Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κω ο προιστάμενος του στρατοδικείου.
  • [02] Χανιά-Συγκρούση λεωφορείων με 9 τραυματίες.
  • [03] Και τρίτο τηλεφώνημα για τα όπλα της Κω.
  • [04] Για άμεση συνέργεια και ηθική αυτουργία κατηγορείται ο Γιωτόπουλος.
  • [05] Ευρεία σύσκεψη στη ΓΑΔΑ για Κουφοντίνα.
  • [06] Συνεχίζονται οι έρευνες για την κλοπή όπλων στην Κω.
  • [07] Τροποποιείται ο αριθμός οργανικών θέσεων στην ΕΥΠ.

  • [01] Στην Κω ο προιστάμενος του στρατοδικείου.

    07/08/2002 12:33:42

    Στην Κω μεταβαίνει σήμερα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας του στρατοδικείου Αθηνών, Νικόλαος Μακρής, προκειμένου να μελετήσει επί τόπου τη δικογραφία και να συνδράμει στο έργο των ανακριτικών αρχών. Στο νησί, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων για την απώλεια του οπλισμού από τη μονάδα επιστράτευσης. Αρμόδιες πηγές δήλωναν ότι υπάρχουν βάσιμες και ισχυρές ενδείξεις, ότι για την απώλεια του οπλισμού υπήρχε βοήθεια μέσα από τη μονάδα. Για τις εξελίξεις ενημερώνεται συνεχώς ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος παραμένει στο νησί.

    [02] Χανιά-Συγκρούση λεωφορείων με 9 τραυματίες.

    07/08/2002 12:30:05

    Τέσσερα άτομα τραυματίσθηκαν σοβαρά και 5 ελαφρά σε σύγκρουση δύο λεωφορείων σήμερα, στις 7 το πρωί, στην εθνική οδό Χανίων- Σητείας, στο ύψος της Νεάπολης Λασιθίου. Τουριστικό λεωφορείο της εταιρίας ΖΕΥΣ, με οδηγό τον Δημήτρη Βαρδάκη, κάτω από αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες, έπεσε με ταχύτητα πάνω σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που βρισκόταν σε στάση, επί της εθνικής οδού, στην περιοχή Βουλισμένη του Δήμου Νεάπολης Λασιθίου, για να πάρει επιβάτες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

    [03] Και τρίτο τηλεφώνημα για τα όπλα της Κω.

    07/08/2002 11:34:21

    Αγνωστος τηλεφώνησε τα ξημερώματα στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και ανέφερε στον τηλεφωνητή: "επαναλαμβάνουμε τα όπλα τα έχουμε εμείς.17 Νοέμβρη". Πρόκειται για το τρίτο τηλεφώνημα που γίνεται σχετικά με την πρόσφατη κλοπή οπλισμού από τη στρατιωτική μονάδα της Κω, τηλεφώνημα, στο οποίο όμως οι αρχές δεν αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα, ανέφερε και κάτι περί προκήρυξης πλην όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε κατανοητό από τον τηλεφωνητή της εφημερίδας.

    [04] Για άμεση συνέργεια και ηθική αυτουργία κατηγορείται ο Γιωτόπουλος.

    07/08/2002 07:33:29

    Για άμεση συνέργεια και ηθική αυτουργία σε σωρεία δολοφονιών και άλλων ενεργειών της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17Νοέμβρη'' κατηγορείται ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι σε βάρος του Γιωτόπουλου θα ασκηθούν και συμπληρωματικές διώξεις, το πιθανότερο μετά την απολογία του Σάββα Ξηρού ενώπιον του Εφέτη ανακριτή κ. Λεωνίδα Ζερβομπεάκου.

    [05] Ευρεία σύσκεψη στη ΓΑΔΑ για Κουφοντίνα.

    07/08/2002 07:33:23

    Η πορεία των ενεργειών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος θεωρείται από τους ''σκληρούς'' της ''17Νοέμβρη'', απασχόλησε χθες ευρεία σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου πήραν μέρος η ηγεσία του Σώματος και όλοι οι διευθυντές των διευθύνσεων και υποδιευθύνσεων όλων των υπηρεσιών της Αττικής.

    [06] Συνεχίζονται οι έρευνες για την κλοπή όπλων στην Κω.

    07/08/2002 07:33:16

    Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι ανακρίσεις στην Κω σχετικά με την κλοπή οπλισμού από άγνωστους δράστες από στρατόπεδο του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής οι διενεργούντες τις ανακρίσεις αξιωματικοί του στρατού δεν έχουν καταλήξει σε κανένα αποτέλεσμα εκτιμούν όμως ότι στην υπόθεση δεν έχουν εμπλακεί τρομοκράτες. Το στρατόπεδο εξακολουθεί να βρίσκεται σε ''καραντίνα'' και οι υπηρετούντες στη μονάδα παραμένουν σ΄αυτό, ενώ απαγορεύεται οποιαδήποτε επικοινωνία με τους εκτός στρατοπέδου.

    [07] Τροποποιείται ο αριθμός οργανικών θέσεων στην ΕΥΠ.

    07/08/2002 07:33:10

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, με το οποίο τροποποιείται ο αριθμός των οργανικών θέσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) και μετονομάζεται ένας κλάδος εργαζομένων. Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος συνιστώνται 65 νέες οργανικές θέσεις στον κλάδο Επιτελών Πληροφοριών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 August 2002 - 11:30:16 UTC