Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα στοιχεία για την δράση της 17Ν-Χ.Ξηρός-Ψαραδέλλης.
  • [02] Σαμοθράκη-Βρέθηκε το πτώμα 28χρονου που ήταν αγνοούμενος από τις 17
  • [03] Υπόθεση 17Ν-Κατάθεση μάρτυρα για ταξίδι Σάββα Ξηρού στο Σουδάν.

  • [01] Νέα στοιχεία για την δράση της 17Ν-Χ.Ξηρός-Ψαραδέλλης.

    01/09/2002 18:48:38

    Νέα στοιχεία, σχετικά με τη δράση των μελών της 17 Νοέμβρη, βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, μετά απο απολογίες στις στις διωκτικές αρχές. Ως άμεσο συνεργάτη του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου όσον αφορά τις ιδεολογικές κατευθύνσεις της 17Ν κατονομάζει ο Χριστόδουλος Ξηρός, στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, το Θεολόγο Ψαραδέλλη που σύμφωνα με συγκατηγορουμένους του χρησιμοποιούσε στην οργάνωση το ψευδώνυμο ''Φώτης''. Σημειώνεται οτι ο ίδιος ο Ψαραδέλης αρνείται ότι συμμετείχε στη 17Ν αλλά παραδέχεται ότι είχε λάβει μέρος σε μια ληστεία τράπεζας το 1986, πιστεύοντας οτι θα του δώσουν λεφτά για να εκδώσει κάποιο βιβλίο που ήθελε.

    [02] Σαμοθράκη-Βρέθηκε το πτώμα 28χρονου που ήταν αγνοούμενος από τις 17 Αυγούστου.

    01/09/2002 18:27:46

    Το πτώμα του 28χρονου Ανδρέα Μπονέλη από την Πάτρα, ο οποίος ήταν αγνοούμενος από το βράδυ του Σαββάτου 17 Αυγούστου στη Σαμοθράκη, βρέθηκε στη θέση ''Τέταρτη Βάθρα'' του ρέματος ''Φονιάς''.

    Το πτώμα που ήταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και θα γίνει νεκροτομή για τα ακριβή αίτια του θανάτου. Ο Μπονέλης είχε πάει στη Σαμοθράκη για ολιγοήμερες διακοπές, μαζί με φίλους του και είχαν κατασκηνώσει στις Βάθρες. Το απόγευμα του Σαββάτου 17 Αυγούστου πήγε να εξερευνήσει μόνος του την περιοχή και μετά από ξαφνικό μπουρίνι, τα ίχνη του χάθηκαν.

    [03] Υπόθεση 17Ν-Κατάθεση μάρτυρα για ταξίδι Σάββα Ξηρού στο Σουδάν.

    01/09/2002 18:21:23

    Ενα σημαντικό στοιχείο για το περίφημο ταξίδι που είχε κάνει πριν λίγα χρόνια στο Σουδάν ο Σάββας Ξηρός με την Ισπανίδα σύντροφό του, προκύπτει από την κατάθεση που έδωσε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία ο φίλος του 40χρονου τραυματία Αμίν Αλατάμπο Σουδανός υπήκοος. Ο μάρτυρας στην κατάθεσή του αναφέρεται σε όσα υποστηρίζει και ο ίδιος ο Σάββας Ξηρός για την επιχείρηση για την παραγωγή πάγου που έλεγε ότι ήθελε να δημιουργήσει στο Σουδάν, αλλά τονίζει ότι του είχε κάνει εντύπωση η συμπεριφορά του Σάββα Ξηρού γιατί ήθελε να μαθαίνει οποιαδήποτε συζήτηση έκανε ο ίδιος με συμπατριώτες του. Ο Αμίν Αλατάμπο αναφέρεται επίσης και σε μια εκδρομή που ο ίδιος ο Σάββας Ξηρός ζήτησε να κάνει σε συγκεκριμένη περιοχή της χώρας, στην περιοχή Κασάλα. Για να πάει κάποιος στην περιοχή αυτή χρειάζεται ειδική άδεια από την αστυνομία, καθώς σημερα την κατέχουν οι δυνάμεις του βορείου Σουδάν το οποίο εκεί στηρίζει και εκπαιδεύει τους αντάρτες της Ερυθραίας, που ανήκουν στο Απελευθερωτικό Μέτωπο Ερυθραίας. Τέλος, ο μάρτυρας υποστηρίζει ότι αν και ο Σάββας Ξηρός του είχε πει ότι ασχολείται με αγιογραφίες, εν τούτοις όταν ο ίδιος πήγαινε στο εργαστήριό του τον έβλεπε να κατασκευάζει διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 September 2002 - 20:30:10 UTC