Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραμανλής:Συναίνεση στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας
  • [02] Συνάντηση Αγγελοπούλου-Χάουαρντ-Αναφορά στην τρομοκρατία
  • [03] Κυβερνητικός εκπρόσωπος:Δεν έχουν γίνει ακόμα συλλήψεις
  • [04] Γραπτή βαθμολογία Β' και Γ' Λυκείου- Δηλώσεις Θ. Τσουροπλή
  • [05] Σημίτης:Το χτύπημα κατά της τρομοκρατίας πρέπει να είναι συντριπτικό
  • [06] Φωτιά σε βενζινάδικο απο γκαζάκια που τοποθέτησαν άγνωστοι
  • [07] Σκότωσε τον αδερφό του σε καυγά
  • [08] Νέα δημοσκόπηση της MRB δίνει προβάδισμα στη ΝΔ 9,4 μονάδες.
  • [09] Επίθεση Καραμανλή κατά της κυβέρνησης
  • [10] Η Γιάννα Αγγελοπούλου ενημερώνει αύριο τον πρωθυπουργό.
  • [11] Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ.
  • [12] Απεργία άρχισαν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια.

  • [01] Καραμανλής:Συναίνεση στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

    04/07/2002 14:26:37

    Συναίνεση και στήριξη στις προσπάθειες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα προσέφερε ο Κώστας Καραμανλής, ανταποκρινόμενος ουσιαστικά στην πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τις πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση.

    Ο κ. Καραμανλής είπε οτι η παράταξή του θα συμπαρασταθεί, πρωταγωνιστώντας και με τρόπο ασυμβίβαστο, για την οριστική και πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε οτι το τυχαίο γεγονός του περασμένου Σαββάτου έδωσε στις διωκτικές αρχές την ευκαιρία που περίμεναν χρόνια και η οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάει χαμένη. Ο κ.Καραμανλής τόνισε οτι τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για να υπάρξει επιτέλους απτό αποτέλεσμα.

    Το μεσημέρι ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ συνεχάρη τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και εξέφρασε την προθυμία των ΗΠΑ για βοήθεια στις προσπάθειες των ελληνικών διωκτικών αρχών.

    [02] Συνάντηση Αγγελοπούλου-Χάουαρντ-Αναφορά στην τρομοκρατία

    04/07/2002 13:40:28

    Στο θέμα της τρομοκρατίας αναφέρθηκε η πρόεδρος του οργανισμού Αθήνα 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Τζον Χάουαρντ.

    Ερωτηθείς, σχετικά, απο Αυστραλό δημοσιογράφο, η κ.Αγγελοπούλου δήλωσε οτι η τρομοκρατία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και οτι η Ελλάδα εργάζεται πολύ προσεκτικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έτσι ώστε να υποδεχθεί τον κόσμο σε μία φιλική και ειρηνική χώρα.

    [03] Κυβερνητικός εκπρόσωπος:Δεν έχουν γίνει ακόμα συλλήψεις

    04/07/2002 13:37:45

    Εξαιρετικά φειδωλός στις απαντήσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμπε τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις που αφορούσαν την τρομοκρατία στη δήλωση του πρωθυπουργού και την αναμενόμενη ανακοίνωση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Φώτη Νασιάκου.

    Ο κ. Πρωτόπαπας διευκρίνησε πάντως, οτι ως τώρα δεν υπάρχουν συλλήψεις με την ερμηνεία που δίνει η εθνικη νομοθεσία στον όρο. Γίνονται έρευνες, δεν έχουν γίνει όμως συλλήψεις.

    Ως προς τη στάση των πολιτικών κομμάτων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε οτι η κυβέρνηση επιθυμεί "τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες να καταθέσουν την υπεύθυνη στάση τους σε όλη της διάρκεια των ερευνών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ενώ ως προς την έκκληση της αστυνομίας να συνεργαστούν οι πολίτες για τον εντοπισμό της δράσης του Σάββα Ξηρού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως η έκκληση αυτή υπαγορεύτηκε απο την πεποίθηση πως όλοι οι Ελληνες πολίτες θέλουν να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία.

    [04] Γραπτή βαθμολογία Β' και Γ' Λυκείου- Δηλώσεις Θ. Τσουροπλή

    04/07/2002 12:52:25

    Ολοκληρώθηκε χθες η ανακοίνωση της γραπτής βαθμολογίας των μαθημάτων των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου, που εξετάστηκαν σε εθνικό επίπεδο.

    Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Τσουροπλής, προέβλεψε μικρή πτώση των βάσεων, αν και σύμφωνα με τα βαθμολογικά στοιχεία, δεν αναμένονται σοβαρές αυξομειώσεις στα επίπεδα των βάσεων των σχολών.

    Στις εξετάσεις πήραν μέρος 156.826 μαθητές. Ο κ.Τσουροπλής πρόσθεσε ότι εκδίδονται ήδη απο τα Λύκεια τα αποτελέσματα προαγωγής και απόλυσης, ενώ οι βεβαιώσεις για την πρόσβαση στις σχολές της Ανώτατης Εκπαίδευσης θα αρχίσουν να χορηγούνται μετά τις 10 Ιουλίου απο τα λύκεια.

    Μέχρι 15 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι επιδόσεις των εξετασθέντων στα ειδικά μαθήματα, καθώς και οι επιδόσεις των αποφοίτων των τεχνικών εκπαιδευτηρίων στα τρία μαθήματα των ειδικών εισαγωγικών εξετάσεων.

    Ο κ.Τσουροπλής τόνισε οτι το υπουργείο Παιδείας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για την έκδοση των αποτελεσμάτων επιλογής των εισαγομένων στην Ανώτατη Εκπαίδευση στις αρχές Σεπτεμβρίου.

    [05] Σημίτης:Το χτύπημα κατά της τρομοκρατίας πρέπει να είναι συντριπτικό

    04/07/2002 12:20:30

    Εκκληση σε όλους να συμβάλουν στο έργο που πραγματοποιεί η κυβέρνηση για την πάταξη της τρομοκρατίας απηύθυνε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός σε έκτακτη δήλωσή του.

    Ο κ.Σημίτης τόνισε ότι το χτύπημα κατά της τρομοκρατίας πρέπει να είναι συντριπτικό και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας του Ελληνα πολίτη.

    Η σημερινή εξέλιξη, είπε, είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς, που έγινε μακριά από τη δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια. Αυτή η δουλειά, επισήμανε, επέτρεψε στην αστυνομία να αξιοποιήσει στοιχεία και να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αξιοποιούμε τις δυνατότητες, που έχουμε δημιουργήσει, ανέφερε ο κ.Σημίτης.

    Υπάρχει δουλειά ακόμα για να εξαρθρωθεί το δίκτυο, να συγκεντρωθούν τα πειστήρια και να συλληφθούν όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    Είναι γι αυτό, είπε, η στιγμή των πράξεων και όχι των λόγων.

    Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζουν τη θετική προσπάθειά τους με διεθνή συνεργασία και με πίστη στις δημοκρατικές αρχές, το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.

    Γι αυτό και απαιτείται στάση ευθύνης απ όλους. Η κυβέρνηση, κατέληξε ο κ. Σημίτης, προχωρεί με ευθύνη και αποφασιστικότητα για να πετύχει το στόχο της ριζικής πάταξης της τρομοκρατίας.

    [06] Φωτιά σε βενζινάδικο απο γκαζάκια που τοποθέτησαν άγνωστοι

    04/07/2002 12:18:38

    Στις φλόγες τυλίχθηκε σήμερα τα ξημερώματα βενζινάδικο με την επωνυμία ΕΤΕΚΑ ΑΕ που βρίσκεται στο 10ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς.

    Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές ύψους 17.000 ευρώ ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις τις αστυνομίας, η φωτιά προκλήθηκε από γκαζάκια που τοποθέτησαν άγνωστοι στο πρατήριο υγρών καυσίμων.

    [07] Σκότωσε τον αδερφό του σε καυγά

    04/07/2002 12:18:31

    Τον αδερφό του με ένα μαχαίρι, σκότωσε τα ξημερώματα 46χρονος αγρότης, στο χωριό Τριλοφιά του νομού Ημαθίας.

    Νεκρός είναι ο Αντώνης Παράσχος, 48 ετών ο οποίος επενέβη στον καυγά που είχε ο αδερφός του Σταύρος, με τη σύζυγο του στο σπίτι τους και προσπάθησε να τους συμφιλιώσει. Τα δύο αδέρφια όμως άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα, πιάστηκαν στα χέρια και τότε ο Σταύρος Παράσχος πήρε από την κουζίνα ένα μαχαίρι και το κάρφωσε στην καρδιά του αδερφού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

    Ο 46χρονος δράστης συνελήφθη από άνδρες της αστυνομίας και κρατείται στην ασφάλεια Ημαθίας.

    [08] Νέα δημοσκόπηση της MRB δίνει προβάδισμα στη ΝΔ 9,4 μονάδες.

    04/07/2002 07:52:05

    Προβάδισμα 9,4 μονάδων δίνει στη ΝΔ νέα δημοσκόπηση της εταιρίας ΜRB, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η ΝΔ συγκεντρώνει 37,7% έναντι 28,3% του ΠΑΣΟΚ, ενώ πριν από έξι μήνες η διαφορά ήταν στις 6,7 μονάδες. Το ΚΚΕ παίρνει 5,6%, ο ΣΥΝ 3,2%, το ΔΗΚΚΙ 2,4%. Ο Κώστας Καραμανλής προηγείται 3,5% του Κώστα Σημίτη στο ερώτημα για καταλληλότερος πρωθυπουργός με 40,7% έναντι 37,2 αντίστοιχα. Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκεντρώνει υψηλότατα ποσοστά 75,7%.

    [09] Επίθεση Καραμανλή κατά της κυβέρνησης

    04/07/2002 07:51:59

    Νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε ημερίδα του κόμματός του για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της με μοναδική έγνοια τις επόμενες εκλογές.

    [10] Η Γιάννα Αγγελοπούλου ενημερώνει αύριο τον πρωθυπουργό.

    04/07/2002 07:51:52

    Τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θα ενημερώσει αύριο Παρασκευή η πρόεδρος του ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου για τα αποτελέσματα της τελευταίας επίσκεψης του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ.

    [11] Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ.

    04/07/2002 07:51:46

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ ενόψει και της τριήμερης οργανωτικής συνδιάσκεψης του Κινήματος, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή περίπου 2000 στελεχών. Στη συνεδρίαση ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης θα ενημερώσει τα μέλη του Εκτελεστικού για τους νέους στόχους του υπουργείου του σ' ό,τι αφορούν τον πρώτο και το δεύτερο βαθμό της Τοπικής Αυτοδικοίκησης.

    [12] Απεργία άρχισαν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια.

    04/07/2002 07:51:39

    Δεκαπενθήμερη απεργία άρχισαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρία

    ''Ελληνικά Πετρέλαια'', αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Οι κινητοποιήσεις ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στον εφοδιασμό των πρατηρίων καυσίμων, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 July 2002 - 11:30:25 UTC