Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ελλήνων δημοσιογράφων που εργάζονται σε ΜΜΕ.
  • [02] Χωρίς μπλέ λεωφορεία έως τις 3 το μεσημέρι
  • [03] Πυρκαγιά σε κτίριο στα Καμίνια στον Πειραιά.
  • [04] Αλλάζουν οι διαδικασίες για χόρηση βεβαίωσης ηλεκτρικού ρεύματος
  • [05] Αποχή πανεπιστημιακών.
  • [06] Παραπέμπονται σε δίκη οι υπεύθυνοι της "Φαράν".
  • [07] Ικανοποιητική η πορεία της υγείας του Χ.Λαμπράκη.
  • [08] Συνάντηση Σημίτη με ΣΕΒ.
  • [09] Η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ-Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σημίτης.
  • [10] Αιχμές Στεφανόπουλου για ανεπαρκή διδασκαλία της Ιστορίας.
  • [11] Επίσκεψη Τσοχατζόπουλου στο Ιράν.
  • [12] Βρετανική εφημερίδα για επιστροφή Μαρμάρων Παρθενώνα.

  • [01] Συνάντηση Ελλήνων δημοσιογράφων που εργάζονται σε ΜΜΕ.

    27/05/2002 13:13:50

    Αρχισαν το πρωί στο Ζάππειο Μέγαρο οι εργασίες της 6ης συνάντησης των ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφων οι οποίοι εργάζονται σε ξένα ΜΜΕ.

    Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ τα θέματα για τα οποία θα ενημερωθούν οι δημοσιογράφοι αφορούν κυρίως την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, την οικονομία και τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.

    [02] Χωρίς μπλέ λεωφορεία έως τις 3 το μεσημέρι

    27/05/2002 13:13:43

    Χωρίς μπλε λεωφορεία είναι ως τις 3 μετά το μεσημέρι η Αθήνα και ο Πειραιάς, λόγω τη 5ωρης στάσης εργασίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι σε αυτά, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του κλάδου τους.

    Κατά τη συνέλευση αυτή εξετάζεται η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και το ασφαλιστικό.

    [03] Πυρκαγιά σε κτίριο στα Καμίνια στον Πειραιά.

    27/05/2002 13:13:37

    Πυρκαγιά από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία ξέσπασε το πρωί σε κτίριο στα Καμίνια στον Πειραιά όπου στεγάζεται χαρτοβιομηχανία.

    Λόγω της μεγάλης έκτασης της φωτιάς στην περιοχή, μετέβη ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η οποία κατάφερε το μεσημέρι να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά.

    [04] Αλλάζουν οι διαδικασίες για χόρηση βεβαίωσης ηλεκτρικού ρεύματος

    27/05/2002 13:13:31

    Απλουστεύονται οι διαδικασίες χορήγησης βεβαίωσης απο τις ΔΟΥ για τη σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος απο τη ΔΕΗ σε ακίνητα, των οποίων η οικοδομική άδεια εκδόθηκε μετά την 1/1/1995 μέχρι και σήμερα.

    Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη. Ετσι, στο εξής η βεβαίωση ηλεκτροδότησης θα χορηγείται άμεσα χωρίς καμία άλλη διαδικασία απο τη ΔΟΥ, καθώς ο έλεγχος των υποβληθέντων παραστατικών στοιχείων θα γίνεται εκ των υστέρων.

    [05] Αποχή πανεπιστημιακών.

    27/05/2002 13:13:21

    Κλειστά είναι στην πλειονότητά τους τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και αυτή την εβδομάδα, μετά την πρόταση του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών για πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες ως τις 30 Ιουνίου.

    Στο τέλος του μήνα, οι πανεπιστημιακοί θα κάνουν νέες συνελεύσεις για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις απεργίες μέσα στις εξετάσεις.

    [06] Παραπέμπονται σε δίκη οι υπεύθυνοι της "Φαράν".

    27/05/2002 13:13:15

    Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, παραπέμπονται να δικαστούν με βούλευμα του συμβουλίου εφετών, οι υπεύθυνοι της φαρμακοβιομηχανίας Φαράν, η οποία κατέρρευσε στο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου το 1999, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 8 εργαζόμενοι και ο πρόεδρος της εταιρίας.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος πως οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι εξαιτίας των παραλείψεών τους ήταν πιθανόν να καταρρεύσει το κτίριο, σε ενδεχόμενο σεισμό και να σκοτωθούν άνθρωποι.

    [07] Ικανοποιητική η πορεία της υγείας του Χ.Λαμπράκη.

    27/05/2002 13:13:09

    Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του προέδρου του ΔΟΛ Χρήστου Λαμπράκη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του ''Ευαγγελισμού''.

    Η καρδιακή και πνευμονική λειτουργία του ασθενούς εξελίσσεται ικανοποιητικά ενώ η επικοινωνία του με το περιβάλλον και η κινητικότητά του είναι πολύ καλές και δεν απαιτείται καμία μηχανική υποστήριξη.

    Ο διευθυντής της Μονάδας τόνισε ότι θα χρειαστούν ακόμα ορισμένες ημέρες αποθεραπείας. Οι γιατροί εκτιμούν ότι αν όλα πάνε καλά, ο κ.Λαμπράκης θα επιστρέψει στο σπίτι του την επόμενη εβδομάδα.

    [08] Συνάντηση Σημίτη με ΣΕΒ.

    27/05/2002 13:13:01

    O πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε το μεσημέρι με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην πορεία της οικονομίας και τις επενδύσεις.

    Αύριο, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ενώ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οδυσσέας Κυριακόπουλος, δήλωσε ότι ο ΣΕΒ κρίνει μόνο πολιτικές και όχι κόμματα, και βασικό ζητούμενο είναι και θα είναι η προώθηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας με βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

    Στις 2.30 ο κ.Σημίτης θα αναχωρήσει για τη Ρώμη προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

    [09] Η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ-Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σημίτης.

    27/05/2002 13:12:54

    Ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία θα απασχολήσουν τα κομματικά επιτελεία, καταγράφονται στη νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία

    ''Βι-Πι-Αρ-Σι'' για λογαριασμό των ''Νέων''.

    Η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται του ΠΑΣΟΚ με διαφορά 8,8% χάνει όμως από το κυβερνών κόμμα στη μάχη των στελεχών. Επίσης, ο κ.Σημίτης θεωρείται με 36,1% καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 35,3% του κ.Καραμανλή. Ειδικότερα η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 36,2% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 27,4% το ΚΚΕ με 4,8% ο Συνασπισμός με 2,8% το ΚΕΠ με 2,7% το ΔΗΚΚΙ με 2,2% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 21,2%. Στην ερώτηση ποιός θεωρείται καταλληλότερος υπουργός ανεξάρτητα από τις κομματικές προτιμήσεις, ο Γιώργος Παπανδρεου προηγείται με 49,8% έναντι 31,3% της Ντόρας Μπακογιάννη, ο Νίκος Χριστοδουλάκης του Γιώργου Αλογοσκούφη, ο Γιάννος Παπαντωνίου του Μιλτιάδη Εβερτ, ο Κώστας Σκανδαλίδης του Προκόπη Παυλόπουλου, ο Ακης Τσοχατζόπουλος του Γιώργου Σαλαγκούδη και η Βάσω Παπανδρέου του Σάββα Τσιτουρίδη.

    [10] Αιχμές Στεφανόπουλου για ανεπαρκή διδασκαλία της Ιστορίας.

    27/05/2002 07:35:16

    Αιχμές ότι οι Ελληνες δε διδάσκονται επαρκώς την ιστορία, άφησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος μιλώντας χθες στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου έκανε τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού της Μικράς Ασίας. ''Δεν πρέπει οι Ελληνες να λησμονούμε την ιστορία, την οποία δε λησμονούμε όλοι, αλλά ίσως δεν τη διδασκόμαστε επαρκώς ώστε να έχουμε ανα πάσα στιγμή στο μυαλό μας τις διάφορες φάσεις της, τις ταραγμένες στιγμές, τις σπουδαίες στιγμές, τις νίκες'', είπε μεταξύ άλλων ο κ. Στεφανόπουλος.

    [11] Επίσκεψη Τσοχατζόπουλου στο Ιράν.

    27/05/2002 07:35:09

    Η διήμερη επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου στο Ιράν, που ολοκληρώθηκε χθες επιβεβαίωσε την κοινή θέληση των δύο πλευρών για την προώθηση της συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου, το οποίο θα φθάνει στην Ελλάδα με αγωγό μέσω Τουρκίας και θα προωθείται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα Βαλκάνια. Πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία, στα οφέλη της οποίας προσβλέπουν εκτός από τις τρεις εμπλεκόμενες στη μεταφορά χώρες, δηλαδή Ελλάδα, Ιράν, Τουρκία αλλά και η Ευρωπαϊκή Ενωση, της οποίας οι απαιτήσεις σε φυσικό αέριο αυξάνονται εξαιτίας της κατασκευής νέων εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

    [12] Βρετανική εφημερίδα για επιστροφή Μαρμάρων Παρθενώνα.

    27/05/2002 07:35:03

    Η βρετανική εφημερίδα ''Τέλεγκραφ'' της Κυριακής προανήγγειλε με χθεσινό της δημοσίευμα την έναρξη συνομιλιών για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, με αφορμή τη συνάντηση που θα έχουν σε λίγες βδομάδες ο νέος διευθυντής του Βρετανικου Μουσείου Νιλ Μακγκρέγκορ και ο επίσης νέος πρόεδρος της Βρετανικής Επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών καθηγητής αρχαιολογίας Αντονι Σνοτγκράς. Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας επισημαίνει ότι είναι πρώτη φορά στα 20 χρόνια αφότου ξεκίνησε η εκστρατεία για την επιστροφή των Μαρμάρων που συναντώνται οι δύο πλευρές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 May 2002 - 11:30:28 UTC