Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγνοείται 28χρονος στην Σαμοθράκη
  • [02] Ηράκλειο-προφυλάκιση 44χρονου για θάνατο καθηγήτριας
  • [03] Υπόθεση 17Ν-παράσταση πολιτικής αγωγής από συγγενείς
  • [04] Δήλωση πρωθυπουργού ενόψει της ΔΕΘ-οικονομία
  • [05] Φορολογική μεταρρύθμιση-οριστικοποίηση
  • [06] Παρέμβαση εισαγγελέα για καταστροφές από πλημμύρα
  • [07] Λαμία-αύριο η κηδεία των τριών κυνηγών

  • [01] Αγνοείται 28χρονος στην Σαμοθράκη

    19/08/2002 19:56:28

    Χάθηκαν από το μεσημέρι της Κυριακής τα ίχνη του 28χρονου Ανδρέα Μπονέλη από την Πάτρα. Ο νέος άνδρας είχε πάει μαζί με φίλους του στη Σαμοθράκη για να περάσουν λίγες μέρες στην περιοχή Θερμά Λουτρά. Σε κάποια στιγμή ξεκίνησε για μια ορειβατική περιήγηση στη θέση ''Βάθρες-Φονιάς'' και από τότε οι φίλοι του τον έχασαν. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και αμέσως συγκροτήθηκαν ομάδες από πυροσβέστες και αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή που θεωρείται από τις πλέον επικίνδυνες σε όλη τη χώρα. Οι έρευνες συνεχίζονται και σύμφωνα με αστυνομικούς και πυροσβέστες, το έργο των συνεργείων αναζήτησης είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

    [02] Ηράκλειο-προφυλάκιση 44χρονου για θάνατο καθηγήτριας

    19/08/2002 19:55:17

    Προφυλακίσθηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος μαθηματικός Μιχάλης Τσουρακάκης, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της συντρόφου του καθηγήτριας Γεωργίας Δημοπούλου.

    Κατά την προσαγωγή του στην ανακρίτρια είχαν συγκεντρωθεί δεκαδες συγγενείς του που άρχισαν να τον χειροκροτούν, φωνάζοντας ?είσαι αθώος?!

    [03] Υπόθεση 17Ν-παράσταση πολιτικής αγωγής από συγγενείς

    19/08/2002 19:54:03

    Αύριο θα δώσει τη συμπληρωματική του απολογία στον εφέτη ειδικό ανακριτή ο φερόμενος ως καθοδηγητής της 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Στο μεταξύ, ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, άσκησε ο προιστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών Σωτήρης Μπάγιας, για τη διαρροή της προανακριτικής απολογίας του Σάββα Ξηρού στα ΜΜΕ. Την ίδια ώρα συγγενείς θυμάτων της 17 Νοέμβρη καταθέτουν δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής.

    [04] Δήλωση πρωθυπουργού ενόψει της ΔΕΘ-οικονομία

    19/08/2002 19:52:51

    Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα παρά τη σημερινή δύσκολη διεθνή συγκυρία, όχι μόνο θα πετύχει αλλά θα υπερκεράσει τον προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης 3,8% το 2002, διαυτυπώνει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο μήνυμά του ενόψει της ΔΕΘ. Παράλληλα επισημαίνει το ρόλο που διαδραματίζει η Βόρεια Ελλάδα στη γενικότερη ανάπτυξη της χώρας και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και προσθέτει ότι μετά την είσοδό της χώρας στην ΟΝΕ, στόχος τώρα είναι η πραγματική οικονομική και κοινωνική σύγκλιση.

    [05] Φορολογική μεταρρύθμιση-οριστικοποίηση

    19/08/2002 19:50:24

    Εντός της εβδομάδος αναμένεται να οριστικοποιηθεί η τρίτη και τελευταία φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από του βήματος της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει κυρίως τις ελαφρύνσεις και τις υπόλοιπες αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος. Από αύριο ο υπουργός Οικονομίας αναμένεται να ξεκινήσει συσκέψεις με στελέχη του οικονομικου επιτελείου προκειμένου να καταλήξει στα μέτρα που θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό τον οποίο θα επισκεφθεί εντός της εβδομάδας.

    [06] Παρέμβαση εισαγγελέα για καταστροφές από πλημμύρα

    19/08/2002 19:49:09

    Την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκάλεσαν οι νέες καταστροφές που προκάλεσε στην Αττική η χθεσινή καταιγίδα. Ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτήρης Μπάγιας, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, καθώς και αν τα δημόσια έργα, που εκτελούνται σε κάποιες από τις πληγείσες περιοχές συνδέονται με τις πλημμύρες. Εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν αξιόποινες πράξεις, θα σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία για κάθε πληγείσα περιοχή. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή.

    [07] Λαμία-αύριο η κηδεία των τριών κυνηγών

    19/08/2002 19:48:08

    Αύριο αναμένεται να γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος που εκτυλίχθηκε στην περιοχή της Αμφίκλειας, με τη δολοφονία των τριών κυνηγών από τον 38χρονο Ηλία Λιασκώνη. Οι τρείς άνδρες θα κηδευτούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η γιγαντιαία επιχείρηση ανδρών της ΕΜΑΚ για την ανάσυρση των τριών πτωμάτων από το φαράγγι Ασωπού, βάθους εκατοντάδων μέτρων, στο όρος Οίτη του νομού Φθιώτιδας. Ο Λιασκώνης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και αναμένεται να του ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 August 2002 - 20:30:15 UTC