Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανελλήνιες-Αναρτώνται απο αύριο στα λύκεια οι βαθμολογίες.
  • [02] Το νομό Μαγνησίας επισκέπεται αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [03] Τραυματίστηκε απο σφαίρα στη διάρκεια γαμήλιας τελετής
  • [04] Σύσκεψη στο Εργασίας για το θέμα των απολύσεων στη SOFTEX
  • [05] Κωνσταντινούπολη-Συνάντηση Παπανδρέου-Τζέμ
  • [06] Το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Κοινωνικής Βοήθειας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός
  • [07] Συνάντηση Χριστοδουλάκη με εκπροσώπους τραπεζών
  • [08] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ
  • [09] Δηλώσεις Μπους για Αραφάτ και Παλαιστινιακή Αρχή.
  • [10] Ελληνας τραυματίας σε συμπλοκή στη Γερμανία.
  • [11] Αναρτώνται οι βαθμολογίες για τις πανελλήνιες εξετάσεις.
  • [12] Τέταρτος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας.
  • [13] Επαναλαμβάνονται οι απευθείας συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς.

  • [01] Πανελλήνιες-Αναρτώνται απο αύριο στα λύκεια οι βαθμολογίες.

    25/06/2002 13:23:42

    O γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Θανάσης Τσουροπλής, δήλωσε, λίγο πριν το μεσημέρι, ότι οι βαθμολογίες των μαθητών θα αρχίσουν να αναρτώνται στα λύκεια απο αύριο το πρωί και θα ολοκληρωθούν ως την ερχόμενη βδομάδα.

    Επιπλέον, ο κ. Τσουροπλής δήλωσε πως απο τις 15 έως και τις 26 Ιουλίου οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας θα κληθούν να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους στις σχολές, για να λάβουν μέρος στην επιλογή για μία θέση στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

    Στο μεταξύ, στα μέσα Ιουλίου το υπουργείο Παιδείας πρόκειται να δώσει βαθμολογικά συγκεντρωτικά στοιχεία των μαθητών απο τις επιδόσεις τους στις εξετάσεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να υπάρξουν σοβαρές αυξομειώσεις στο επίπεδο των βάσεων.

    Στις αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιτυχόντων και οι βαθμολογικές βάσεις των σχολών.

    [02] Το νομό Μαγνησίας επισκέπεται αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    25/06/2002 13:23:33

    Τριήμερη επίσκεψη στο νομό Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει από αύριο ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος. Τον οικουμενικό πατριάρχη θα υποδεχθεί ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ο οποίος επί χρόνια ήταν μητροπολίτης Δημητριάδος.

    Η επίσκεψη του κ.Βαρθολομαίου γίνεται μετά από πρόσκληση της Συγκλήτου του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

    [03] Τραυματίστηκε απο σφαίρα στη διάρκεια γαμήλιας τελετής

    25/06/2002 13:23:21

    Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, ο 24χρονος ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα, ενώ μετείχε σε κρητικό γαμήλιο γλέντι το οποίο γινόταν στο κτήμα Νάσιουτζικ στα Σπάτα.

    Σημειώνεται ότι κάποιοι από τους καλεσμένους, πυροβολούσαν άσκοπα στον αέρα, πιστοί στο έθιμο των Κρητικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξιό κρόταφο ο Χαρίδημος Μαναρώλης.

    [04] Σύσκεψη στο Εργασίας για το θέμα των απολύσεων στη SOFTEX

    25/06/2002 13:23:03

    Στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιείται το μεσημέρι τριμερής σύσκεψη με αντικείμενο το θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση της χαρτοβιομηχανίας "Σόφτεξ", να θέσει σε διαθεσιμότητα 420 εργαζομένους από το εργοστάσιό της στη Δράμα.

    Στη σύσκεψη, θα πάρουν μέρος, εκτός από τον υφυπουργό Εργασίας Λευτέρη Τζιόλα, εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΓΣΕΕ και των εργοδοτών.

    Θα καταβληθεί προσπάθεια να εξευρεθεί λύση και να μην οδηγηθεί τελικά η εταιρία σε κλείσιμο.

    [05] Κωνσταντινούπολη-Συνάντηση Παπανδρέου-Τζέμ

    25/06/2002 13:22:43

    Με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ, θα συναντηθεί σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών αλλά και ως εκπρόσωπος της κοινής Εξωτερικής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας, την προεδρεία της οποίας αναλαμβάνει η χώρα μας από την 1η Ιουλίου.

    Η συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των εξελίξεων στο θέμα του ευρωστρατού, καθώς η Αγκυρα δεν κάνει αποδεκτό το κείμενο το οποίο συμφωνήθηκε στη Σεβίλη για το θέμα αυτό.

    Επίσης στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιείται σήμερα ο τέταρτος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας για τα θέματα του Αιγαίου, μεταξύ των γενικών γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών.

    [06] Το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Κοινωνικής Βοήθειας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

    25/06/2002 13:22:27

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επισκέφθηκε το μεσημέρι το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Κοινωνικής Βοήθειας και ενημερώθηκε από τους αρμόδιους για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

    Στα τέλη της εβδομάδας ο κ.Σημίτης αναμένεται να πραγματοποιήσει περιοδεία στους νομούς Πρέβεζας και Αρτας, όπου θα εγκαινιάσει την υποθαλάσσια σήραγγα η οποία ενώνει την Πρέβεζα με το Ακτιο.

    [07] Συνάντηση Χριστοδουλάκη με εκπροσώπους τραπεζών

    25/06/2002 13:22:14

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών συναντάται σήμερα με τους εκπροσώπους των τραπεζών με αντικείμενο την καλύτερη διάθεση στους μικρομεσαίους των κονδυλίων από το τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης με στόχο να προχωρήσει ταχύτατα η απορρόφησή τους.

    Εξάλλου, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκφράζεται η ικανοποίηση για την ευεργετική επίδραση που θα έχει στον πληθωρισμό, η άνοδος της ισοτιμίας του ευρώ με το δολάριο, που πλησιάζει το ένα προς ένα. Η

    ισοτιμία μεταξύ ευρώ και δολαρίου βρίσκεται στα επίπεδα των 0,98 σεντς, και κερδισμένοι είναι οι δανειολήπτες, κάτι που οδηγεί σε συγκράτηση των επιτοκίων, σε μείωση των τιμών των υγρών καυσίμων και του δημοσίου χρέους της χώρας.

    [08] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ

    25/06/2002 13:22:06

    Μόνο τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται σήμερα στα ιατρεία και θεραπευτήρια του ΙΚΑ, λόγω της 24ωρης απεργίας των γιατρών του Ιδρύματος.

    Πρόκειται για την έκτη 24ωρη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ οι οποίοι ζητούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

    [09] Δηλώσεις Μπους για Αραφάτ και Παλαιστινιακή Αρχή.

    25/06/2002 07:34:20

    Απέρριψε ευθέως την ηγεσία του Γιάσερ Αραφάτ χωρίς όμως να αναφερθεί ονομαστικά σ΄αυτόν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ενώ δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της δημιουργίας προσωρινού παλαιστινιακού κράτους, αλλά μόνο εφόσον αναδειχθεί ''διαφορετική παλαιστινιακή ηγεσία''. Ενα παλαιστινιακό κράτος δεν μπορεί να δημιουργηθεί με τον τρόμο, αλλά μόνο μέσω των μεταρρυθμίσεων, είπε ο κ. Μπους. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ και η Παλαιστινιακή Αρχή βλέπουν θετικά τις ιδέες Μπους ωστόσο δεν γίνεται καμία αναφορά στην έκκληση του Αμερικανού προέδρου για αλλαγή της παλαιστινιακής ηγεσίας. Ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν καλωσόρισε την πρόταση Μπους, υπογράμμισε όμως πως το θέμα της παλαιστινιακής ηγεσίας αφορά μόνο τον παλαιστινιακό λαό.

    [10] Ελληνας τραυματίας σε συμπλοκή στη Γερμανία.

    25/06/2002 07:34:14

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ στο κέντρο της γερμανικής πόλης Ντόρτμουντ,κοντά σε ελληνικό εστιατόριο, αργά χθες βράδυ. Τρία από τα θύματα είναι τουρκικής καταγωγής μεταξύ των οποίων και οι δύο νεκροί. Ο τέταρτος είναι Ελληνας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

    [11] Αναρτώνται οι βαθμολογίες για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

    25/06/2002 07:34:07

    Από σήμερα εως τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν στα σχολεία όλης της χώρας οι πίνακες με τις βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις, για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία με τις σχολές της επιλογής τους. Τα ονόματα των επιτυχόντων και οι βάσεις των σχολών θα ανακοινωθούν τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, από σήμερα θα αναρτώνται διαδοχικά και οι βαθμολογίες της Β'Λυκείου.

    [12] Τέταρτος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας.

    25/06/2002 07:34:01

    Στην Κωνσταντινούπολη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα ο 4ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας, μεταξύ των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών κκ. Σκοπελίτη και Ζιγιάλ.

    [13] Επαναλαμβάνονται οι απευθείας συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς.

    25/06/2002 07:33:54

    Στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, ο πρόεδρος Κληρίδης θα έχει σήμερα το πρωί συνάντηση με το Ραούφ Ντενκτάς παρουσία του Αλβαρο ντε Σότο. Η σημερινή συνάντηση είναι η πρώτη μετά τις δηλώσεις Ντενκτάς ότι η ελληνική πλευρά προσπάθησε την περασμένη εβδομάδα να προκαλέσει κατάρρευση των συνομιλιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 June 2002 - 11:30:24 UTC