωτηροπούλου αρνείται κάθε κατηγορία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 September 2002 - 11:30:15 UTC