Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερευνες για 17Ν-Καταθέτει ο Π.Τσελέντης-Ποινική δίωξη για Π.Σερίφη.
  • [02] Εξάρθρωση 17Ν-Ενημερώθηκαν οι 15 πρέσβεις της ΕΕ.
  • [03] Τα συγχαρητήριά του στις ελληνικές αρχές έδωσε ο Τ.Μπλερ.
  • [04] Το Μάρτιο του 2003 ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος.
  • [05] Εθνική-ΕΤΕΒΑ-Συγχώνευση.
  • [06] Υπουργικό Συμβούλιο-Σημίτης.
  • [07] ΝΔ-Υποψήφιοι νομάρχες

  • [01] Ερευνες για 17Ν-Καταθέτει ο Π.Τσελέντης-Ποινική δίωξη για Π.Σερίφη.

    25/07/2002 21:05:25

    Στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία καταθέτει από το πρωί ο 42χρονος Πάτροκλος Τσελέντης, ο οποίος φέρεται να είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, με το κωδικό όνομα ''Αλέκος ή Ταινίας''. Ο εντοπισμός και η σύλληψη του 42χρονου έγινε στο σπίτι του, στην περιοχή του Ελληνικου, στην Αθήνα, ύστερα από μαρτυρίες άλλων μελών της 17 Νοέμβρη, που έχουν ήδη ομολογήσει. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εναντίον του Παύλου Σερίφη, ο οποίος αρνείται κάθε συμμετοχή του στη 17Ν. Ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας οδηγήθηκαν οι Ηρακλής Κωστάρης και Κώστας Καρατσώλης, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, χωρις να απολογηθούν, αφού δια του συνηγόρου τους υποστήριξαν ότι η δικαστική λειτουργός δεν έχει αρμοδιότητα να προβαίνει σε ανακριτικές πράξεις απο τη στιγμή που ανέλαβε την υπόθεση εφέτης ειδικός ανακριτής.

    [02] Εξάρθρωση 17Ν-Ενημερώθηκαν οι 15 πρέσβεις της ΕΕ.

    25/07/2002 21:05:18

    Τη βούληση της κυβέρνησης για πάταξη της τρομοκρατίας εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που ενημέρωσαν τους πρέσβεις των χωρών της ΕΕ για τις εξελίξεις στο θέμα της εξάρθρωσης της τρομοκρατίας. Οι δύο υπουργοί δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους και μετέφεραν ένα μήνυμα ασφάλειας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    [03] Τα συγχαρητήριά του στις ελληνικές αρχές έδωσε ο Τ.Μπλερ.

    25/07/2002 21:05:11

    Θερμά συγχαρητήρια στις ελληνικές αρχές για τις ενέργειές τους στο θέμα της τρομοκρατίας έδωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ. Είναι γεγονός οτι υπήρχε ανησυχία πως η Ελλάδα δεν θα ενεργούσε ικανοποιητικά στο θέμα αυτό. Νομίζω οτι η ενεργητικότητα και η αποφασιστικότητα που έχουν επιδείξει οι ελληνικές αρχές στο θέμα της τρομοκρατίας είναι πολύ ευπρόσδεκτες, τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου λίγο πριν αναχωρήσει για τις θερινές διακοπές του.

    [04] Το Μάρτιο του 2003 ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος.

    25/07/2002 21:05:03

    Το Μάρτιο του 2003 θα τεθεί σε τροχιά ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος

    που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ελλάδος και της Κύπρου. Ο δορυφόρος θα παραμείνει σε διαστημική τροχιά 15 χρόνια -όσος είναι και ο χρόνος ζωής του- και στη συνέχεια θα αντικατασταθεί με άλλον. Είναι από τους πιο ισχυρούς που κυκλοφορούν στην αγορά, έχει ευρεία γεωγραφική κάλυψη και είναι τοποθετημένος στις 39 μοίρες Ανατολικά και θα καλύπτει όλη την Ευρώπη τη Μέση Ανατολή, Αφρική, Ρωσία, Κίνα, Ν.Α. Ασία και Αυστραλία.

    [05] Εθνική-ΕΤΕΒΑ-Συγχώνευση.

    25/07/2002 15:29:55

    Σε πλήρη εξελιξη βρίσκονται οι διαδικασίες της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την θυγατρική της ΕΤΕΒΑ.

    Σήμερα τα διοικητικά συμβούλια των δύο Τραπεζών αποφάσισαν κατά τις σημερινές συνεδριάσεις τους να προτείνουν στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους την έγκριση σχέσης ανταλλαγής 3 μετοχών της ενιαίας Τράπεζας προς 10 μετοχές της ΕΤΕΒΑ.

    Αυτή η σχέση ανταλλαγής αντιστοιχεί σε σχέση αξιών των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων ως ποσοστό της ενιαίας Τράπεζας 93.8% προς 6.2% περίπου, για την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και την ΕΤΕΒΑ αντίστοιχα.

    [06] Υπουργικό Συμβούλιο-Σημίτης.

    25/07/2002 15:29:48

    Στο κυβερνητικό έργο που αφορά τη γεωργία, αναφέρθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του μετά απο το Υπουργικό Συμβούλιο, που είχε το ίδιο θέμα.

    Ειδικότερα, ο κ. Σημίτης τόνισε πως στόχος της κυβερνητικής πολιτικής για τη γεωργία είναι αυτή να είναι ανταγωνιστική, βιώσιμη και αυξητική των εισοδημάτων των γεωργών.

    Ως προς το βαμβάκι, ειδικότερα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο υπουργός Γεωργίας ζήτησε απο τους εταίρους να εξεταστεί η δυνατότητα παροχής εθνικών ενισχύσεων, ενώ τέλος αναλυτικά αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη διαδικασία αναμόρφωσης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

    [07] ΝΔ-Υποψήφιοι νομάρχες

    25/07/2002 15:29:41

    Το γνωστό δημοσιογράφο Γιάννη Τζανετάκο υποστηρίζει για υποψήφιο υπερνομάρχη Αθηνών και Πειραιώς η ΝΔ ενώ υποψήφιος νομάρχης Αθηνών είναι ο κ. Θανάσης Βεζυριάνης και υποψήφια νομάρχης Πειραιώς η κυρία Μαρία Τσανάκη.

    Και οι τρεις είχαν συνάντηση το μεσημέρι στη Ρηγίλλης με τον Κώστα Καραμανλή ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος Θόδωρος Ρουσσόπουλος στις δηλώσεις του τόνισε οτι πρόκειται για υποψηφίους που έχουν ξεχωρίσει με τη δράση τους στο δημοσιο βίο και την Αυτοδιοίκηση και για πολιτες που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της Αττικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 July 2002 - 20:30:41 UTC