Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κέρκυρα-Προβλήματα από την βροχή
  • [02] Συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο για παιδεία
  • [03] Συνάντηση Καραμανλή-Μίλερ-τρομοκρατία
  • [04] Λιάνης-Στρατάκης οι νέοι υφυπουργοί Αθλητικών και Μεταφορών
  • [05] Νέοι υφυπουργοί.

  • [01] Κέρκυρα-Προβλήματα από την βροχή

    29/08/2002 18:24:27

    Προβλήματα σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην Κέρκυρα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που διήρκησε τρεις περίπου ώρες. Προβλήματα παρατηρήθηκαν σε όλο το νησί ιδιαίτερα όμως, στα προάστια Μαντούκι και Γαρίτσα του δήμου Κερκυραίων.

    Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε μεγαλύτερες ζημιές. Από τη βροχή δημιουργήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση του νησιού αλλά και στις τηλεπικοινωνίες. Από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός στο νησί της Κέρκυρας έχει βελτιωθεί.

    [02] Συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο για παιδεία

    29/08/2002 17:24:51

    Συνέπεια, ενότητα και σταθερότητα, σύστησε στα μέλη της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά τη συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου που συνεκλήθη με αφορμή τις εξελίξεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Σύμφωνα με διευκρινίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Πρωτόπαπα, κατά τη συνεδρίαση, ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε ''αποφευκτέες'' τις κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε διάσταση με τους πανεπιστημιακούς, με μόνο πρόβλημα το μισθολογικό, το οποίο ωστόσο θα συζητηθεί εκ νέου το 2003.

    Παράλληλα, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει και τις αυξήσεις μέχρι και 40% που δόθηκαν στους πανεπιστημιακούς δασκάλους το 1998. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι, σύμφωνα με τον κ. Πρωτόπαπα, η εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Παιδείας, Πέτρου Ευθυμίου, επικροτήθηκε από όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί ρήξη, ούτε με τους αγρότες, ούτε με τους δημοσίους υπαλλήλους, διευκρίνισε ο κ. Πρωτόπαπας σε άλλο σημείο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ερωτηθείς σχετικά με τους αγρότες μάλιστα, θεώρησε ότι μονάχα ορισμένες από τις κινητοποιήσεις υποκινούνται από τη ΝΔ και το ΚΚΕ -κάποιες που οργανώνονται ενόψεις της ΔΕΘ- πεποίθηση δε, της κυβέρνησης, ειναι ότι είναι δυνατή η συγκρότηση μιας ''επιθετικής πολιτικής για τη γεωργία'' στο πλαίσιο της ΚΑΠ.

    Ο κ. Πρωτόπαπας, απέρριψε ωστόσο την έγκληση ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να επιβάλλει κομματική πειθαρχία στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Τέλος, ανέφερε ότι ο Κώστας Σημίτης ζήτησε από τα κυβερνητικά στελέχη να έχουν συνεχή παρουσία στις περιφέρειες ενόψει των εκλογών για την ΤΑ, θεωρώντας ότι ''η ΝΔ θα προσπαθήσει να αναδείξει τις δημοτικές εκλογές ως δήθεν πρόκριμα γι αυτό που θα συμβεί μετά''.

    [03] Συνάντηση Καραμανλή-Μίλερ-τρομοκρατία

    29/08/2002 17:22:02

    Οι εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης περίπου 45 λεπτών, που είχε στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής με τον Αμερικανό πρεσβευτή Τόμας Μίλερ.Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο αμερικανός διπλωμάτης τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ζητήσει την έκδοση μελών της 17 Νοέμβρη, που ευθύνονται για δολοφονίες αμερικανών υπηκόων, προκειμένου να δικαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα του συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε οι δίκες να είναι αποτελεσματικές και παρέχει κάθε βοήθεια στις ελληνικές διωκτικές αρχές.

    [04] Λιάνης-Στρατάκης οι νέοι υφυπουργοί Αθλητικών και Μεταφορών

    29/08/2002 17:18:06

    Ο Γιώργος Λιάνης και ο Μανώλης Στρατάκης είναι οι νέοι υφυπουργοί Αθλητισμού και Μεταφορών, αντίστοιχα, μετά την παραίτηση που υπέβαλαν ο Γιάννης Κουράκης και ο Σπύρος Βούγιας, οι οποίοι διεκδικούν τους δήμους Hρακλείου Kρήτης και Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος Λιάνης είχε διατελέσει και πάλι υφυπουργός Αθλητισμού από το 1993 μέχρι και το 1996 οπότε τον είχε αντικαταστήσει ο Ανδρέας Φούρας. Την ανακοίνωση για την ανάληψη του υφυπουργειου Αθλητισμού από τον κ Λιάνη έκανε ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας. Ο κ Λιάνης αναλαμβάνει επίσημα τα νέα του καθήκοντα από αύριο.

    Ο Μανώλης Στρατάκης εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το Σεπτέμβριο του 1996. Στις 24 Σεπτεμβρίου 1997, ακυρώθηκε η εκλογή του με απόφαση του Εκλογοδικείου επειδή είχε διατελέσει προ των εκλογών υποδιοικητής του ΟΓΑ. Το Μάρτιο του 1999, στο 5ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος και επανεξελέγη τον Οκτώβριο του 2001, στο 6ο συνέδριο.

    [05] Νέοι υφυπουργοί.

    29/08/2002 17:01:53

    Ο Γιώργος Λιάνης και ο Μανώλης Στρατάκης είναι οι νέοι υφυπουργοί Αθλητισμού και Μεταφορών, αντίστοιχα, μετά την παραίτηση που υπέβαλαν ο Γιάννης Κουράκης και ο Σπύρος Βούγιας, οι οποίοι διεκδικούν τους δήμους Hρακλείου Kρήτης και Θεσσαλονίκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 August 2002 - 20:31:01 UTC