Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κώστας Στεφανής νέος υπουργός Υγείας
  • [02] Την Πέμπτη απολογείται ο Δημήτρης Αϊβατζίδης
  • [03] Στην Ουάσιγκτον ο Κώστας Καραμανλής
  • [04] Με την Γιάννα Αγγελοπούλου συναντήθηκε ο Τόμας Μίλερ
  • [05] Πρωτόπαπας-Σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου υπουργού Υγείας
  • [06] Πρωτόπαπας για ένοπλο επεισόδιο έξω απο την πρωθυπουργική κατοικία.
  • [07] Στο 3,4% έκλεισε ο πληθωρισμός το Μαϊο
  • [08] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για Ευρωστρατό
  • [09] Παπαντωνίου-Ετοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο

  • [01] Ο Κώστας Στεφανής νέος υπουργός Υγείας

    10/06/2002 20:21:25

    Τα ηνία του υπουργείου Υγείας, μετά την παραίτηση του Αλέκου Παπαδόπουλου, αναλαμβάνει ο καθηγητής Ψυχιατρικής, Κώστας Στεφανής.

    Το πρωί, ο κ.Παπαδόπουλος συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, όπου μετά τη συνομιλία τους, υπέβαλε την παραίτησή του. Δήλωσε όμως οτι θα συνεχίσει να ασκεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της βουλής, καθώς και του στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Τα προσωπικά θέματα στο επίπεδο ενός υπουργού έχουν πολιτική σημασία και ο χειρισμός τους επιφέρει πολιτικές επιπτώσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας οτι δεν θα υπάρξουν γενικότερες αλλαγές στην κυβέρνηση. Η ορκωμοσία του νέου υπουργού αναμένεται να γίνει μετά την επιστροφή του προέδρου της Δημοκρατίας από την Αυστραλία. Κριτική στην κυβέρνηση, άσκησε η αντιπολίτευση.

    [02] Την Πέμπτη απολογείται ο Δημήτρης Αϊβατζίδης

    10/06/2002 20:21:18

    Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί, μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε από την 2η τακτική ανακρίτρια ο 38χρονος Δημήτρης Αϊβατζίδης, που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για τους πυροβολισμούς που έριξε το Σάββατο το πρωί στα Εξάρχεια και έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού στο Κολωνάκι. Σε βάρος του 38χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, εμπρησμό, διακεκριμένη φθορά, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι διεξάγεται έρευνα σε βάθος, ενώ αναζητούνται τυχόν ευθύνες αστυνομικών οργάνων.

    [03] Στην Ουάσιγκτον ο Κώστας Καραμανλής

    10/06/2002 20:21:12

    Στη συνάντηση κορυφής της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης, στην Ουάσιγκτον, συμμετέχει σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Τη συνάντηση φιλοξενεί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέϊνι, ο οποίος θα είναι και ο κύριος ομιλητής κατά την έναρξη των εργασιών. Στη συνάντηση λαμβάνουν μέρος περίπου 40 ηγέτες κεντροδεξιών κομμάτων. Ο πρόεδρος Μπους δεν συμμετέχει στη συνάντηση και δεν θα παρακολουθήσει τις εργασίες της, όμως θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των ξένων ηγετών στο Λευκό Οίκο.

    [04] Με την Γιάννα Αγγελοπούλου συναντήθηκε ο Τόμας Μίλερ

    10/06/2002 20:21:05

    Ακόμα μία επίσκεψη στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής, Αθήνα 2004, πραγματοποίησε, σήμερα το μεσημέρι, ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, αυτή τη φορά, όμως, συνοδευόμενος και από το Διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φράνσις Τέιλορ, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη χώρα μας για επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες. Οι δύο αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν συνάντηση με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία τους ενημέρωσε για την πορεία της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων και ειδικά για το πρόγραμμα Ασφαλείας, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

    [05] Πρωτόπαπας-Σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου υπουργού Υγείας

    10/06/2002 14:39:01

    Το όνομα του νέου υπουργού Υγείας θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα και δεν θα υπάρξουν γενικότερες αλλαγές στην κυβέρνηση, δήλωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας.

    Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε το λόγο αποχώρησης του κ.Παπαδόπουλου απο την κυβέρνηση, ο υπουργός Τύπου είπε οτι ''τα προσωπικά θέματα στο επίπεδο ενός υπουργού έχουν πολιτική σημασία και ο χειρισμός τους επιφέρει πολιτικές επιπτώσεις''.

    Επισήμανε οτι οι δηλώσεις του κ.Παπαδόπουλου που προκάλεσαν το πολιτικό ζήτημα έγιναν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του πρωθυπούργού, χωρίς προηγούμενη συζήτηση με τον πρωθυπουργό και εν απουσία του πρωθυπουργού.

    Ο κ.Πρωτόπαπας είπε ακόμη οτι η απομάκρυνση του κ.Παπαδόπουλου δεν ήταν προαποφασισμένη και ενδεικτικά ανέφερε το ότι δεν ανακοινώνεται ο νέος υπουργός Υγείας ταυτόχρονα με τη δήλωση αποχώρησης του κ.Παπαδόπουλου.

    [06] Πρωτόπαπας για ένοπλο επεισόδιο έξω απο την πρωθυπουργική κατοικία.

    10/06/2002 14:38:39

    Ερευνα σε βάθος διεξάγεται για το επεισόδιο που σημειώθηκε το Σάββατο με τους πυροβολισμούς έξω απο την κατοικία του πρωθυπουργού, υπενθύμισε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο κ.Πρωτόπαπας, είπε επίσης οτι με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, αναζητούνται τυχόν ευθύνες αστυνομικών οργάνων και τόνισε οτι το επεισόδιο δεν πρέπει να ακυρώσει το σημαντικό έργο που έχει γίνει στη χώρα μας για την καταπολέμηση του εγκλήματος και να απαλείψει τη διαπίστωση πως η Ελλάδα έχει τη μικρότερη εγκληματικότητα στην ΕΕ.

    Σχολιάζοντας παρεμβάσεις στελεχών της ΝΔ ο κ. Πρωτόπαπας μίλησε για ''έλλειψη ευαισθησίας'' και τόνισε πως ''υπάρχουν όρια στην πολιτική εκμετάλλευση.

    Η ΝΔ, είπε, επιχειρεί να πουλήσει φόβο και ανασφάλεια και αυτό είναι ιδιαίτερα αρνητικό. Ας μήν επιχειρούμε να δυσφημούμε τη χώρα μας, τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [07] Στο 3,4% έκλεισε ο πληθωρισμός το Μαϊο

    10/06/2002 14:38:31

    Στο 3,4% έκλεισε ο πληθωρισμός το μήνα Μάιο, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

    Ο πληθωρισμός σημείωσε πτώση κατά 0,4% απο τον Απρίλιο.

    [08] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για Ευρωστρατό

    10/06/2002 14:38:23

    Ενόψει της αυριανής επίσκεψης στην Αθήνα του προεδρεύοντα Ισπανού πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνησε πως για το εκκρεμές πρόβλημα του ''ευρωστρατού'' έχουν αναπτυχθεί πολλές πρωτοβουλίες απο την ισπανική προεδρία αλλά δεν έχουν υποβληθεί επισήμως συγκεκριμένες προτάσεις.

    ''Οσα έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν μπορούμε να πούμε οτι οδήγησαν σε συμφωνία της ελληνικής πλευράς. Είναι θετικό το γεγονός οτι αναπτπυσσονται σκέψεις και ιδέες, έχουμε ομως ακόμη δρόμο να διανύσουμε και δεν είμαστε στα πρόθυρα συμφωνίας'', τόνισε σχετικά ο κ.Πρωτόπαπας.

    [09] Παπαντωνίου-Ετοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο

    10/06/2002 14:38:12

    Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου στο περιθώριο της συνέντευξης Τυπου που έδωσε για τις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ο κ. Παπαντωνίου διευκρίνησε οτι ουδέποτε προέβλεψε θερμό επεισόδιο αλλά έπισήμανε οτι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις αδιαλλαξίας της Τουρκίας. Πάντως, επανέλαβε, η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο.

    Επίσης ο κ.Παπαντωνίου διέψευσε οτι το περασμένο Σαββατοκύριακο τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής οι Ενοπλες Δυνάμεις στα νησιά. Οσον αφορά στην υπό συζήτηση αναδιάταξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ για την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα, ο υπουργός τόνισε οτι η χώρα μας συμφωνεί με τη συγκεκριμένη αναδιάταξη.

    Πάντως διευκρίνησε οτι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο 2003 μετά απο ομοφωνία. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κατάργηση στρατηγείων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 June 2002 - 20:30:17 UTC