Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κηδεύεται το απόγευμα η ηθοποιός Κάκια Αναλύτη.
  • [02] Ακινητοποιημένα τα ταξί έως αύριο τα ξημερώματα
  • [03] Σε ισχύ το θερινό ωράριο.
  • [04] Πεκίνο-Συνάντηση Σημίτη-Ζιανγκ Ζεμίν
  • [05] Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση απο τον Κ.Καραμανλή.
  • [06] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Απάντηση στον Κώστα Καραμανλή
  • [07] Απολύτως προσωπικό το θέμα της μελλοντικής αποχώρησης του Αλέκου
  • [08] Χυτήρης για παραίτηση Ασημιάδη
  • [09] Κώστας Σημίτης-Επίσκεψη στο Πεκίνο.
  • [10] Πρόεδρος Δημοκρατίας-Σιγκαπούρη-Αυστραλία
  • [11] Πανεπιστημιακοί καθηγητές-Πανελλαδικές
  • [12] Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας
  • [13] Βρετανία-Κυπριακή Δημοκρατία-Χωρικά ύδατα
  • [14] Κοινοβουλευτική Ομάδα ΝΔ
  • [15] Ταξί-Απεργία
  • [16] Θερινό ωράριο

  • [01] Κηδεύεται το απόγευμα η ηθοποιός Κάκια Αναλύτη.

    03/06/2002 14:11:40

    Στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου η νεκρώσιμη ακολουθία για την ηθοποιό Κάκια Αναλυτή, η οποία πέθανε αιφνιδίως στο σπίτι της από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

    Η γνωστή ηθοποιός είχε ζήσει περισσότερα από 40 χρόνια με το δημοφιλή ηθοποιό Κώστα Ρηγόπουλο και απέκτησαν μία κόρη. Τα τελευταία δύο χρόνια, η ηθοποιός είχε αποσυρθεί στο διαμέρισμά της μετά το θάνατο του συντρόφου της.

    [02] Ακινητοποιημένα τα ταξί έως αύριο τα ξημερώματα

    03/06/2002 14:11:27

    Χειρόφρενο μέχρι αύριο στις 5 τα ξημερώματα έχουν βάλει οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τους αυτοκινητιστές, που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών.

    Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει την οργάνωση των ταξί σε εταιρίες. Σήμερα οι ιδιοκτήτες των ταξί πραγματοποιούν έκτακτη συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους.

    [03] Σε ισχύ το θερινό ωράριο.

    03/06/2002 14:11:17

    Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα το κλιμακωτό θερινό ωράριο για τους εργαζόμενους στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Στόχος του μέτρου αυτού, είναι ο περιορισμός της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Οι εργαζόμενοι στους δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις, και την τοπική αυτοδιοίκηση θα προσέρχονται στις υπηρεσίες τους στις 7 το πρωί και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες θα προσέρχονται στις 8 παρά τέταρτο. Τα σούπερ μάρκετς θα ανοίγουν στις 8, τα κρεοπωλεία, οι φούρνοι, οι βιοτεχνίες και τα εργαστήρια στις 7, ενώ τα εμπορικά στις 9 το πρωί.

    [04] Πεκίνο-Συνάντηση Σημίτη-Ζιανγκ Ζεμίν

    03/06/2002 14:11:09

    Συνάντηση διάρκειας 30 λεπτών είχε το πρωί στο Πεκίνο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με τον πρόεδρο της Κίνας Ζιανγκ Ζεμίν.

    Καλωσορίζοντας τον κ.Σημίτη ο κ.Ζεμίγκ θυμήθηκε την προ διετίας επίσκεψή του στην Αθήνα και τη συνάντηση που είχαν εκεί. Πρόσθεσε ότι ο κ.Σημίτης είναι ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται την Κίνα τα τελευταία 16 χρόνια.

    Από την πλευρά του ο κ.Σημίτης τόνισε πως η Κίνα είναι μια χώρα με εξαιρετικό δυναμισμό, η οποία προοδεύει πάρα πολύ γοργά. Τόνισε ότι ο κόσμος έχει αλλάξει ριζικά, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, κι έφερε ως παράδειγμα τις σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κ.Σημίτης, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα και με τον Κινέζο ομόλογό του Ζου Ρονγκί, ενώ θα επισκεφθεί και το Σινικό Τείχος.

    Παράλληλα, στο Πεκίνο διεξάγονται οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, ενώ θα υπογραφούν και συμφωνίες. Τον κ.Σημίτη συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο υφυπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος, άλλοι αξιωματούχοι και αντιπροσωπεία Ελλήνων επιχειρηματιών.

    [05] Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση απο τον Κ.Καραμανλή.

    03/06/2002 14:11:01

    Οξεία επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

    Ο κ.Καραμανλής επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της αξιοποίησης των πόρων από το τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Εκανε λόγο για έγκλημα, τεράστιες καθυστερήσεις και αδιαφάνεια. Κατηγόρησε τον κ.Σημίτη ότι ακολουθεί διχαστική τακτική υποταγμένος, όπως είπε στη συμφωνία των Δολιανών και περιορίζεται σε ροκ εκτροπές και μοιράζει αυτόγραφα. Επισήμανε ότι ο τόπος δεν κυβερνάται και ο πρωθυπουργός αδυνατεί να συντονίσει την κυβέρνηση. Επίσης έκανε λόγο για συγκρούσεις μεταξύ υπουργών, οι οποίοι όπως ανέφερε, σηκώνουν παντιέρα για τη διαδοχή. Για τα εθνικά θέματα, είπε ότι δεν μπορεί να γίνει κανένας συμψηφισμός και εξέφρασε τη λύπη του γιατί δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για τις αλλαγές που προωθούνται στο κείμενο της Αγκυρας για τον ευρωστρατό.

    Ο κ.Καραμανλής αναχωρεί αύριο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα πάρει μέρος στις εργασίες της συνάντησης κορυφής της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον. Εισηγητής στη συνάντηση αυτή θα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.

    [06] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Απάντηση στον Κώστα Καραμανλή

    03/06/2002 14:10:54

    ''Οσο καιρό είναι ο ίδιος αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η Ελλάδα έχει προοδεύσει και έχει αναβαθμιστεί ως χώρα σε όλους τους τομείς - στον οικονομικό, στον τομέα εξωτερικής πολιτικής, κοινωνικής πολιτικής και δημοσίων έργων''.

    Αυτό δήλωσε το μεσημέρι ο κ.Χυτήρης αναφερόμενος στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο κ.Καραμανλής, κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού τον οποίο κατηγόρησε για ακυβερνησία. Ο κ.Καραμανλής όμως, ανέφερε ο κ. Χυτήρης, ακολουθεί την αντιπολίτευση της ''καμένης γης''.

    Σύμφωνα με όσα λέει δεν γίνεται τίποτα θετικό στη χώρα και επιδίδεται σε μία συνεχή καταστροφολογία ''νομίζοντας ότι έτσι θα παραπλανήσει τον ελληνικό λαό'', τόνισε σχετικά ο υφυπουργός Τύπου.

    [07] Απολύτως προσωπικό το θέμα της μελλοντικής αποχώρησης του Αλέκου Παπαδόπουλου

    03/06/2002 14:10:47

    Ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος είχε και έχει μία κανονική δραστηριότητα στο υπουργείο του. Το θέμα της μελλοντικής αποχώρησής του απο την πολιτική είναι απολύτως προσωπικό, δήλωσε ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι ένα μάχιμο στέλεχος που προσέφερε, προσφέρει και ελπίζω να συμβάλει, όπως είπε, και πάλι στη νέα νίκη του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ.Χυτήρης πρόσθεσε ότι ''ο κ. Παπαδόπουλος έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στη θέση στην οποία βρίσκεται και θα μιλήσει με τον πρωθυπουργό μόλις ο κ. Σημίτης επιστρέψει απο την Κίνα''. Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε το ''προσωπικό θέμα'' του κ. Παπαδόπουλου και το πληροφορήθηκε απο το δημοσίευμα, ο κυβερνητικος εκπρόσωπος παρατήρησε πως ''ο υπουργός Υγείας επέλεξε αυτό το δημόσιο τρόπο. Εγώ, είπε ο κ.Χυτήρης, μπορεί να διαφωνώ, αλλά σέβομαι την επιλογή του''.

    [08] Χυτήρης για παραίτηση Ασημιάδη

    03/06/2002 14:10:40

    Αποδεκτή έγινε από τον υπουργό Δικαιοσύνης η παραίτηση που υπέβαλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πρόδρομος Ασημιάδης.

    Τη δήλωση αυτή έκανε το μεσημέρι ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Τηλέμαχος Χυτήρης, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε την ευθύνη του κ.Ασημιάδη στην απόδραση του κακοποιού Πήτερ Σέντομ απο τις φυλακές Κορυδαλλού.

    Ο κ. Ασημιάδης υπέβαλλε την παραίτησή του, με αφορμή έγγραφο που δημοσιεύει εφημερίδα, σύμφωνα με το οποίο, ο Γενικός Γραμματέας στις 24 Απριλίου, με επιστολή του προς το διευθυντή του ψυχιατρείου των φυλακών, ζητούσε να παραμείνει εκεί ο Σέντομ για λόγους ασφαλείας.

    [09] Κώστας Σημίτης-Επίσκεψη στο Πεκίνο.

    03/06/2002 07:44:00

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, βρίσκεται απο χθες στο Πεκίνο στο πλαίσιο εξαήμερης επίσημης επίσκεψης στην Κίνα. Σήμερα ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Ζιανγκ Ζεμίν, καθώς και με τον πρωθυπουργό Ζου Ρονγκί. Τον Ελληνα πρωθυπουργό συνοδεύει ομάδα 50 επιχειρηματιών.

    [10] Πρόεδρος Δημοκρατίας-Σιγκαπούρη-Αυστραλία

    03/06/2002 07:43:54

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, βρίσκεται απο χθες στη Σιγκαπούρη, ενδιάμεσο σταθμό στην επίσημη επίσκεψή του που θα πραγματοποιήσει στην Αυστραλία. Ο κ. Στεφανόπουλος συναντάται σήμερα με τον ομόλογό του της Σιγκαπούρης και συνοδευόμενος απο 40μελή επιχειρηματική αποστολή θα επισκεφθεί διαδοχικά την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

    [11] Πανεπιστημιακοί καθηγητές-Πανελλαδικές

    03/06/2002 07:43:47

    Σήμερα αποφασίζουν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές για την περαιτέρω στάση τους, οι οποίοι πραγματοποιούν εδω και δυο εβδομάδες αποχή απο τα καθήκοντά τους, ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών, συνταξιοδοτικών και θεσμικών αιτημάτων τους. Εξάλλου, στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων, αύριο Τρίτη οι μαθητές της Β' Λυκείου διαγωνίζονται στην Ιστορία και της Γ' Λυκείου στη Φυσική.

    [12] Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας

    03/06/2002 07:43:41

    Νέο γύρο διευρευνητικών επαφών θα έχουν σήμερα στην Αθήνα, στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδος και της Τουρκίας, στο πλαίσιο των συνομιλιών που έχουν αντιπροσωπείες των δύο χωρών για τα λεγόμενα θέματα χαμηλής πολιτικής.

    [13] Βρετανία-Κυπριακή Δημοκρατία-Χωρικά ύδατα

    03/06/2002 07:43:35

    Η Βρετανία αναγνωρίζει μόνο τα χωρικά ύδατα, που καθόρισε η Κυπριακή Δημοκρατία το 1964 και η ανακοίνωση του ψευδοκράτους για επέκταση των χωρικών του υδάτων, δεν έχει νομική σημασία. Αυτό δήλωσε

    εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών σημειώνοντας επίσης ότι η Βρετανία δεν αναγνωρίζει χωριστό κράτος στη βόρεια Κύπρο.

    [14] Κοινοβουλευτική Ομάδα ΝΔ

    03/06/2002 07:43:28

    Υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή συνεδριάζει σήμερα το πρωί στην αίθουσα γερουσίας της Βουλής η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με θέμα ημερήσιας διάταξης την πορεία του Γ' ΚΠΣ. Εισηγήσεις θα αναπτύξουν τα αρμόδια στελέχη του κόμματος επί θεμάτων οικονομίας, παρακολούθησης του Γ'ΚΠΣ, περιφερειακής πολιτικής και μεταφορών και τουρισμού.

    [15] Ταξί-Απεργία

    03/06/2002 07:43:22

    Χειρόφρενο τράβηξαν απο τις 5 τα ξημερώματα και για ένα 24ωρο οι ιδιοκτήτες ταξί, εκφράζοντάς την αντίθεσή τους σε διατάξεις του νομοσχεδίου για τους αυτοκινητιστές, που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών. Παράλληλα θα πραγματοποιήσουν έκτακτη γενική συνέλευση για να καθοριστεί η στάση που θα τηρήσουν οι ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ και για να αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους.

    [16] Θερινό ωράριο

    03/06/2002 07:43:14

    Σε ισχύ απο σήμερα και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου το κλιμακωτό θερινό ωράριο στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Οι απασχολούμενοι στο δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση θα προσέρχονται στις υπηρεσίες τους στις 7 το πρωί, ενω την ίδια ώρα θα ανοίγουν τα καταστήματα τροφίμων. Στις Τράπεζες η ώρα προσέλευσης θα είναι στις 7.45. Τα σούπερ μάρκετ θα ανοίγουν στις 8. Τα καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλιοπωλεία και πολυκαταστήματα θα ανοίγουν στις 9 το πρωί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 June 2002 - 11:30:26 UTC