Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύπρος-Συντριβή ελικοπτέρου-Αποκλείεται το ενδεχόμενο δολιοφθοράς
  • [02] Εκρηξη στα γραφεία της Hellas Flying Dolphins
  • [03] Σάββας Ξηρός-Κατάθεση
  • [04] Ικανοποίηση Μπους για αντιμετώπιση της "17Ν"
  • [05] Κυβέρνηση-ΕΣΗΕΑ-Αντιδράσεις-Μετάδοση φωτογραφιών
  • [06] Νομοσχέδιο-"Φρουτάκια"
  • [07] Πανελλαδικές-Βάσεις
  • [08] Λύκεια-Μηχανογραφικά-Εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [09] Κώστας Σημίτης-Εγκαίνια-Συναντήσεις

  • [01] Κύπρος-Συντριβή ελικοπτέρου-Αποκλείεται το ενδεχόμενο δολιοφθοράς

    10/07/2002 13:31:57

    Τραγωδία στην Κύπρο, καθώς συνετρίβη τα ξημερώματα στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο μετέφερε ανώτατα στελέχη των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων.

    Νεκροί είναι ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης και ο διοικητής της Αεροπορίας Βασίλειος Δεμέναγας.

    Στο ελικόπτερο επέβαιναν ακόμη ο υπασπιστής Νικόλαος Γεωργίου και οι χειριστές του, Αθανασιάδης και Σιακαλής. Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή του χωριού Κούκλια της επαρχίας Πάφου.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ελικόπτερο κατευθυνόταν απο τη Λευκωσία προς τη στρατιωτική βάση ''Ανδρέας Παπανδρέου'' και κατέπεσε στην κοίτη του ποταμού Διάριζος.

    Ο πρόεδρος Κληρίδης απέκλεισε το ενδεχόμενο δολιοφθοράς, αν και επισήμανε οτι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα. Ανακοίνωσε οτι έχουν κληθεί απο την Ελλάδα εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν τα αίτια της συντριβής

    [02] Εκρηξη στα γραφεία της Hellas Flying Dolphins

    10/07/2002 09:32:22

    Εκρηξη σημειώθηκε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα στον Πειραιά στην οδό Αιτωλικού και Κονδύλη, όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας Hellas Flying Dolphins. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κάδο απορριμάτων και από την έκρηξη υπήρξαν ελάχιστες υλικές ζημιές ενώ δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί.

    [03] Σάββας Ξηρός-Κατάθεση

    10/07/2002 09:32:14

    Σήμερα αναμένεται να βγει απο την εντατική ο Σάββας Ξηρός, οπότε και θα ξεκινήσει η κατάθεσή του στον εισαγγελέα Διώτη. Επίσης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πλησιάζει η ώρα των ενταλμάτων σύλληψης ατόμων που θεωρούνται μέλη της ''17 Νοέμβρη''. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη μέχρι εξέταση DNA διαπιστώθηκε ότι το αίμα που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης της ''17 Νοέμβρη'', με ρουκέτα, εναντίον της οικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, ταιριάζει με το γενετικό υλικό του Σάββα Ξηρού.

    [04] Ικανοποίηση Μπους για αντιμετώπιση της "17Ν"

    10/07/2002 09:32:08

    Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ''17 Νοέμβρη'', στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά στο περιθώριο συνάντησης που είχαν στο Λευκό Οίκο.

    [05] Κυβέρνηση-ΕΣΗΕΑ-Αντιδράσεις-Μετάδοση φωτογραφιών

    10/07/2002 09:32:02

    Εντονότατες αντιδράσεις τόσο απο πλευρά της κυβέρνησης όσο και απο την ΕΣΗΕΑ, προκάλεσε η μετάδοση φωτογραφιών απο τηλεοπτικό σταθμό με αιμόφυρτο τον Σάββα Ξηρό στο Τζάννειο Νοσοκομείο. Τη δημοσίευση κατήγγειλε η κυβέρνηση με δηλώσεις του υπουργού Τύπου, που χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως πράξη που παραβιάζει κάθε εννοια δεοντολογίας και νομιμότητας, ενω η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για τακτική κανιβαλισμού και ιδιότυπη τρομοκρατία.

    [06] Νομοσχέδιο-"Φρουτάκια"

    10/07/2002 09:31:54

    Απο το Α θερινό τμήμα της Βουλής έγινε ομοφώνως δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο με το οποίο απαγορεύεται η διεξαγωγή ηλεκτρικών, ηλεκτρομηχανικών και ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε δημόσια κέντρα. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Φωτιάδη, η κυβέρνηση έκρινε ότι η πλήρης απαγόρευση ήταν αναγκαία, καθώς στην πράξη ήταν αδύνατος ο έλεγχος. Οι ιδιοκτήτες τέτοιων μηχανημάτων μπορούσαν εύκολα να επεμβαίνουν στα μηχανήματα και να τα μετατρέπουν σε τυχερά με τη χρήση ειδικών κυκλωμάτων είπε ο υφυπουργός.

    [07] Πανελλαδικές-Βάσεις

    10/07/2002 09:31:48

    Τέσσερις στους 10 υποψηφίους για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ έγραψαν κάτω απο τη βάση. Αυτό προκύπτει απο τα μέχρι στιγμής στοιχεία των βαθμολογήσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Επίσης, το 35,9% των υποψηφίων έγραψε απο 10 εως 15, το 19% απο 15 εως 18 και μόλις το 5% απο 18 εως 20. Λόγω των χαμηλών αυτών επιδόσεων φέτος αναμένεται μικρή άνοδος ολίγων μορίων στις σχολές εκείνες που βρίσκονται κοντά στις βαθμολογικές βάσεις. Αντίθετα, αναμένεται μικρή πτώση της βάσης των υψηλόβαθμων σχολών.

    [08] Λύκεια-Μηχανογραφικά-Εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

    10/07/2002 09:31:41

    Αρχίζει σήμερα η χορήγηση των βεβαιώσεων από τα λύκεια στους ενδιαφερομένους να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το μηχανογραφικό δελτίο θα υποβληθεί απο 15 μέχρι 26 Ιουλίου. Το ίδιο χρονικό διάστημα θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και οι απόφοιτοι Ενιαίου Λυκείου προηγουμένου έτους ή άλλου τύπου λυκείου, που δεν διαγωνίστηκαν στα μαθήματα της Γ΄τάξης σε εθνικό επίπεδο το τρέχον έτος, αλλά προηγούμενο έτος και θέλουν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων.

    [09] Κώστας Σημίτης-Εγκαίνια-Συναντήσεις

    10/07/2002 09:31:31

    Το σύστημα ελέγχου θαλάσσιας κυκλοφορίας θα εγκαινιάσει το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και στη συνέχεια σε μεγάλη εκδήλωση στον ΟΛΠ θα παρουσιάσει τα έργα που έχουν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν στον Πειραιά εν όψει του 2004. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη και τον υφυπουργό Χρήστο Πάχτα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 July 2002 - 11:30:21 UTC