Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαρωτικές αλλαγές στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την απόδραση Σέντομ.
  • [02] Τέλος στον ψυχρό πόλεμο- Ισότιμος εταίρος του ΝΑΤΟ η Ρωσία.
  • [03] Φανατικοί καπνιστές παραμένουν οι Ελληνες
  • [04] Κ. Σημίτης-Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ-Ρωσίας
  • [05] ΣΕΒ-Ελληνική οικονομία
  • [06] Υπουργός Παιδείας-Πανεπιστημιακοί
  • [07] Πανελλήνιες εξετάσεις

  • [01] Σαρωτικές αλλαγές στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την απόδραση Σέντομ.

    28/05/2002 13:12:18

    Σημαντικές παρενέργειες στη διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού, είχε η απόδραση του 32χρονου Αμερικανού Πήτερ Σέντομ.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα το διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού, Γιώργο Μαρινάρο, τον αρχιφύλακα Αντώνιο Αραβαντινό και έξι φύλακες. Επίσης τέθηκε σε διαθεσιμότητα η ψυχολόγος των φυλακών Ολγα Ατζαμόγλου η οποία βοήθησε τον Σέντομ στην απόδρασή του.

    Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά, άσκησε ποινική δίωξη για απόδραση κρατουμένου εναντίον του Σέντομ. Τέλος ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια και κατά τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν υπηρεσία στην κεντρική πύλη των φυλακών. Ο Σέντομ ήταν μέλος της σπείρας Γρηγοράκου, και εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία μιας φοιτήτριας στη Γλυφάδα, από το σπίτι της οποίας διακινούσε κοκαΐνη.

    Ο 32χρονος είχε ομολογήσει τη δολοφονία στις ελληνικές αρχές για να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

    Επίσης ο Σέντομ έχει ομολογήσει ότι συμμετείχε και στον απαγχονισμό του Αλβανού συνεργάτη του Πάσσαρη, Κονσταντίν Πάπα μέσα στις φυλακές.

    [02] Τέλος στον ψυχρό πόλεμο- Ισότιμος εταίρος του ΝΑΤΟ η Ρωσία.

    28/05/2002 13:12:06

    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με τη συμμετοχή των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, διεξάγονται σήμερα σε στρατιωτική βάση της Ρώμης, οι εργασίες της Συνόδου των 19 ηγέτων των χωρών μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, στη διάρκεια της οποίας υιοθετήθηκε η ιστορικής σημασίας συμφωνία, για τη δημιουργία του νέου μικτού συμβουλίου, Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

    Η συμφωνία, θέτει ουσιαστικά τέλος στο λεγόμενο ψυχρό πόλεμο, ενω θα επιτρέπει στις δύο πλευρές να λαμβάνουν κοινές αποφάσεις για θέματα αντιμετώπισης τρομοκρατίας, διαχείρισης κρίσεων και μη διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής.

    Η βάση όπου πραγματοποιείται η σύνοδος, έχει μετατραπεί σε ''απόρθητο'' φρούριο για την αποτροπή τυχόν τρομοκρατικής ενέργειας, ενω δεκαπέντε χιλιάδες Ιταλοί στρατιώτες κι αστυνομικοί, επικουρούμενοι κι από στελέχη ξένων μυστικών υπηρεσιών, εγγυώνται πλήρη ασφάλεια. Εκτός από τις θαλάσσιες περιπολίες, συστοιχίες πυραύλων θα είναι έτοιμες να αποτρέψουν κάθε επίθεση από αέρος, ενώ περίπου 100 μαχητικά αεροσκάφη κι ελικόπτερα είναι έτοιμα να απογειωθούν στην περίπτωση που τα ραντάρ καταγράψουν κάποια απειλή.

    [03] Φανατικοί καπνιστές παραμένουν οι Ελληνες

    28/05/2002 13:11:53

    Οι Ελληνες εξακολουθούν να είναι πρώτοι στο κάπνισμα και στην παχυσαρκία, σύμφωνα με στοιχεία της Γιουροστάτ, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας οι Ελληνες πίνουν σταθερά, ζούν περισσότερο από το μέσο όρο των άλλων Ευρωπαίων και έχουν το χαμηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών.

    Στο μεταξύ απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τις καπνιστικές συνήθειες των Ελλήνων δημοσιογράφων. Το 61% των γυναικών από 26 εως 35 ετών δηλώνουν καπνίστριες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των αντρών είναι 59%. Στο μεταξύ το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει αυστηρά μέτρα για την προστασία των μη καπνιστών με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος την ερχόμενη Παρασκευή.

    [04] Κ. Σημίτης-Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ-Ρωσίας

    28/05/2002 07:28:40

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, βρίσκεται απο χθες στην ιταλική πρωτεύουσα, όπου σήμερα και κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ και Ρωσίας και θα υπογραφεί η διακήρυξη της Ρώμης.

    [05] ΣΕΒ-Ελληνική οικονομία

    28/05/2002 07:28:34

    Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ήταν το βασικό θέμα της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με το προεδρείο του ΣΕΒ ενόψει της σημερινής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου. Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της συνέλευσης το πρωί θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και το απόγευμα ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

    [06] Υπουργός Παιδείας-Πανεπιστημιακοί

    28/05/2002 07:28:27

    Την αισιοδοξία του οτι θα επικρατήσει σύνεση στους κόλπους των πανεπιστημιακών δασκάλων οι οποίοι απέχουν απο τα καθήκοντά τους και οτι δεν θα χαθεί η εξεταστική περίοδος των φοιτητών, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου.

    [07] Πανελλήνιες εξετάσεις

    28/05/2002 07:28:21

    Στο πλαίσιο των Πανελλήνιων εξετάσεων οι μαθητές της Β' Λυκείου διαγωνίζονται στα Αρχαία Ελληνικά Κείμενα και στην Φυσική και οι μαθητές της Γ' Λυκείου στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 May 2002 - 11:30:15 UTC