Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις φυλακές αναμένονται και οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι για τη 17Ν
  • [02] Στον ανακριτή διαβιβάζεται η απολογία Ξηρού
  • [03] Συνάντηση Σημίτη-Χρυσοχοϊδη
  • [04] Συνάντηση Χρυσοχοϊδη-Σαμαρά
  • [05] Κ. Καραμανλής για τουρισμό
  • [06] Ληστεία σε Τράπεζα στην Αγία Παρασκευή
  • [07] Πυρκαγιά σε βιοτεχνία χάρτου.
  • [08] Εντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην Κηφισίας στην Αθήνα.
  • [09] Τρομοκρατία-Ερευνες
  • [10] Σύσκεψη εισαγγελέα-Πορεία ανακρίσεων για "17Ν"
  • [11] Φορολογική μεταρρύθμιση-ΝΔ-ΣΥΝ
  • [12] Οικονομική βοήθεια απο Ελλάδα σε Βοσνία

  • [01] Στις φυλακές αναμένονται και οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι για τη 17Ν

    30/07/2002 14:06:16

    Στις φυλακές Κορυδαλού αναμένεται να μεταφερθούν τις προσεχείς ημέρες και οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση της ''17 Νοέμβρη'' οι οποίοι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι.

    Ηδη χθες το απόγευμα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μεταφέρθηκαν στις φυλακές Κορυδαλού, οκτώ από τους κατηγορουμένους, σε ειδικά διαμορφωμένα κελιά.

    Το μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών και βαλιστικών εξετάσεων απο τον οπλισμό που βρέθηκε στις γιάφκες της 17Ν.

    Παράλληλα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες.

    [02] Στον ανακριτή διαβιβάζεται η απολογία Ξηρού

    30/07/2002 14:06:09

    Ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα στον Ευαγγελισμό και για την πορεία της υγείας του Σάββα Ξηρού.

    Σήμερα αναμένεται να διαβιβαστεί στον ανακριτή η δικογραφία που περιλαμβάνει την προανακριτική απολογία του Σάββα Ξηρού και θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

    Στο μεταξύ το απόγευμα απολογείται στον εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, ο 42χρονος Πάτροκλος Τσελέντης, γνωστός με το κωδικό όνομα ''Αλέκος'' ή ''Ταινίας'', ο οποίος έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στην ''17 Νοέμβρη''.

    Επίσης, αύριο απολογείται στον κ.Ζερβομπεάκο, ο 50χρονος Νίκος Παπαναστασίου, ή ''Νικήτας'', ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται κάθε συμμετοχή του στην οργάνωση.

    Τέλος, αύριο, οι τρεις ειδικοί εφέτες ανακριτές οι οποίοι έχουν αναλάβει τις ανακρίσεις για την τρομοκρατία, θα ενημερώσουν για την πορεία της διαδικασίας, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Κρουσταλάκη.

    [03] Συνάντηση Σημίτη-Χρυσοχοϊδη

    30/07/2002 14:06:02

    Τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ενημέρωσε το μεσημέρι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τις εξελίξεις στο θέμα της εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17 Νοέμβρη'' και την πορεία των ερευνών.

    [04] Συνάντηση Χρυσοχοϊδη-Σαμαρά

    30/07/2002 13:55:03

    Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Μιχάλης Χρυσοχοϊδης συναντήθηκε σήμερα με τον αρχηγό της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνη Σαμαρά τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας.

    Ο κ.Σαμαράς συνεχάρη τον κ.Χρυσοχοϊδη και την ΕΛΑΣ για τις ''πολύ σημαντικές επιτυχίες της στη μάχη κατά της τρομοκρατίας'' και πρόσθεσε:

    "Ελπίζω και αυτό προκύπτει και απο τη συνάντηση με τον υπουργό- οτι με την ίδια αποτελεσματικότητα θα γίνουν και τα επόμενα βήματα ώστε η τρομοκρατία να ξεριζωθεί τελείως απο την Ελλάδα. Αυτή είναι η μόνη απάντηση που πρέπει να δοθεί-με πανεθνική συναίνεση- σε αυτούς που δολοφόνησαν συνανθρώπους μας, σε αυτούς που υπονόμευσαν τη Δημοκρατία και σε αυτούς που -τόσα χρόνια τώρα- τραυμάτισαν το κύρος και την αξιοπρέπεια της χώρας μας".

    [05] Κ. Καραμανλής για τουρισμό

    30/07/2002 13:54:54

    Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την τουριστική της πολιτική, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μετά απο σύσκεψη με εκπροσώπους των τουριστικών παραγόντων.

    Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για πρωτοφανή κρίση, που διέρχεται ο ελληνικός τουρισμός σήμερα, η οποία, όπως τόνισε, είναι επακόλουθο της μακροχρόνιας κυβερνητικής ολιγωρίας και της έλλειψης συγκροτημένης πολιτικής για τον τουρισμό.

    Οι παράγοντες του ελληνικού τουρισμού είπαν στον κ. Καραμανλή ότι φέτος η κίνηση έχει μειωθεί κατά 10%, πως η πορεία του τουρισμού παρουσιάζει στασιμότητα και συνοδεύεται απο σμίκρυνση του χρόνου παραμονής και πτώση της εισοδηματικής στάθμης και της ποιότητας των ξένων τουριστών.

    [06] Ληστεία σε Τράπεζα στην Αγία Παρασκευή

    30/07/2002 11:34:41

    Περίπου 30.000 ευρώ άρπαξε το πρωί ένας ένοπλος απο το υποκατάστημα της Eurobank, στην οδό Αγίου Ιωάννου 45, στην Αγία Παρασκευή.

    Ο δράστης διέφυγε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

    [07] Πυρκαγιά σε βιοτεχνία χάρτου.

    30/07/2002 11:34:33

    Μεγάλη πυρκαγιά, απο άγνωστη αιτία, εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στη βιοτεχνία και εμπορία χάρτου και κλωστοϋφαντουργικών εξαρτημάτων της εταιρίας Αλεξίου ΑΕ, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο.

    Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθήκη του κτιρίου, η οποία καλύπτει έκταση 4.000 τμ και λόγω των εύφλεκτων υλικών επεκτάθηκε σε μεγάλο μέρος της βιοτεχνίας.

    Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος 100 πυροσβέστες με 20 οχήματα, οι οποίοι έθεσαν υπό ελεγχο την πυρκαγιά μετά απο 2 ώρες.

    [08] Εντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην Κηφισίας στην Αθήνα.

    30/07/2002 11:34:24

    Μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Φάρου Ψυχικού, λόγω των έργων κατασκευής για ανισόπεδο κόμβο που άρχισαν από σήμερα.

    Ηδη καταργήθηκε η αριστερή στροφή προς το Ψυχικό στην κάθοδο και της αριστερής στροφής προς Παλαιό Ψυχικό στην άνοδο, έχει δημιουργήσει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα το οποίο μεταφέρεται στους γύρω δήμους όπου κατευθύνονται οι οδηγοί των αυτοκινήτων για να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

    [09] Τρομοκρατία-Ερευνες

    30/07/2002 08:40:08

    Στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής παραμένουν οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Παύλος Σερίφης, οι οποίοι κατά την Ελληνική Αστυνομία ανήκουν στον ιδρυτικό πυρήνα της ''17 Νοέμβρη'', καθώς και οι Πάτροκλος Τσελέντης και Κωνσταντίνος Τέλιος, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση. Παράλληλα, οι διωκτικές αρχές αναζητούν δύο άνδρες και μία γυναίκα με τα κωδικά ονόματα ''Σαρδανάπαλος'', ''Αρης'' και ''Αννα'' τα οποία κατηγορούνται για συμμετοχή τους σε εγκληματικές ενέργειες της ''17Ν''.

    [10] Σύσκεψη εισαγγελέα-Πορεία ανακρίσεων για "17Ν"

    30/07/2002 08:40:01

    Η πορεία των ανακρίσεων και γενικώς η όλη διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί θα απασχολήσει αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, σύσκεψη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Κρουσταλάκη, με τον εφέτη εισαγγελέα Κυριάκο Καρούτσο και τους ειδικούς εφέτες ανακριτές κκ Ζερβομπεάκο, Μπίρπο και Πετρόπουλο, οι οποίοι έχουν αναλάβει τις ανακρίσεις για την τρομοκρατία.

    [11] Φορολογική μεταρρύθμιση-ΝΔ-ΣΥΝ

    30/07/2002 08:39:54

    Το δεύτερο νομοσχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης που αφορά

    κληρονομιές, γονικές παροχές και δωρεές, παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομικών. Το εν λόγω νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως τις 20 Αυγούστου. Σύγχυση και αβεβαιότητα προκαλούν οι απανωτές φορολογικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, επισημαίνει ο συντονιστής οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφης. Ο ΣΥΝ υπογραμμίζει οτι τα αποσπασματικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση δεν οδηγούν στη δίκαιη και ριζική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος και απαιτούν οι κοινωνικά ασθενέστεροι.

    [12] Οικονομική βοήθεια απο Ελλάδα σε Βοσνία

    30/07/2002 08:39:45

    Συμφωνία διμερούς συνεργασίας στο πλαίσιο του ελληνικού σχεδίου για την οικονομική ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, υπέγραψε χθες στο Σεράγεβο ο Ελληνας υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος, με τον Βόσνιο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ιβιτσα Μίσιτς. Η συμφωνία αφορά την δωρεάν χορήγηση εκ μέρους της Ελλάδας του ποσού των 19.530.000 ευρώ (περίπου 6 δισ. δρχ) για την περίοδο 2002-2006 (5 χρόνια).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 July 2002 - 11:30:25 UTC