Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ-Ομιλία Καραμανλή στο Σικάγο-Εθνικά θέματα.
  • [02] Στη Νέα Ζηλανδία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
  • [03] Ποινική δίωξη εναντίον του Δ.Αϊβαζίδη για τους πυροβολισμούς.
  • [04] Μπακογιάννη για επιστροφή Σαμαρά.
  • [05] "Athens.04"-Αρθρο Κ.Καραμανλή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

  • [01] ΗΠΑ-Ομιλία Καραμανλή στο Σικάγο-Εθνικά θέματα.

    09/06/2002 20:46:07

    Στα εθνικά μας θέματα με ιδιαίτερη έμφαση στο Κυπριακό, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες βράδυ σε συγκέντρωση ομογενών στο Σικάγο. Τόνισε ότι δεν χωρούν κομματισμοί στους χειρισμούς των ζητημάτων αυτών, ενώ υιοθέτησε σκληρή στάση έναντι της Τουρκίας και κυρίως του στρατιωτικού κατεστημένου. Ο κ. Καραμανλής άσκησε εμμέσως πλην σαφώς κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί, τονίζοντας ότι η ΝΔ δεν συμφωνεί με την τακτική των μονομερών υποχωρήσεων. Αύριο ο κ. Καραμανλής θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να μετάσχει στη συνάντηση Κορυφής της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης, με κύριο ομιλητή τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

    [02] Στη Νέα Ζηλανδία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    09/06/2002 20:46:01

    Τη Νέα Ζηλανδία επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Μιλώντας σε συγκέντρωση ομογενών στο Ουέλιγκτον, τόνισε οτι στην Ελλάδα είμαστε απολύτως μονιασμένοι και είναι σημαντικό που τα κόμματα λειτουργούν χωρίς φανατισμούς. Αναφέρθηκε στις προόδους που έχουν γίνει στην Ελλάδα, αλλά και στα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική. Τόνισε οτι ''όποιος τολμήσει να προσβάλει την πατρίδα θα το πληρώσει ακριβά'' και διατύπωσε την ελπίδα να μην υπάρξει αυτή η ανάγκη. Για το θέμα με την ΠΓΔΜ είπε οτι ''με τίποτα δεν μπορεί να ονομαστεί Μακεδονία''. Αύριο ο κ.Στεφανόπουλος θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της Νέας Ζηλανδίας.

    [03] Ποινική δίωξη εναντίον του Δ.Αϊβαζίδη για τους πυροβολισμούς.

    09/06/2002 20:45:55

    Ποινική δίωξη για βαριές κακουργηματικές πράξεις άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του 38χρονου Δημήτρη Αϊβαζίδη, ο οποίος συνελήφθη χθες μετά απο πυροβολισμούς στα Εξάρχεια και έξω απο την πρωθυπουργική κατοικία, στην Αθήνα. Ο Αιβαζίδης κατηγορείται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ληστεία και εμπρησμό. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει έρευνα σε βάθος, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης εμφανίζεται προβληματισμένη απο την καθυστερημένη αντίδραση της αστυνομίας να εξουδετερώσει τον ένοπλο σεσημασμένο τοξικομανή. Ο Αϊβαζίδης, πριν συλληφθεί, αφόπλισε έναν αστυνομικό στα Εξάρχεια, πυροβόλησε εναντίον του κτιρίου του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή, πυρπόλησε ένα αυτοκίνητο και πυροβόλησε προς το σπίτι του πρωθυπουργού στο Κολωνάκι.

    [04] Μπακογιάννη για επιστροφή Σαμαρά.

    09/06/2002 20:45:49

    Η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στη ''Βραδυνή'' της Κυριακής, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά, στη Νέα Δημοκρατία, τονίζει ότι τέτοια ζητήματα κλείνουν και ανοίγουν σε επίπεδο κοινωνίας. Στο μεταξύ, ο κ.Σαμαράς, μιλώντας σε ημερίδα του κόμματός του για την τοπική αυτοδιοίκηση είπε οτι η ΠΟΛΑΝ μπορεί να στηρίξει υποψηφίους απο άλλα κόμματα, εφόσον αυτοί το ζητήσουν.

    [05] "Athens.04"-Αρθρο Κ.Καραμανλή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    09/06/2002 20:45:41

    Να αναδείξουμε τη μαγική είκόνα της Ελλάδας και όχι την Ελλάδα της μαγικής εικόνας, τονίζει, ενόψει της ολυμπιάδας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής σε άρθρο του στο επίσημο περιοδικό του ''Αθήνα 2004''. Αναφέρει επίσης οτι το μέγεθος του εγχειρήματος είναι τέτοιο που πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι, χωρίς αποκλεισμούς και κομματικές σκοπιμότητες. Στο ίδιο περιοδικό ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ, επισημαίνει οτι τους τελευταίους έξι μήνες έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος τόσο απο την πλευρά της κυβέρνησης όσο και απο την Οργανωτική Επιτροπή, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 June 2002 - 20:30:12 UTC