Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καθορίστηκε η ελάχιστη τιμή στο βαμβάκι.
  • [02] Συνάντηση Παπανδρέου με γγ ΟΗΕ
  • [03] Πλημμύρες-Κινητοποιήσεις δημάρχων.
  • [04] Ερευνες για ''17 Ν''
  • [05] ΕΜΥ:Νέες βροχές και καταιγίδες

  • [01] Καθορίστηκε η ελάχιστη τιμή στο βαμβάκι.

    04/09/2002 16:49:41

    Στις 218 δρχ το κιλό, καθόρισε την ελάχιστη τιμή παραγωγού για το βαμβάκι της φετινής σοδειάς, η αρμόδια διαχειριστική Επιτροπή κλωστικών ινών της ΕΕ.

    Η τιμή αυτή προέκυψε με βάση τα επίσημα στοιχεία της παραγωγής που έδωσε το υπουργείο Γεωργίας. Η εκτίμηση ανέφερε παραγωγή 1.061.978 τόνους βαμβάκι, από την καλλιέργεια περίπου 3.575.000 στρεμμάτων με βάση τα επεξεργασμένα στοιχεία του ΟΣΔΕ.

    Τα παραπάνω επίσημα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς, προαναγγέλλουν μια ικανοποιητική σοδειά και ένα καλό εισόδημα στους βαμβακοπαραγωγούς.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Δρυς ανέφερε ότι είναι στο χέρι των αγροτών να προστατεύσουν την παραγωγή τους και να επιδιώξουν και να εισπράξουν το μεγαλύτερο δυνατόν ποσό από τις κοινοτικές επιδοτήσεις.

    Ο υφυπουργός Γεωργίας Β. Αργύρης επεσήμανε ότι οι οργανώσεις των παραγωγών πρέπει να ενεργοποιηθούν και με κατάλληλους χειρισμούς (π.χ. εκκόκκιση για λογαριασμό του παραγωγού θα τους προσπόριζε γύρω στις 17 δρχ το κιλό), να μεγεθύνουν τα έσοδα (εισόδημα) των αγροτών.

    Επεσήμανε ακόμη ότι με βάση τα πραγματικά στοιχεία και τα υπόλοιπα στοιχεία της παραγωγής, η ελάχιστη τιμή του παραγωγού δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη των 250 δρχ το κιλό (επιδότηση της ΕΕ 218 δρχ συν μέρος της εμπορικής τιμής).

    Είπε ακόμη ότι θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι για να προστατευθεί η παραγωγή που φαίνεται να υπάρχει τώρα. Ηδη, τόνισε, υπάρχει μια υπέρβαση 15.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Λάρισας. Γίνεται ταυτοποίηση των υπερβάσεων και σύντομα θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές σε όσους καλλιέργησαν περισσότερα από τα επιτρεπόμενα στρέμματα.

    [02] Συνάντηση Παπανδρέου με γγ ΟΗΕ

    04/09/2002 16:26:45

    Συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν διάρκειας μισής περίπου ώρας είχε στο Γιοχάνεσμπουργκ στο περιθώριο της διάσκεψης Κορυφής για το περιβάλλον ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Το βασικό θέμα των συζητήσεων ήταν το Κυπριακό ενόψει και της συνάντησης της Παρασκευής του γγ με τους κκ Κληρίδη και Ντενκτάς, στο Παρίσι.

    Σύμφωνα με αρμόδιες διπλωματικές πηγές ο γγ δεν πρόκειται να υποβάλει στη φάση αυτή ένα συνολικό σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού διότι αφενός επιθυμεί να αξιολογήσει τα συμπεράσματα της συνάντησης των Παρισίων,αλλά και λόγω της ιδιαίτερα δύσκολης προεκλογικής συγκυρίας στην Τουρκία η οποία δεν επιτρέπει ουσιαστικές εξελίξεις. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην εποικοδομητική στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς και επισήμανε οτι η διαδικασία ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ προχωρεί κανονικά με ορίζοντα τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης.

    Οι κκ Παπανδρέου και Αναν συζήτησαν ακόμη το θέμα του Ιράκ όπου ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε οτι η Ελλάδα θεωρεί οτι πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλες οι δυνατότητες για να εξευρεθεί μία πολιτική λύση η οποία να διασφαλίζει το σεβασμό των αποφάσεων του Διεθνούς Οργανισμού. Ο υπουργός Εξωτερικών συζήτησε ακόμη με το γγ του ΟΗΕ τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό και τον ενημέρωσε για τις σχετικές συζητήσεις που έγιναν πριν απο λίγες ημέρες στο Ατυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Επίσης συζητήθηκαν οι σχέσεις ΕΕ - Ηνωμένων Πολιτειών και επισημάνθηκε η ανάγκη να ξεπεραστεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, αλλά και οι σχέσεις των Ηνωμένων Εθνών με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [03] Πλημμύρες-Κινητοποιήσεις δημάρχων.

    04/09/2002 16:25:03

    Αύριο στις 6.30 οι δήμαρχοι Ρέντη , Μοσχάτου και Πειραιά αποφάσισαν να κλείσουν επι δίωρο τον Κηφισό στη συμβολή του με την οδό Πειραιώς ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα συνεχιζόμενα προβλήματα που σημειώνονται στην περιοχή.

    [04] Ερευνες για ''17 Ν''

    04/09/2002 16:24:55

    Νέα στοιχεία που αφορούν τη σχέση μιας γυναίκας με τη ''17 Νοέμβρη'', προέκυψαν απο ταυτοποίηση δακτυλικού αποτυπώματος που βρέθηκε στη γιάφκα της οργάνωσης, στην οδό Δαμάρεως. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα αυτή έχει βρεθεί και έχει καταθέσει τουλάχιστον δύο φορές στην Αντιτρομοκρατική, η οποία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είχε σχέσεις με μέλη της ''17 Νοέμβρη''.

    Δεν έχει συλληφθεί όμως, γιατί η γνωριμία με μέλη της ''17 Νοέμβρη'' δεν στοιχειοθετεί κατηγορία, ενώ δεν έχουν βρεθεί άλλα σε βάρος της επιβαρυντικά στοιχεία.

    [05] ΕΜΥ:Νέες βροχές και καταιγίδες

    04/09/2002 15:02:14

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους τις επόμενες έξι ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ.

    Στις περιοχές που προβλέπεται να επηρεασθούν συμπεριλαμβάνεται και η Αττική.

    Απο τις βραδυνές ώρες αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 September 2002 - 20:30:14 UTC