Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Βηθλεέμ επισκέφθηκε ο Γιάσερ Αραφάτ.
  • [02] Συνεδριάζει η Ομάδα Επικοινωνιακού Σχεδιασμού.
  • [03] Στην Κύπρο αύριο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.
  • [04] Λήστεψαν τράπεζα στη Ραφήνα-Αιματηρή ληστεία σε βενζινάδικο στον
  • [05] Ερευνα ΟΑΣΑ για σύστημα υγείας.
  • [06] Αρχίζει η δίκη για τη μοιραία πτήση του ''Φάλκον''.
  • [07] Στις Βρυξέλλες κρίνεται σήμερα η τύχη των 13 Παλαιστινίων.
  • [08] Μαραθώνια πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.
  • [09] Συνεδριάσεις κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ.
  • [10] Αύριο στη Λευκωσία ο Κόφι Ανάν.
  • [11] Διεργασίες στη ΝΔ για επιστροφή ή όχι του Σαμαρά.
  • [12] Επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ελέγχους στην αγορά.
  • [13] Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας.

  • [01] Τη Βηθλεέμ επισκέφθηκε ο Γιάσερ Αραφάτ.

    13/05/2002 12:26:45

    Υστερα απο 5 μήνες αποκλεισμού του απο τις ισραηλινές δυνάμεις στο αρχηγείο του στη Ραμάλα, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, επισκέφθηκε το πρωί για πρώτη φορά τη Βηθλεέμ στο πλαίσιο περιοδείας του σε πόλεις της Δυτικής Οχθης.

    Ο κ.Αραφάτ είχε συνάντηση με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Ειρηναίο και μουσουλμάνους κληρικούς, ενω αναφερόμενος στην απόφαση του ισραηλινού κόμματος Λικούντ, που ψήφισε κατά της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους δυτικά του Ιορδάνη ποταμού, δήλωσε οτι αυτό ισοδυναμεί με ''καταστροφή των ειρηνευτικών συμφωνιών του Οσλο'' και οτι ''διακυβεύεται η σταθερότητα στην περιοχή''.

    Πάντως η απόφαση του Λικούντ και οι συνέπειες που μπορεί να έχει στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αναμένεται να εξετασθούν σήμερα στις Βρυξέλλες, απο τους 15 υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί θα αποφασίσουν επίσης σε ποιές χώρες θα μοιραστούν οι 13 Παλαιστίνιοι που φιλοξενούνται προσωρινά στην Κύπρο και χαρακτηρίζονται απο το Ισραήλ επικίνδυνοι τρομοκράτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Παλαιστίνιοι αναμένεται να προωθηθούν σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

    [02] Συνεδριάζει η Ομάδα Επικοινωνιακού Σχεδιασμού.

    13/05/2002 12:26:39

    Επί τάπητος τίθεται στις κομματικές συνεδριάσεις στο ΠΑΣΟΚ ο πολιτικός σχεδιασμός και η εφαρμογή του.

    Ηδη, από τη 1 συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου για τρίτη φορά υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη η Ομάδα Επικοινωνιακού Σχεδιασμού.

    Επίσης, νωρίτερα ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, όπου θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την οργάνωση και το χαρακτήρα της Οργανωτικής Συνδιάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου.

    Τέλος, στις 22 Μαΐου θα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

    [03] Στην Κύπρο αύριο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

    13/05/2002 12:26:32

    Την πρώτη επίσκεψη μετά από 25 χρόνια πραγματοποιεί αύριο στην Κύπρο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. Η επίσκεψη του Κόφι Ανάν αναμένεται να είναι η αφετηρία νέων εντονότερων διαβουλεύσεων και διεργασιών για το Κυπριακό.

    Ο κ. Ανάν δήλωσε ότι μεταφέρει στην Κύπρο μήνυμα ελπίδας και όχι σχέδιο συνολικής λύσης του Κυπριακού. Ομως διάσταση απόψεων παρατηρείται στους κόλπους της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς ο αντιπρόεδρος Μεσούτ Γιλμάζ, άφησε αιχμές κατά του Ραούφ Ντενκτάς από τον οποίο ζητεί διαλλακτικότερη στάση.

    [04] Λήστεψαν τράπεζα στη Ραφήνα-Αιματηρή ληστεία σε βενζινάδικο στον Πειραιά

    13/05/2002 12:26:24

    Ενοπλη ληστεία με λεία 43.000 ευρώ έγινε λίγο πριν το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη Ραφήνα, στην Αττική. Δύο άγνωστοι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν τα χρήματα και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, που οδηγούσε συνεργός τους.

    Εξάλλου, ένοπλη ληστεία με λεία 15.000 ευρώ έγινε τις πρωινές ώρες στα διόδια των Μαλγάρων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών. Ειδικότερα, δύο άγνωστοι κουκουλοφόροι με την απειλή καραμπίνας απέσπασαν από υπάλληλο των διοδίων το ποσό αυτό και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

    Τέλος άγνωστος τραυμάτισε και λήστεψε τα ξημερώματα πρατηριούχο υγρών καυσίμων. Η ληστεία έγινε στη Νίκαια όταν άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι τον Λεωνίδα Ταταλιά 40 ετών, άρπαξε όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο και εξαφανίστηκε. Το θύμα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Τζάνειο νοσοκομείο.

    [05] Ερευνα ΟΑΣΑ για σύστημα υγείας.

    13/05/2002 12:26:17

    Δυσαρεστημένοι είναι οι οκτώ στους δέκα Ελληνες από το σύστημα υγείας στα δημόσια νοσοκομεία. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έρευνα του ΟΟΣΑ, την οποία δημοσιεύουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ. Σημειώνεται ότι το ποσοστό αυτό κατατάσσει τη χώρα μας στην τελευταία θέση ανάμεσα σε 17 χώρες απο όλο τον κόσμο.

    [06] Αρχίζει η δίκη για τη μοιραία πτήση του ''Φάλκον''.

    13/05/2002 12:26:10

    Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αναμένεται να αρχίσει σήμερα η δίκη των 10 υπαλλήλων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι οποίοι κατηγορούνται για το δυστύχημα με το πρωθυπουργικό Φάλκον το 1999 στη Ρουμανία, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα μεταξύ των οποίων και ο Γιάννος Κρανιδιώτης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη ενδέχεται να αναβληθεί καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης θα ζητήσουν νέα πραγματογνωμοσύνη, για τα αίτια του δυστυχήματος, από ανεξάρτητη αρχή.

    [07] Στις Βρυξέλλες κρίνεται σήμερα η τύχη των 13 Παλαιστινίων.

    13/05/2002 07:40:34

    Στις Βρυξέλλες κρίνεται σήμερα η τύχη των 13 Παλαιστινίων, που ήταν εγκλωβισμένοι στο Ναό της Γέννησης και φιλοξενούνται προσωρινά στην Κύπρο, μετά την απαίτηση του Ισραήλ να απελαθούν. Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα αποφασίσουν στη σημερινή συνεδρίαση ποιές χώρες θα τους φιλοξενήσουν. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία φαίνονται να είναι οι τελικοί προορισμοί των 13 Παλαιστινίων.

    [08] Μαραθώνια πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

    13/05/2002 07:40:28

    Στην Αθήνα ειρηνιστικές οργανώσεις πραγματοποίησαν χθες μαραθώνια πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που ξεκίνησαν από τον Τύμβο του Μαραθώνος και από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και κατέληξαν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. Με το πέρας της άφιξης πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνική εκδήλωση και ακολούθως οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθεί κανένα επεισόδιο.

    [09] Συνεδριάσεις κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ.

    13/05/2002 07:40:22

    Ο πολιτικός σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ και η εφαρμογή του θα τεθούν επί τάπητος στις συνεδριάσεις κομματικών οργάνων του Κινήματος, που θα γίνουν τις αμέσως επόμενες μέρες. Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει σήμερα η Ομάδα Επικοινωνιακού Σχεδιασμού προκειμένου να συζητήσει θέματα σχετικά με τον γενικότερο σχεδιασμό του Κινήματος. Αύριο θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος και αναμένεται να συζητηθούν θέματα σχετικά με την οργάνωση και το χαρακτήρα της Οργανωτικής Συνδιάσκεψης, η οποία έχει αποφασιστεί στο διάστημα 6-8 Ιουλίου.

    [10] Αύριο στη Λευκωσία ο Κόφι Ανάν.

    13/05/2002 07:40:16

    Στη Λευκωσία αναμένεται αύριο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν σε μια προσπάθεια να βγεί από τη στασιμότητα η διαδικασία των συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν τον προσεχή Δεκέμβριο, όταν θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη για την Αγκυρα σύνοδος κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη, όπου η Τουρκία ευελπιστεί να εξασφαλίσει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης της ένταξής της.

    [11] Διεργασίες στη ΝΔ για επιστροφή ή όχι του Σαμαρά.

    13/05/2002 07:40:10

    Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται για τον Κώστα Καραμανλή το θέμα της επιστροφής ή μη στη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έθεσε και πάλι βέτο αποκλείοντας κάθε συζήτηση για επιστροφή στη ΝΔ του προέδρου της Πολιτικής Ανοιξης. Ομως άλλα στελέχη του κόμματος σε δηλώσεις τους αφήνουν να εννοηθεί ότι έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες για επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά στο κόμμα.

    [12] Επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ελέγχους στην αγορά.

    13/05/2002 07:40:03

    Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης τίθεται από σήμερα ο ελεγκτικός μηχανισμός που λειτουργεί σε όλο το φάσμα διακίνησης και εμπορίας της ελληνικής αγοράς τροφίμων. Ηδη, κλιμάκιο επιθεωρητών έφθασε στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες και για δέκα μέρες θα ελέγχει την

    τήρηση των απαραίτητων κανόνων υγιεινής, όπως αυτοί υπαγορεύονται από την κοινοτική οδηγία. Οι έλεγχοι θα γίνουν σε εστιατόρια, αναψυκτήρια, ζαχαροπλαστεία, καφενεία, μπαρ και ψητοπωλεία.

    [13] Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας.

    13/05/2002 07:39:57

    Σταυροφορία σε παγκόσμιο επίπεδο δρομολόγησαν από την Καβάλα δεκάδες ''νεοελληνιστές'' από τις πέντε ηπείρους με στόχο τη διεθνοποίηση της ελληνικής γλώσσας. Πρυτάνεις, καθηγητές πανεπιστημίου, ερευνητές, πρόεδροι και καθηγητές ΤΕΙ και Μέσης Εκπαίδευσης, Λόγιοι, ιστορικοί και δημοσιογράφοι στρατεύθηκαν να πετύχουν το ''πέρασμα'' της γλώσσας μας ως επίσημης σε όλα τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια φόρουμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 May 2002 - 11:30:29 UTC