Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιδείνωση του καιρού απο αύριο
  • [02] Βάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.
  • [03] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σαλαμίνα.
  • [04] Οριστικοποίηση των παρεμβάσεων για φορολογική μεταρρύθμιση.
  • [05] Ολυμπιακοί Αγώνες-Διϋπουργική Επιτροπή-Σημίτης-Προϋπολογισμός.
  • [06] Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Πάρνηθα.

  • [01] Επιδείνωση του καιρού απο αύριο

    28/08/2002 13:47:17

    Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός απο τις νυχτερινές ώρες και από τα βορειοδυτικά όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες.

    Τα φαινόμενα αυτά σταδιακά θα ενταθούν και θα επεκταθούν απο αύριο το απόγευμα στο Ιόνιο, την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο,τη δυτική Στερεά,Θεσσαλία, Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο όπου θα συνοδεύονται από ισχυρούς άνεμους και πιθανών χαλάζι.

    Την Παρασκευή θα επεκταθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα αλλά σταδιακά από

    το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

    Το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί βοριάδες και χαμηλές

    θερμοκρασίες κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

    [02] Βάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    28/08/2002 12:04:21

    Ανακοινώθηκαν το πρωί από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η πτώση που σημειώνουν οι βάσεις σε όλες τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ανοδο σημείωσαν οι βάσεις μόνο σε πέντε σχολές των ΑΕΙ και τρεις των ΤΕΙ. Η πτώση των βάσεων φθάνει μέχρι και 2.225 μόρια στα πανεπιστήμια και στα 1.653 στα ΤΕΙ. Η υψηλότερη βάση σημειώθηκε στη σχολή Ηλεκτρολόγων- Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, όπου είναι 18.907 μόρια και η χαμηλότερη σημειώθηκε στην Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία Θεσσαλονίκης με 10.351 μόρια. Η χαμηλότερη βάση στα ΤΕΙ είναι στο τμήμα Ιχθυοκομείας-Αλιείας των ΤΕΙ Ηπείρου με 7.310 μόρια, δηλαδή μέσο όρο 7,3. Οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων θα αναρτηθούν την Παρασκευή σε όλα τα λύκεια της χώρας ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν με τον κωδικό τους αριθμό και τα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων να μπαίνουν από αύριο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα καθώς και από το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών στον τηλεφωνικό αριθμό 1464. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αθανάσιος Τσουροπλής δήλωσε ότι επί συνόλου 98.205 υποψηφίων εισήχθησαν 75.952, ποσοστό 77,3%. Από αυτούς οι 40.044 εισάγονται στα ΑΕΙ και οι 35.908 στα ΤΕΙ.

    [03] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σαλαμίνα.

    28/08/2002 07:40:44

  • Υπό έλεγχο βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε στις 03.50 τα ξημερώματα στη θέση Ντούνι ανάμεσα στα Αμπελάκια και Σελίνια της Σαλαμίνας καίγοντας δασική έκταση χωρίς όμως να έχει απειληθεί κατοικημένη περιοχή. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, καθώς και πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ και ένα ελικόπτερο και αεροπλάνο.

    [04] Οριστικοποίηση των παρεμβάσεων για φορολογική μεταρρύθμιση.

    28/08/2002 07:40:37

  • Η οριστικοποίηση των παρεμβάσεων για τη φορολογική μεταρρύθμιση αναμένεται να απασχολήσει τη συνάντηση που θα έχει το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Οι λεπτομέρειες της φορολογικής μεταρρύθμισης αναμένεται να ανακοινωθούν από τον κ. Σημίτη στο λόγο που θα εκφωνήσει κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

    [05] Ολυμπιακοί Αγώνες-Διϋπουργική Επιτροπή-Σημίτης-Προϋπολογισμός.

    27/08/2002 20:23:04

    Ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση του Ολυμπιακού προϋπολογισμού, ζήτησε επιτακτικά ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας σήμερα στα μέλη της Διϋπουργικής Επιτροπής. Ο κ.Σημίτης επανέλαβε ότι οι εντατικοί ρυθμοί πρέπει να διατηρηθούν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι τα εργοτάξια δούλεψαν ακόμη και την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εσωστρέφεια των φορέων, σε ότι αφορά τη διαχείριση των προγραμμάτων τους. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι στις 11 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου, ενώ τις επόμενες τρεις ημέρες θα επιθεωρήσει Ολυμπιακά έργα στην Αττική. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, το θέμα των φορολογικών κινήτρων για την ενοικίαση σπιτιών κατά τη διάρκεια των Αγώνων το 2004 δεν έχει κλείσει ακόμη, καθώς ο Αθήνα 2004 πρότεινε φορολόγηση το πολύ 5%, ενώ το υπουργείο Οικονομικών επιμένει στο 20%. Τέλος, ο κ.Σημίτης είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με την κα Αγγελοπούλου, η οποία τον ενημέρωσε για την πετυχημένη προολυμπιακή διοργάνωση, στον Αγιο Κοσμά.

    [06] Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Πάρνηθα.

    27/08/2002 20:22:58

    Υπό έλεγχο τέθηκε το βράδυ, η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην Πάρνηθα. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε πευκόφυτη περιοχή στη θέση Τσούμπα Φυλής και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος οκτώ πυροσβεστικά αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και 15 οχήματα με 45 άνδρες, πρώτο μέλημα των οποίων είναι να αντιμετωπίσουν τα μέτωπα εκείνα που απειλούν κατοικημένες περιοχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 August 2002 - 11:30:14 UTC