Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώσεις Νασιάκου για την έκρηξη στον Πειραιά
  • [02] Εκρηξη Πειραιά -ΕΛΑΣ-Ανακοινώσεις-Αρχηγός Αστυνομίας.
  • [03] Ερευνές για το Σαββα Ξηρό
  • [04] Αβέβαιο το μέλλον και της νέας Ακαδημαϊκής χρονιάς
  • [05] Πλαφόν στα δίδακτρα μέχρι 4% για τη νέα σχολική χρονιά
  • [06] Ποινική δίωξη για το ψυχασθενή που σκότωσε νοσηλευόμενη στον
  • [07] Αμαχοι Αφγανοί θύματα λάθος αμερικανικού βομβαρδισμού

  • [01] Ανακοινώσεις Νασιάκου για την έκρηξη στον Πειραιά

    01/07/2002 21:36:27

    Πολύ σημαντικές ανακοινώσεις έκανε απόψε ο αρχηγός της αστυνομίας Φώτης Νασιάκος σχετικά με την έκρηξη το βράδυ του Σαββάτου στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σε ενημερωτικό σημείωμα ο κ.Νασιάκος προκύπτει ότι το 38αρι που βρέθηκε δίπλα στον Σάββα Ξηρό, ανήκε στον αστυφύλακα Χρήστο Μάτη, που σκοτώθηκε σε ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα το 1984 και η δολοφονία του αποδίδεται από τις αρχές στη 17 Νοέμβρη. Το περίστροφο αυτό, όπως έχει δείξει η βαλλιστική εξέταση έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες πέντε ενέργειες που αποδίδονται στην οργάνωση φάντασμα.

    [02] Εκρηξη Πειραιά -ΕΛΑΣ-Ανακοινώσεις-Αρχηγός Αστυνομίας.

    01/07/2002 20:58:28

    Το όπλο που βρέθηκε κοντά στο σημείο που τραυματίστηκε ο Σάββας Ξηρός, ανήκε στον αστυνομικό Χρήστο Μάτη, που σκοτώθηκε το 1984 στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας Πετραλώνων, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, σε έκτακτη συνέντευξη στη ΓΑΔΑ, ο αρχηγός της αστυνομίας αντιστράτηγος Φώτης Νασιάκος.

    [03] Ερευνές για το Σαββα Ξηρό

    01/07/2002 20:44:23

    Οι διωκτικές αρχές, που είναι ιδιαίτερα φειδωλές σχετικά με την πορεία των ερευνών,εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και επεκτείνουν τις έρευνές τους προς κάθε κατεύθυνση. Εντυπο υλικό για την κατασκευή βομβών και για τρομοκρατικές ενέργειες, βρήκαν σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του 40χρονου Σάββα Ξηρού, στην οδό Καλλιθέας 11 στην Παλλήνη. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι χθες το μεσημέρι από όπου προσήγαγαν και τη φίλη του Ισπανίδα Αλίθια Ρομέρο.

    Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία, κρατούνται - εκτός από τον τραυματισμένο βομβιστή - η φίλη του, δύο ακόμη άνδρες που συνελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι στο εργαστήριο αγιογραφίας που διατηρούσε στην οδό Αιγιαλείας 10, στον Κολωνό και το ζευγάρι που ζήτησε πληροφορίες για την υγεία του το βράδυ της έκρηξης στο Τζάννειο Νοσοκομείο Πειραιά.

    [04] Αβέβαιο το μέλλον και της νέας Ακαδημαϊκής χρονιάς

    01/07/2002 20:44:16

    Αβέβαιο είναι το μέλλον και της νέας Ακαδημαϊκής χρονιάς, καθώς οι Πανεπιστημιακοί καθηγητές απειλούν να συνεχίσουν την αποχή τους και το Σεπτέμβρη, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα οικονομικά τους αιτήματα. Ο υπουργός παιδείας επανέλαβε πως όλα τα αιτήματα τους ικανοποιούνται νομοθετικά, εκτός από το οικονομικό, για το οποιο υπάρχει κυβερνητική δέσμευση να μην υπάρξουν μισθολογικές αλλαγές, πέραν των προβλεπομένων, σε κανένα κλάδο του δημοσίου μέσα στο 2002 αλλά η σχετική συζήτηση μπορεί να γίνει το 2003''

    [05] Πλαφόν στα δίδακτρα μέχρι 4% για τη νέα σχολική χρονιά

    01/07/2002 20:44:09

    Πλαφόν στα δίδακτρα μέχρι 4% για τη νέα σχολική χρονιά ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αναπτυξης Χρήστος Θεοδώρου, σημειώνοντας ότι ήδη έχει περάσει σχετική τροπολογία. Όσα σχολεία έχουν προεισπράξει περισσότερα χρήματα θα πρέπει να τα επιστρέψουν, διαφορετικά θα επιβληθούν κυρώσεις. Σημειώνεται ότι ορισμένα εκπαιδευτήρια έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις μέχρι και 17%. Ο κ. Θεοδώρου ανακοίνωσε επίσης αυξήσεις στις τιμές σε φτηνά εγχώρια φάρμακα, μέχρι τρία ευρώ.

    [06] Ποινική δίωξη για το ψυχασθενή που σκότωσε νοσηλευόμενη στον Ευαγγελισμό

    01/07/2002 20:44:03

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος του ψυχασθενή που σκότωσε νοσηλευόμενη γυναίκα στον Ευαγγελισμό. Η εισαγγελέας άσκησε δίωξη και κατά παντός υπευθύνου του νοσοκομείου για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο από την οποία προήλθε θάνατος, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν είχε ληφθεί μέριμνα ώστε ο ψυχασθενής να βρίσκεται σε καταστολή ή επιτήρηση.

    [07] Αμαχοι Αφγανοί θύματα λάθος αμερικανικού βομβαρδισμού

    01/07/2002 20:20:44

    Οι κάτοικοι ενός χωριού που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 175 χλμ. βορειανατολικά της πόλης Κανταχάρ ανέφεραν σήμερα οτι απο την επίθεση αμερικανικού πολεμικού αεροπλάνου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν 120 πολίτες που συμμετείχαν σε γαμήλιο γλέντι στο χωριό.

    Την πληροφορία των χωρικών επιβεβαίωσε, μιλώντας στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της περιοχής του Μπαχτάρ, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, που δήλωσε οτι αυτή η επίθεση στο χωριό ήταν ''αιφνιδιαστική'' και έγινε στην αφγανική επαρχία Ουρουζγκάν στην τοποθεσία Ντεχραούντ.

    Τοπικός παράγοντας αναφερόμενος στον βομβαρδισμό βεβαίωσε οτι οι νεκροί ανέρχονται σε περίπου 40, ενώ οι τραυματίες είναι μεταξύ 60 και 70. Το ''Ισλαμικό Αφγανικό Πρακτορείο'' στην ανταπόκρισή του ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους εκατό.

    Ο αφγανός πρόεδρος δήλωσε, επίσης, οτι επιτόπου έσπευσε κυβερνητική επιτροπή αποτελούμενη απο στελέχη του υπουργείου των Μεθοριακών Υποθέσεων, ενώ διοργανώνεται και η αποστολή βοήθειας στο χωριό.

    Στην Ουάσινγκτον, εκπρόσωπος του Πεντάγωνου δήλωσε οτι βόμβα που ερρίφθη απο αμερικανικό πολεμικό αεροπλάνο ''έχασε τον στόχο''. Πρόσθεσε οτι μία βόμβα ''έχασε τον στόχο'' αλλά δεν γνωρίζει αν απο την βόμβα αυτή προκλήθηκαν θάνατοι ή τραυματισμοί πολιτών στο έδαφος. Δήλωσε επίσης οτι το συμβάν θα διερευνηθεί απο την κεντρική στρατιωτική διοίκηση για τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, μετά τις 7 0κτωβρίου του 2001, και στη συνέχεια θα γίνουν νέες επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 July 2002 - 20:31:03 UTC