Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερευνες για 17Ν-Ελεύθερος ο Γιώργος Πανουσόπουλος.
  • [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξάρθρωση της 17Ν.
  • [03] Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από την εξέλιξη των ερευνών.
  • [04] Σημίτης για δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές.
  • [05] Νέες κινητοποιήσεις αρχίζουν από αύριο οι γιατροί του ΙΚΑ.
  • [06] Βέβαιος για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων ο Χάουαρντ.

  • [01] Ερευνες για 17Ν-Ελεύθερος ο Γιώργος Πανουσόπουλος.

    07/07/2002 20:06:15

    Ελεύθερος αφέθηκε το απόγευμα ο ηλεκτρονικός Γιώργος Πανουσόπουλος ο οποίος είχε προσαχθεί χθές από το εργαστήριο που διατηρεί στην οδό Βεΐκου 129 στο Κουκάκι, επειδή το τηλέφωνό του και το όνομά του είχαν βρεθεί σε ατζέντα του Σάββα Ξηρού. Οπως έγινε γνωστό, δεν προέκυψαν σε βάρος του αποδεικτικά στοιχεία και μετά την εξέτασή του αφέθηκε ελεύθερος. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο αναμένεται ότι θα ασκηθεί δίωξη κατά του Σάββα Ξηρού, αλλά δεν πρόκειται να εκδοθούν εντάλματα συλλήψεων για άλλα άτομα. Ωστόσο, αρκετά άτομα βρίσκονται σε κλοιό από τις αστυνομικές αρχές και μόλις προκύψουν τα στοιχεία που περιμένουν θα συλληφθούν.

    [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξάρθρωση της 17Ν.

    07/07/2002 19:46:59

    Την εκτίμηση ότι οι διωκτικές αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στα ίχνη των μελών της 17 Νοέμβρη, διατυπώνουν αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μετά την ανακάλυψη και της δεύτερης γιάφκας της Οργάνωσης φάντασμα, στο Παγκράτι, όπου βρέθηκε το σύνολο σχεδόν του οπλισμού που φέρεται να είχε στην κατοχή της η 17Ν. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θέμα χρόνου πλέον να εκδοθούν τα πρώτα εντάλματα συλλήψεων και να ασκηθούν διώξεις κατά προσώπων που φέρονται να είναι μέλη της 17 Νοέμβρη. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται με άκρα μυστικότητα, ενώ συνεχίζονται και οι προσαγωγές ατόμων στην ασφάλεια για να δώσουν καταθέσεις.

    [03] Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από την εξέλιξη των ερευνών.

    07/07/2002 19:46:53

    Άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της ασφάλειας, συνεχίζουν την καταγραφή των ευρυμάτων στις γιάφκες του Παγκρατίου και των Πατησίων, ενώ παράλληλα γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλων στοιχείων, από τα οποία οι αρχές θα οδηγηθούν στη σύλληψη των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης. Η κυβέρνηση δείχνει ικανοποιημένη από τις ραγδαίες εξελίξεις για την

    17Ν. Θέλουμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας στη Οργανωτική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

    [04] Σημίτης για δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές.

    07/07/2002 19:46:46

    Δεν υπάρχει πήχυς στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές για το ΠΑΣΟΚ. O πήχυς για το ΠΑΣΟΚ είναι η νίκη σε κάθε δήμο και νομαρχία, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Πρωθυπουργός προσδιόρισε το τρίπτυχο με βάση το οποίο το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη στις εκλογές του Οκτωβρίου, Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκσυγχρονισμός στις υπηρεσίες της και ανάπτυξη παντού και κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν από τώρα τη μάχη για τη νίκη χωρίς δισταγμό, αμφιβολία και μεμψιμοιρία. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι πρόκειται για μια αναμέτρηση με πολιτικό χαρακτήρα η οποία, όπως είπε, είναι ξεχωριστή σε κάθε δήμο και νομαρχία και το ΠΑΣΟΚ θέλει τα επόμενα τέσσερα χρόνια να είναι περίοδος δημιουργίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    [05] Νέες κινητοποιήσεις αρχίζουν από αύριο οι γιατροί του ΙΚΑ.

    07/07/2002 19:46:39

    Νέος γύρος ταλαιπωρίας αρχίζει από αύριο για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος συνεχίζουν και αυτό το μήνα τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας μισθολογικά αιτήματα αλλά και τη μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους. Ειδικότερα οι γιατροί του ΙΚΑ έχουν κηρύξει απεργίες για αύριο, 8 Ιουλίου και για τις 11, τις 15 και τις 19 του μηνός. Στη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

    [06] Βέβαιος για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων ο Χάουαρντ.

    07/07/2002 19:46:24

    Τη βεβαιοτητά του ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα είναι αξιομνημόνευτοι και διαφορετικοί και θα έχουν απόλυτη επιτυχία, επανέλαβε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζον Χάουαρντ, από την Κρήτη που βρίσκεται και σημείωσε ότι η Οργανωτική Επιτροπή του Αθήνα 2004 λειτουργεί άψογα. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Κνωσσό

    και όπως είπε εντυπωσιάστηκε από την αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 July 2002 - 20:30:12 UTC