Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπολειτουργεί ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.
  • [02] Αναπάντητα τα ερωτήματα για την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ
  • [03] Στην Αθήνα ο Νέλσον Μαντέλα
  • [04] Συνάντηση Παπανδρέου-Βασιλείου
  • [05] Ατέρμονη βία-Τουλάχιστον 20 νεκροί απο νέα επίθεση αυτοκτονίας στην
  • [06] Απεργιακές κινητοποιήσεις.
  • [07] Το ασφαλιστικό συζητείται στη Βουλή.
  • [08] Ελικόπτερο ΕΚΑΒ-Αρμόδια επιτροπή υπ. Μεταφορών.
  • [09] Συνεδρίαση Επικοινωνιακού Οργάνου κυβέρνησης.
  • [10] Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών ΕΕ.
  • [11] Συνάντηση Παπαντωνίου - Χάσικου για Κυπριακό.
  • [12] Ο Νέλσον Μαντέλα στην Αθήνα.
  • [13] Υπουργείο Ανάπτυξης- Αύξηση διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία.

  • [01] Υπολειτουργεί ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.

    18/06/2002 13:19:44

    Απεργιακός πυρετός σήμερα σε όλη τη χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας, που πραγματοποιείται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μετά απο απόφαση της ΑΔΕΔΥ και της αντιπολίτευσης της ΓΣΕΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Παράλληλα στην ολομέλεια της βουλής αρχίζει το απόγευμα η συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

    Στην απεργία μετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς με αποτέλεσμα η μετακίνηση του επιβατικού κοινού να γίνεται με σοβαρά προβλήματα. Επίσης τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια. Απο τον ΟΣΕ εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια των λεγομένων κοινωνικών αναγκών, ενω απο την Ολυμπιακή Αεροπορία πραγματοποιείται μόνο μία πτήση ανα προορισμό.

    Επίσης υπολειτουργεί ο Δημόσιος τομέας καθώς στην απεργία μετέχουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες, στα υπουργεία, τους Δήμους, τις νομαρχίες, τις εφορίες, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία στα οποία εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Προβλήματα, εξάλλου, παρουσιάζονται στον ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα στις οικοδομές, στις βιοτεχνίες και στις βιομηχανίες.

    Το πρωί απεργοί διοργάνωσαν συλλαλητήριο στο Πεδίον του Αρεως, ενω οι ομιλητές τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Τόνισαν οτι με το νομοσχέδιο μειώνονται οι συντάξεις καθώς και άλλα κεκτημένα των εργαζομένων. Στην συνέχεια οι απεργοί πραγματοποίησαν πορεία προς τη βουλή.

    Τα ξημερώματα μέλη της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΜΕ, η οποία πρόσκεινται στο ΚΚΕ, κατέλαβαν το υπουργείο Οικονομίας στο Σύνταγμα. Τοποθέτησαν ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη του υπουργείου καταγγέλοντας το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

    [02] Αναπάντητα τα ερωτήματα για την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ

    18/06/2002 13:19:37

    Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα απο την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στην Ανάφη, όπου έχασαν τη ζωή τους οι 5 επιβαίνοντες σ' αυτό.

    Ηδη κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων ερευνά τα συντρίμμια του ελικοπτέρου προκειμένου να δώσει απαντήσεις στα αίτια της μοιραίας πτώσης.

    Η προσοχή των ειδικών έχει επικεντρωθεί στην πορεία του ελικοτπέρου, το οποίο θα έπρεπε να ακολουθήσει νοτιανατολική πορεία, αλλά κατευθύνθηκε βόρεια, με αποτέλεσμα να συντριβεί στον υψηλότερο ορεινό όγκο του νησιού.

    [03] Στην Αθήνα ο Νέλσον Μαντέλα

    18/06/2002 13:19:30

    Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, προσκεκλημένος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου.

    Ο κ. Μαντέλα θα συμμετάσχει αύριο σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για την παγκόσμια προώθηση της ιδέας της εκεχειρίας και θα υπογράψει τη σχετική διακήρυξη.

    Στη συνέχεια ο κ. Μαντέλα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του.

    [04] Συνάντηση Παπανδρέου-Βασιλείου

    18/06/2002 13:19:23

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η ενταξιακή πορεία της Κύπρου, εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον επικεφαλής της κυπριακής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργο Βασιλείου.

    Το μεσημέρι ο κ. Βασιλείου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο.

    [05] Ατέρμονη βία-Τουλάχιστον 20 νεκροί απο νέα επίθεση αυτοκτονίας στην Ιερουσαλήμ

    18/06/2002 13:19:16

    Νέα πολύνεκρη βομβιστική επίθεση το πρωί στη δυτική Ιερουσαλήμ. Παλαιστίνιος καμικάζι ανατινάχτηκε μέσα σε αστικό λεωφορείο που μετέφερε αρκετούς μαθητές και εργαζόμενους, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 άτομα να βρούν τραγικό θάνατο και 40 να τραυματιστούν.

    Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που λεωφορείο περνούσε απο εμπορικό κέντρο. Η ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες φρίκης απο τον τόπο της τραγωδίας. Διαμελισμένα πτώματα μέσα σε λίμνες αίματος γύρω και μέσα απο τα συντρίμμια του λεωφορείου.

    Την ευθύνη της επίθεσης, ανέλαβε η ισλαμική οργάνωση ''Χαμάς'', ωστόσο το Ισραήλ καταγόρησε ως υπαίτια την Παλαιστινιακή αρχή.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν απέκλεισε σήμερα κάθε ενδεχόμενο να συναινέσει στη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους, ενω προειδοποίησε οτι θα αντιπαλέψει την ''παλαιστινιακή τρομοκρατία''.

    Πάντως η νέα επίθεση αυτοκτονίας επισκιάζει την πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς για την παρουσίαση σχεδίου-πρότασης που θα προβλέπει την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς σε μία προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στο Μεσανατολικό, αναμένεται να παρουσιάσει τη σχετική πρόταση σήμερα η αύριο.

    [06] Απεργιακές κινητοποιήσεις.

    18/06/2002 07:48:31

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία και τα ιατρεία του ΙΚΑ, που διεδκικούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτήματων. Για αύριο Τετάρτη έχουν εξαγγείλει έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Αν και η ΟΤΟΕ ανέστειλε τις απεργιακές κινητοποιήσεις, προβλήματα αναμένονται να δημιουργηθούν στις συναλλαγές. Τέλος, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών καθηγητών.

    [07] Το ασφαλιστικό συζητείται στη Βουλή.

    18/06/2002 07:48:25

    Ενόψει της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για το ασφαλιστικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην πρόθεση της ΝΔ να αποχωρήσει από την ολομέλεια, κατ΄ακολουθίαν της πρακτικής που τήρησε και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

    [08] Ελικόπτερο ΕΚΑΒ-Αρμόδια επιτροπή υπ. Μεταφορών.

    18/06/2002 07:48:18

    Αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών ερευνά τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, από την οποία σκοτώθηκαν και οι 5 επιβαίνοντες. Το ελικόπτερο, τύπου ΑΓΚΟΎΣΤΑ, είχε μεταβεί από τη Ρόδο στην Ανάφη, για να παραλάβει ασθενή, και συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του, από το ελικοδρόμιο της Ανάφης.

    [09] Συνεδρίαση Επικοινωνιακού Οργάνου κυβέρνησης.

    18/06/2002 07:48:12

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει το πρωί το Επικοινωνιακό Οργανο της κυβέρνησης. Ακολούθως ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου κ. Ντεάν.

    [10] Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών ΕΕ.

    18/06/2002 07:48:05

    Η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Σεβίλης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο ήταν το βασικό αντικείμενο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι κκ Γιώργος Παπανδρέου και Τάσος Γιαννίτσης. Τα θέματα, τα οποία συζητήθηκαν ήταν η διεύρυνση της ΕΕ, ο ευρωστρατός, η λαθρομετανάστευση και το ζήτημα της χρηματοδότησης της κοινής αγροτικής πολιτικής της ΕΕ μετά τη διεύρυνση, τις τελικές αποφάσεις για τα οποία θα λάβει η Σύνοδος Κορυφής.

    [11] Συνάντηση Παπαντωνίου - Χάσικου για Κυπριακό.

    18/06/2002 07:47:59

    Η Ελλάδα παραμένει σταθερά στο πλευρό της Κύπρου και είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Σωκράτη Χάσικο, όπου εξετάστηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο κ. Χάσικος είπε οτι η προσπάθεια της Τουρκίας για τη δημιουργία έντασης, μας βρίσκει απόλυτα ψύχραιμους και συντονισμένους.

    [12] Ο Νέλσον Μαντέλα στην Αθήνα.

    18/06/2002 07:47:52

    Ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα αναμένεται σήμερα στην Αθήνα, όπου θα παραστεί σε εκδήλωση για την Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο κ. Μαντέλα στη διάρκεια της εβδομαδιαίας παραμονής του, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

    [13] Υπουργείο Ανάπτυξης- Αύξηση διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία.

    18/06/2002 07:47:46

    Ανησυχία επικρατεί στο υπουργείο Ανάπτυξης, σχετικά με τις αυξήσεις στις οποίες προβαίνουν τα ιδιωτικά σχολεία, πέραν του 3,5% που προβλέπει ο νόμος. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ακραίες περιπτώσεις οι αυξήσεις φθάνουν μέχρι και το 40%, ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία διαμορφώνονται γύρω στο 15%, ωστόσο το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ανακοινώσει ότι θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέψει αυξήσεις στο όριο του πληθωρισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 June 2002 - 11:30:26 UTC