Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Σημίτη για εθνικά θέματα
  • [02] Πρωτόπαπας για ''βασικό μέτοχο''.
  • [03] Πυροβολισμοί αγνώστων εναντίον αστυνομικών
  • [04] Τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα ενημέρωσε ο
  • [05] Ουάσιγκτον-Συναντήσεις Γ.Παπανδρέου
  • [06] Ενας νεκρός και ένας τραυματίας απο πυροβολισμούς στον Ιππόδρομο
  • [07] Οριστοκοποιήθηκε η συμφωνία για χρηματοδότηση ασφαλιστικού
  • [08] Αποχή καθηγητών απο τα πανεπιστήμια την επόμενη εβδομάδα
  • [09] Κ. Σημίτης-Ενημέρωση-Αρχηγοί κομμάτων αντιπολίτευσης
  • [10] Επαφές Γλ. Κληρίδη στην Αθήνα
  • [11] Στην Ουάσιγκτον ο Γ. Παπανδρέου
  • [12] Γιάννος Παπαντωνίου-ΠΓΔΜ
  • [13] Λογιαριασμοί "Μάγιο"
  • [14] Περιοδεία του Κ. Καραμανλή στα Δωδεκάνησα
  • [15] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [16] Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

  • [01] Δηλώσεις Σημίτη για εθνικά θέματα

    24/05/2002 14:00:56

    Σε συσπείρωση, εθνική ομοψυχία, εγρήγορση και αγωνιστικότητα, κάλεσε ο πρωθυπουργός τον ελληνικό λαό και τα κόμματα, για την αντιμετώπιση των κρίσιμων εθνικών μας θεμάτων.

    Τη δήλωση αυτή έκανε ο κ.Σημίτης αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών που είχε το πρωί με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημέρωσε για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων.

    Από τις συζητήσεις που είχε είπε ο πρωθυπουργός, διαπίστωσε ότι υπάρχει κοινή θέληση για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, παρά τις επιμέρους, όπως είπε, επιφυλάξεις. Κάλεσε τον ελληνικό λαό, που θέλει όπως ανέφερε, την ισχυρή Ελλάδα, της ασφάλειας, της ευημερίας και της ειρήνης να συμπαραταχθεί σε αυτή την εθνική προσπάθεια για να λυθούν προς όφελος της χώρας μας τα μεγάλα εθνικά θέματα.

    Ο κ.Σημίτης νωρίτερα, ανέφερε τα τρία κρίσιμα εθνικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και αυτά είναι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση, τη λύση του Κυπριακού και την τακτοποίηση των θεμάτων σχέσης μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

    [02] Πρωτόπαπας για ''βασικό μέτοχο''.

    24/05/2002 13:37:21

    Στη συζήτηση που έγινε χθες στη βουλή στο πλαίσιο ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ αναφέρθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Από τις παρατηρήσεις που ανέπτυξε η ΝΔ απεδείχθη πως δεν ήταν ενημερωμένη και πως είπε ψέματα, επισήμανε ο κ.Πρωτόπαπας.

    Αναλυτικότερα, χθες η ΝΔ υποστήριξε πως δεν γίνεται έλεγχος των OFF-SHORE εταιριών και διαμαρτυρήθηκε για το λόγο ότι υπεβλήθη για ψήφιση πρώτο το νομοσχέδιο για το ασυμβίβαστο των ιδιοκτητών ΜΜΕ.

    Ομως, τόνισε ο κ.Πρωτόπαπας, έλεγχος των off-shore εταιριών γίνεται και είναι πλήρης, ενώ ο ίδιος ο κ.Καραμανλής σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής είχε ζητήσει να επισπευστεί η ψήφιση του νόμου για το ασυμβίβαστο.

    Ως προς τις ενστάσεις, που έθεσε χθες ο κ.Κωνσταντόπουλος, ο υπουργός Τύπου ανέφερε οτι έδωσε σχετικά πλήρεις και αναλυτικές απαντήσεις χθες στη Βουλή στον πρόεδρο του ΣΥΝ.

    [03] Πυροβολισμοί αγνώστων εναντίον αστυνομικών

    24/05/2002 13:36:29

    Τα πυρά άγνωστων ενόπλων που επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο, δέχθηκαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο της Ασφάλειας Αττικής με συμβατικές πυνακίδες, οι οποίοι έκαναν εντεταλμένη περιπολία στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

    Απο το επεισόδιο δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς εναντίον των δραστών, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.

    [04] Τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα ενημέρωσε ο πρωθυπουργός.

    24/05/2002 13:14:39

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε από το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

    Ειδικότερα, ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ, από τις δηλώσεις του οποίου προκύπτει ότι παραμένουν οι διαφωνίες για κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Ο κ.Καραμανλής κατηγόρησε για ολιγωρία την κυβέρνηση για το ζήτημα του ευρωστρατού και πρόσθεσε ότι οι ευθύνες της είναι σαφείς. Επισήμανε ότι εθνική συναίνεση δεν γίνεται όταν την επικαλείται ο πρωθυπουργός μετά από λαθεμένους χειρισμούς. Ο κ.Καραμανλής επέκρινε επίσης την κυβέρνηση γιατί καθυστερεί να φέρει, όπως είπε, το θέμα της συγκρότησης συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής, στη βουλή.

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ζήτησε την ενεργοποίηση του βέτο. Εξέφρασε τη διαφωνία της για τους χειρισμούς στο θέμα του ευρωστρατού και το Κυπριακό, και πρόσθεσε ότι παρά τις δρομολογημένες εξελίξεις υπάρχουν και σήμερα οι δυνατότητες να ακυρώσει η κυβέρνηση τις αρνητικές για την Ελλάδα εξελίξεις.

    Τέλος ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για αστοχίες και παραλήψεις. Τάχθηκε κατά των συμψηφισμών σε Κυπριακό και Ευρωστρατό. Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει δηλώσεις για το περιεχόμενο των συνομιλιών με τους πολιτικούς αρχηγούς.

    [05] Ουάσιγκτον-Συναντήσεις Γ.Παπανδρέου

    24/05/2002 13:14:33

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και ο ευρωστρατός, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε στο αμερικανικό πεντάγωνο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, με τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ και τον υφυπουργό του, Πολ Γούλφοβιτς.

    Ο κ.Παπανδρέου παρουσίασε τις ελληνικές ενστάσεις για τη συμφωνία της Αγκυρας στο θέμα του ευρωστρατού, αν και η Ουάσιγκτον δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να αλλάξει στάση. Εξάλλου, ο κ.Παπανδρέου είπε οτι συζητήθηκε η στρατηγική σημασία της σχέσης Ελλάδας- Τουρκίας και τόνισε στους συνομιλητές του οτι παρουσιάζεται μια ''χρυσή ευκαιρία'' για λύση του Κυπριακού. Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις στο θέμα της καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας και εξετάστηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια καθώς και η νέα σχέση που οικοδομείται ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.

    Λίγο νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου είχε συναντήσεις στο Λευκό Οίκο, ενώ αργότερα σήμερα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Αρμιταζ και με ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές.

    [06] Ενας νεκρός και ένας τραυματίας απο πυροβολισμούς στον Ιππόδρομο

    24/05/2002 13:14:26

    Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδεται από την αστυνομία το επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί πίσω από τον ιππόδρομο στο Παλαιό Φάληρο στην Αθήνα και είχε σαν αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του και άλλο ένα να τραυματιστεί.

    Θύματα είναι τα αδέρφια Βασίλης και Δημήτρης Μιχαηλίδης οι οποίοι δέχθηκαν πυροβολισμούς από αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Τα δύο αδέρφια τα οποία φέρονται ιδιοκτήτες αλόγων στον ιππόδρομο, μεταφέρθηκαν στο Ωνάσειο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι ο Δημήτρης Μιχαηλίδης υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για να διατηρηθεί στη ζωή ο άλλος αδερφός.

    Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    [07] Οριστοκοποιήθηκε η συμφωνία για χρηματοδότηση ασφαλιστικού

    24/05/2002 13:14:19

    Σε κατ`αρχήν συμφωνία για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος κατέληξαν ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων. Απομένει η νομική και τεχνική επεξεργασία της συμφωνίας που επιτεύχθηκε. Η οριστικοποίηση της συμφωνίας αναμένεται να γίνει ως τα τέλη του μήνα. Ο κ.Χριστοδουλάκης μιλώντας το πρωί σε ραδιοσταθμό της Αθήνας τόνισε ότι επήλθε απόλυτη συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους στα κυριότερα σημεία. Στη συμφωνία μεταξύ άλλων προβλέπεται η διαγραφή των χρεών του ΙΚΑ προς το δημόσιο ύψους 1,7 τρις δραχμών, το δημόσιο θα καταβάλει τις οφειλές του προς το ΙΚΑ ύψους 1,3 τρις δραχμών.

    Στο μεταξύ, την αντίθεσή του στις προωθούμενες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό εξέφρασε το πρωί με γραπτή δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ολοκληρώνει την απόπειρα εμπαιγμού και εξαπάτησης των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.

    [08] Αποχή καθηγητών απο τα πανεπιστήμια την επόμενη εβδομάδα

    24/05/2002 13:14:13

    Κλειστά θα είναι σχεδόν όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και την επόμενη εβδομάδα μετά την πρόταση του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών.

    Στο τέλος του μήνα οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν νέες συνελεύσεις για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την απεργία μέσα στις εξετάσεις. Εκπρόσωποι των καθηγητών συναντήθηκαν με την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο, προς τους οποίους εξέθεσαν τα αιτήματά τους. Εκκρεμεί η συνάντησή τους με τον πρόεδρο της ΝΔ.

    [09] Κ. Σημίτης-Ενημέρωση-Αρχηγοί κομμάτων αντιπολίτευσης

    24/05/2002 07:39:09

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, θα ενημερώσει σήμερα τους ηγέτες της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα με έμφαση στο Κυπριακό, την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ και την ευρωάμυνα. Ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί αρχικά στις 10.30 το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, θα ακολουθήσει η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και οι συναντήσεις θα κλείσουν το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο. Ακολούθως ο κ. Σημίτης θα προβεί σε δηλώσεις.

    [10] Επαφές Γλ. Κληρίδη στην Αθήνα

    24/05/2002 07:39:03

    Ολα τα θέματα, ακόμα και η πιθανότητα πρόκλησης θερμού επεισοδίου εκ μέρους της Τουρκίας πριν ή μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, συζητήθηκαν κατά τις επαφές που είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης στην Αθήνα με την ελληνική κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία.

    [11] Στην Ουάσιγκτον ο Γ. Παπανδρέου

    24/05/2002 07:38:57

    Οι προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, σ' ό,τι αφορά την ευρωάμυνα και την ευρωζώνη, συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες στο Λευκό Οίκο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, με τον αναπληρωτή σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Στιβ Χάντλεϊ.

    [12] Γιάννος Παπαντωνίου-ΠΓΔΜ

    24/05/2002 07:38:51

    Η σημασία του απαραβίαστου των συνόρων της ΠΓΔΜ και των άλλων χωρών των Βαλκανίων, ως απαραίτητος όρος για την ανάπτυξη και σταθερότητα της περιοχής, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα των συνομιλιών του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Γιάννου Παπαντωνίου, χθες στα Σκόπια με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των Σκοπίων.

    [13] Λογιαριασμοί "Μάγιο"

    24/05/2002 07:38:44

    Το άνοιγμα λογαριασμών σε 50 υποκαταστήματα ελληνικών και ξένων τραπεζών, γιατί έχει εντοπίσει κινήσεις από λογαριασμούς της εταιρίας ''Μάγιο'' σε ελληνικές τράπεζες, ζήτησε ο εισαγγελέας που ασχολείται με την υπόθεση της λιβεριανής εταιρίας και τη σχέση της με τη ΝΔ. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα των ΝΕΩΝ και της εφημερίδας "Ποντίκι".

    [14] Περιοδεία του Κ. Καραμανλή στα Δωδεκάνησα

    24/05/2002 07:38:38

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, αναχωρεί το απόγευμα για διήμερη περιοδεία στα Δωδεκάνησα. Πρώτος σταθμός θα είναι η Ρόδος, όπου θα επισκεφθεί τη νομαρχία, το στρατιωτικό διοικητή και τον μητροπολίτη Ρόδου. Επίσης θα παραστεί σε σύσκεψη με το Επιμελητήριο και φορείς του νησιού. Αύριο θα μεταβεί διαδοχικά στη Λέρο, στους Λειψούς, στην Πάτμο, την Κάλυμνο και την Κω.

    [15] Πανελλαδικές εξετάσεις

    24/05/2002 07:38:32

    Συνεχίζονται αύριο οι Πανελλήνιες εξετάσεις με τους μαθητές της Β' Λυκείου να διαγωνίζονται στις Αρχές της Φιλοσοφίας, την Χημεία και την Τεχνολογία Επικοινωνιών και της Γ' Λυκείου στη Βιολογία. Χθες οι μαθητές της Γ' Λυκείου διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και οι μαθητές της Β' Λυκείου στη Φυσική.

    [16] Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

    24/05/2002 07:38:25

    Πρόβλημα λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προκύπτει μετά τη χθεσινή ανακοίνωση παραίτησης του αναπληρωτή προέδρου του οργάνου Σπύρου Φλογαϊτη, ενω αποχωρεί οριστικά τη Δευτέρα ο παραιτηθείς προ διμήνου πρόεδρος Βασίλης Λαμπρίδης, του οποίου η προθεσμία παραίτησης εκπνέει στις 27 του μηνός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 May 2002 - 11:30:53 UTC