Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναιρούν τις απολογίες τους τα αδέλφια Ξηρού
  • [02] Πέθανε η ηθοποιός Ιλια Λιβυκού
  • [03] Συνάντηση Ανάν με Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [04] Στον ανακριτή σήμερα ο Κουφοντίνας
  • [05] Στον ανακριτή ο Κουφοντίνας.
  • [06] Σκύρος-σεισμός

  • [01] Αναιρούν τις απολογίες τους τα αδέλφια Ξηρού

    06/09/2002 13:32:02

    Ανατρέπονται τα δεδομένα στην υπόθεση της τρομοκρατίας καθώς ο Σάββας Ξηρός με δήλωση που διένειμε ο συνήγορός του κ.Αγιοστρατίτης υποστηρίζει ότι αναιρεί τα όσα φέρεται να έχει πεί μέχρι σήμερα.

    Στη δήλωσή του, την οποία συνυπογράφουν τα αδέλφια του Βασίλης και Χριστόδουλος, ο Σάββας Ξηρός αναφέρει ότι οι απολογίες είναι προϊόν ενός και μόνο εγκεφάλου και τονίζει ότι ''το πώς, αυτές έχουν επιβληθεί θα καταδειχθεί σύντομα, ώστε να ανακτήσουμε την τραυματισμένη μας αξιοπρέπεια''.

    Αναφέρει επίσης ότι ''σύντομα θα γίνει απολογισμός για το πώς, τί και γιατί συνέβη, ό,τι συνέβη,απο τις 29 Ιουνίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου'' (ημέρα παράδοσης του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αρχές). Ζητεί να καταμεριστούν ευθύνες εντός και εκτός της οργάνωσης αρχής γενομένης απο τα πρόσωπα.

    [02] Πέθανε η ηθοποιός Ιλια Λιβυκού

    06/09/2002 12:50:47

    Άλλη μια μεγάλη μορφή του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή.

    Πρόκειται για την Ίλια Λιβυκού που πέθανε το πρωί στο σπίτι της στην Αθήνα σε ηλικία 82 ετών.

    Η υγεία της είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

    Η Ίλια Λιβυκού γεννήθηκε το 1919 στο Ηράκλειο της Κρήτης, σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και υπήρξε η σύζυγος του κορυφαίου κωμικού Βασίλη Λογοθετίδη, με τον οποίο είχε συμπρωταγωνιστήσει σε αξέχαστες κινηματογραφικές ταινίες, όπως ο ''Ηλίας του 16-ου'', ''Η κυρία του Μαξίμ'', ''Ενας βλάκας και μισός'' και άλλες.

    [03] Συνάντηση Ανάν με Κληρίδη-Ντενκτάς

    06/09/2002 12:50:41

    Διαδοχικές συναντήσεις με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και τον πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη είχε το πρωί στο Παρίσι ο γγ του ΟΗΕ. Αργότερα ο κ.Ανάν θα έχει κοινή συνάντηση με τους δύο ηγέτες.

    Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, ο κ.Κληρίδης θα δώσει το μήνυμα στον κ.Ανάν ότι η εξεύρεση λύσης εξαρτάται αποκλειστικά από τον κ.Ανάν.

    Από την πλευρά του ο γγ του ΟΗΕ θα καταστήσει σαφές ότι προτίθεται να υποβάλει συνολικό έγγραφο μετά από τις τουρκικές εκλογές που θα γίνουν στις 3 Νοεμβρίου.

    [04] Στον ανακριτή σήμερα ο Κουφοντίνας

    06/09/2002 12:50:34

    Στον εφέτη ειδικό ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, οδηγείται σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος παραδόθηκε χθες το μεσημέρι στις διωκτικές αρχές.

    Ο Κουφοντίνας κατηγορείται για δεκάδες κακουργηματικές πράξεις που τέλεσε ως μέλος της ''17 Νοέμβρη'', μεταξύ των οποίων δολοφονίες, απόπειρες δολοφονιών, ληστείες, εκρήξεις βομβών και άλλα.

    Μισή ώρα πριν την παράδοσή του είχε ενημερώσει τη δικηγόρο Ιωάννα Κούρτοβικ, ενώ μετά τη σύλληψή του η δικηγόρος διάβασε δήλωσή του με την οποία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τις ενέργειες που έχει αναλάβει η ''17 Νοέμβρη''.

    Επίσης αρνήθηκε την ενοχή του για τις πράξεις που του αποδίδονται σύμφωνα με τον τρόπο που αυτές περιγράφονται στο κατηγορητήριο. Εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του σε όσους κρατούνται για την υπόθεση αυτή δίκαια ή άδικα.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις η κ.Κούρτοβικ είπε ότι ο Κουφοντίνας παραδόθηκε αυτοβούλως και δεν υπήρχε καμία συμφωνία και συνεννόηση με τις αρχές. Εκτίμησε επίσης ότι δεν θα συνεργαστεί τουλάχιστον με τον τρόπο που πέρασε στον Τύπο.

    [05] Στον ανακριτή ο Κουφοντίνας.

    06/09/2002 09:30:40

    Στον ανακριτή αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο πλέον καταζητούμενος Ελληνας των τελευταίων μηνών. Ο Κουφοντίνας, ο ''Λουκάς'' της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17 Νοέμβρη'' παραδόθηκε χθες το μεσημέρι μεταβαίνοντας ο ίδιος στο Μέγαρο της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών. Πριν την παράδοσή του ο Κουφοντίνας είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του τη συνήγορό του Γιάννα Κούρτοβικ. Η Κούρτοβικ μετά την παράδοση ανέγνωσε δήλωση του Κουφοντίνα, στην οποία αναφέρει ότι αναλαμβάνει τις πολιτικές ευθύνες για όλες εκείνες τις ενέργειες που έχει αναλάβει την ευθύνη και η ''17 Νοέμβρη''. Επίσης εκφράζει την συμπαράστασή του για όσους κρατούνται για την υπόθεση αυτή. Το κατηγορητήριο σε βάρος του Κουφοντίνα και βάση του οποίου έχει εκδοθεί το ένταλμα σύλληψής του περιλαμβάνει δεκάδες πράξεις, όπως δολοφονίες, απόπειρες δολοφονιών, εκρήξεις βομβών, ληστείες και άλλα.

    [06] Σκύρος-σεισμός

    06/09/2002 09:10:48

    Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη 01.19 μετά τα μεσάνυχτα, στον θαλάσσιο χώρο νότια της Σκύρου και βόρεια της Εύβοιας, 120 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, όπως ανακοινώθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 September 2002 - 11:30:16 UTC