Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς προβλήματα η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων
  • [02] Γ.Παπανδρέου:κανένα πρόβλημα με τον πρωθυπουργό
  • [03] Υπ.Οικονομικών-Εθνική Ασφαλιστική Συμφωνία
  • [04] Μύκονος-Μεσογειακό Φόρουμ
  • [05] ΗΠΑ-Ελλάδα-Τρομοκρατία

  • [01] Χωρίς προβλήματα η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων

    21/05/2002 20:35:51

    Εύστοχα, χωρίς παγίδες και προβλήματα, χαρακτηρίστηκαν τα θέματα της Ιστορίας και των Νεοελληνικών, σήμερα πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Το θέμα της Εκθεσης για τους μαθητές της Β' Λυκείου, βασιζόταν σε κείμενο του καθηγητή Πανεπιστημίου, Γιώργου Κουμάντου και ζητούσε απο τους μαθητές να συνδυάσουν την κριτική ικανότητα των εφήβων, με την κοινωνία της πληροφορίας που καθορίζεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι ερωτήσεις της Ιστορίας, για τους μαθητές της Γ' Λυκείου κάλυπταν μεγάλο φάσμα της εξεταστέας ύλης και όπως είπαν οι μαθητές, οι απαντήσεις απαιτούσαν μεγάλη κριτική ικανότητα.

    [02] Γ.Παπανδρέου:κανένα πρόβλημα με τον πρωθυπουργό

    21/05/2002 20:35:45

    Παραφιλολοφία, χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών την φημολογία που αναπτύχθηκε για τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ.Παπανδρέου δήλωσε κατηγορηματικά οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις του με τον Κ.Σημίτη, αλλά αντιθέτως υπάρχει απόλυτη συνεργασία. Στο μεταξύ, συνεδριάζει αύριο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπου θα εξετασθούν τα εθνικά θέματα. Αύριο επίσης, φθάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, για επαφές με την ελληνική πολιτική ηγεσία.

    [03] Υπ.Οικονομικών-Εθνική Ασφαλιστική Συμφωνία

    21/05/2002 20:35:38

    Την Πέμπτη θα συζητηθεί μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και εκπροσώπων της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ και άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, το τελικό σχέδιο της Εθνικής Ασφαλιστικής Συμφωνίας. Στη συνέχεια η συμφωνία αυτή, με τη μορφή σχεδίου νόμου θα κατατεθεί στη βουλή, εντός του Ιουνίου. Όπως τόνισε ο υπουργός, η Εθνική Ασφαλιστική Συμφωνία θα αντιμετωπίσει οριστικά το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας για μια τουλάχιστον δεκαετία και θα επηρρεάσει με θετικό τρόπο την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    [04] Μύκονος-Μεσογειακό Φόρουμ

    21/05/2002 20:35:30

    Με την προσυπογραφή της ιδέας για την Ολυμπιακή Εκεχειρία ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004, ολοκληρώθηκαν στη Μύκονο οι εργασίες του Μεσογειακού φόρουμ, στο οποίο πήραν μέρος οι υπουργοί Εξωτερικών από 11 χώρες της Μεσογείου καθώς και διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο πρώην γγ του ΟΗΕ Μπούτρος Γάλι, η κυρία Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ και άλλοι. Σε κοινή συνέντευξη που έδωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος και Ισπανίας, τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας και του διαλόγου στους τομείς του πολιτισμού, των ιδεών, της οικονομίας και της πολιτικής. Αναφέρθηκαν επίσης στη θέσπιση ενός κώδικα ενιαίας συμπεριφοράς σε θέματα αντιμετώπισης τρομοκρατίας, πρόληψης των συγκρούσεων, πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών. Η επόμενη συνάντησή τους θα γίνει στην Τουρκία, η οποία θα πάρει τη σκυτάλη της Προεδρίας του Μεσογειακού Φόρουμ.

    [05] ΗΠΑ-Ελλάδα-Τρομοκρατία

    21/05/2002 20:35:22

    Θετικές αναφορές για τη συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, αλλά και την πάταξη της εσωτερικής τρομοκρατίας, περιλαμβάνει η φετινή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία, η οποία δεν παραλείπει πάντως να ασκήσει κριτική για τον μη εντοπισμό, σύλληψη και καταδίκη των υπευθύνων για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα που χρονολογούνται από το 1975.

    Επικρίνεται επίσης, η στάση της ελληνικής δικαιοσύνης έναντι ατόμων που ενώ αρχικά καταδικάσθηκαν για τρομοκρατικές ενέργειες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 May 2002 - 20:31:08 UTC