Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου καμικάζι-Με αντίποινα απειλεί το
  • [02] Μετ'εμποδίων επιστροφή.
  • [03] Κανονικά το παιχνίδι Ολυμπιακού-Αρη.
  • [04] Συναντήσεις πρωθυπουργού
  • [05] Στον εισαγγελέα οι απαγωγείς της 6χρονης
  • [06] Στις 4 Ιουνίου ολοκληρώνεται η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.
  • [07] Στην Κύπρο την ερχόμενη Τρίτη ο Κόφι Ανάν
  • [08] Προφυλακίστηκε ο Βουλγαράκης
  • [09] Ληστεία σε τράπεζα.
  • [10] Στο Αγιον Ορος ο πρίγκηπας Κάρολος
  • [11] Ληστεία σε τράπεζα στο Κορωπί Αττικής
  • [12] Βεγγαλικό ''καρφώθηκε'' σε διαμέρισμα
  • [13] Η Ελλάδα δε θα δεχθεί κανέναν Παλαιστίνιο εγκλωβισμένο.
  • [14] Δυναμικότεροι ρυθμοί ανάπτυξης για τις χώρες της Ευρωζώνης.
  • [15] Στη Λευκωσία στις 14 Μαΐου ο Κόφι Αναν.
  • [16] Πρόταση για τη διασφάλιση των συνόρων έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

  • [01] Νέα επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου καμικάζι-Με αντίποινα απειλεί το Ισραήλ.

    08/05/2002 13:05:39

    Νέα επίθεση αυτοκτονίας, σημειώθηκε το πρωί νότια της Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μόνο ο Παλαιστινίος καμικάζι.

    Η επίθεση εκδηλώθηκε λίγες μόνο ώρες μετά τη χθεσινή αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου καμικάζι σε περιοχή του Τέλ Αβίβ και την αυστηρή προειδοποίηση του Ισραήλ, για νέα στρατιωτικά αντίποινα. Σημειώνεται οτι την ευθύνη της χθεσινής επίθεσης, η οποία σημειώθηκε σε κλάμπ τη πόλης Ρισόν Λεζιόν και απο την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 Ισραηλινοί και 57 τραυματίστηκαν, ανέλαβε η οργάνωση ''Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά''.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν ο οποίος επιστρέφει εσπευμένα απο τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε οτι ''η χώρα του δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και απείλησε με νέα στρατιωτικά αντίποινα'' ενω ανακοίνωσε οτι το βράδυ πρόκειται να συγκαλέσει εκτάκτως για το θέμα το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας. Πάντως ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε ήδη το πρωί το χωριό Αλ Ούτζα κοντά στην Ιεριχώ και συγκέντρωσε 200 με 300 άνδρες σε ένα σχολείο.

    Απο την πλευρά της η Παλαιστινιακή αρχή καταδίκασε την επίθεση αυτοκτονίας, τονίζοντας οτι ''η ενέργεια που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης ανάμεσα στο Σαρόν και τον Μπούς, δεν χρησιμεύει σε τίποτα άλλο παρά να ενισχύσει τα επιχειρήματα του Ισραήλ, που υπαινίσσεται οτι οι Παλαιστινίοι δεν επιθυμούν την ειρήνη''. Παράλληλα δεσμεύτηκε να λάβει ''αποτρεπτικά μέτρα ενάντια σε εκείνους που εμπλέκονται στη σοβαρή αυτή επίθεση''.

    ''Συντεντριμμένος'' απο την είδηση της επίθεσης στο Ισραήλ, δήλωσε χθές βράδυ ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, τονίζοντας οτι ''τέτοιες ηθικώς απεχθείς πράξεις δεν συμβάλλουν στην ειρηνική επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης''.

    [02] Μετ'εμποδίων επιστροφή.

    08/05/2002 13:05:32

    Συνεχίζεται και σήμερα η ταλαιπωρία των εκδρομέων, οι οποίοι επιστρέφουν μέσω της πορθμειακής γραμμής Αντιρρίου-Ρίου.

    Από το πρωί έχει σχηματιστεί ουρά που ξεπερνάει τα περίπου 10 χιλιόμετρα, καθώς τα δρομολόγια γίνονται μόνο από τη μία προβλήτα, λόγω της θαλασσοταραχής.

    Εξάλλου χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, ενώ εάν χρειαστεί η τροχαία θα παραχωρήσει από το μεσημέρι μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου από το Δαφνί. Τέλος, αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια και το αεροδρόμιο.

    [03] Κανονικά το παιχνίδι Ολυμπιακού-Αρη.

    08/05/2002 13:05:25

    Πάνω στο νήμα αναμένεται να κριθεί ο πρωταθλητής της περιόδου 2001-2002. Στις 5.30 το απόγευμα θα διεξαχθούν ολοι οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α εθνικής κατηγορίας για το ποδόσφαιρο. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο γήπεδο Χαριλάου,με αντίπαλο τον Αρη, παιχνίδι όμως που θα γίνει χωρίς την παρουσία φιλάθλων, λόγω της τιμωρίας των γηπεδούχων. Οι ερυθρόλευκοι, ενδιαφέρονται μόνο για τη νίκη, προκειμένου να στεφθούν πρωταθλητές για έκτη συνεχή χρονιά. Στο μεταξύ προς εκτόνωση βαίνει η κρίση στον Αρη καθώς από το μεσημέρι άρχισαν να αποχωρούν από του Χαριλάου, οι οπαδοί οι οποίοι είχαν κάνει από χθες κατάληψη στο γήπεδο, ζητώντας την παραίτηση της διοίκησης. Ετσι το παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά.

    [04] Συναντήσεις πρωθυπουργού

    08/05/2002 13:05:19

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συνεχίζοντας σήμερα το κύκλο των επαφών του με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη συναντήθηκε διαδοχικά το πρωί με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και το μεσημέρι, με τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Αντικείμενο των συναντήσεων αυτών, ήταν η πορεία του κυβερνητικού έργου καθώς οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος, έχουν την ευθύνη τόσο για τα εξωτερικά θέματα όσο και για την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

    Αύριο ο κ.Σημίτης θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι όπου θα έχει συναντήσεις και συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της Γιουγκοσλαβίας.

    [05] Στον εισαγγελέα οι απαγωγείς της 6χρονης

    08/05/2002 13:05:12

    Στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης οδηγούνται σήμερα οι τρεις απαγωγείς της 6χρονης κόρης του επιχειρηματία Χρυσόστομου Χατζάκη, οι οποίοι ζητούσαν περίπου ένα δισεκατομμύριο δραχμές για να την αφήσουν ελεύθερη.

    Οι απαγωγείς δύο ομογενείς από τη Γεωργία κι ένας ελληνοαρμένιος, κράτησαν για 26 μέρες τη μικρή σε διαμέρισμα της πόλης, και συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

    [06] Στις 4 Ιουνίου ολοκληρώνεται η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.

    08/05/2002 13:05:05

    Αρχισε σήμερα η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων για περίπου 3 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους.

    Η κατάθεση των δηλώσεων γίνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ και θα ολοκληρωθεί στις 4 Ιουνίου. Στο μεταξύ όσοι πρέπει να υποβάλουν σήμερα και αύριο δηλώσεις ΦΠΑ μπορούν να τις καταθέσουν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, χωρίς να κινδυνεύουν με επιβολή προστίμου.

    Σημειώνεται ότι για σήμερα και αύριο έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία η ΟΤΟΕ, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης εργασίας.

    [07] Στην Κύπρο την ερχόμενη Τρίτη ο Κόφι Ανάν

    08/05/2002 13:04:59

    Την πρώτη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί μετά από 25 χρόνια, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

    Ειδικότερα, ο Κόφι Ανάν αναμένεται στην Λευκωσία την ερχόμενη Τρίτη, με στόχο να δώσει μια νέα ώθηση στη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών.

    Χθες, επαναλήφθηκαν οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό μεταξύ του Κύπριου προέδρου Γλαύκου Κληρίδη και του κατοχικού Ραούφ Ντενκτάς παρουσία και του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο ντε Σότο.

    [08] Προφυλακίστηκε ο Βουλγαράκης

    08/05/2002 13:04:52

    Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο Χρήστος Βουλγαράκης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 13χρονης κόρης του τη Μεγάλη Πέμπτη, στην Πελασγία Φθιώτιδας.

    Ο Βουλγαράκης κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας βρέθηκαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα, στο μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε η 13χρονη.

    [09] Ληστεία σε τράπεζα.

    08/05/2002 13:04:46

    Δύο αλλοδαποί μάλλον Αλβανοί με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν το μεσημέρι πελάτες και υπαλλήλους του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Κορωπί, στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου 88 και αφού απέσπασαν από τα δύο ταμεία 46.000 ευρώ, διέφυγαν τρέχοντας.

    Οπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από την τράπεζα και οδηγούσε τρίτος συνεργός.

    Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει θετικά στοιχεία.

    [10] Στο Αγιον Ορος ο πρίγκηπας Κάρολος

    08/05/2002 13:04:39

    Στο Αγιον Ορος, βρίσκεται από τη Δευτέρα του Πάσχα ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκηπας Κάρολος, πραγματοποιώντας ανεπίσημη επίσκεψη.

    Ο Κάρολος έφθασε στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ορους με τη θαλαμηγό του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση κι από εκεί με ταχύπλοο σκάφος, μετέβη στην ιερά μονή Βατοπεδίου, όπου και φιλοξενείται.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βρετανός πρίγκηπας αναμένεται να αναχωρήσει αύριο από το Αγιο Ορος.

    [11] Ληστεία σε τράπεζα στο Κορωπί Αττικής

    08/05/2002 13:04:32

    Ενοπλη ληστεία έγινε το μεσημέρι σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Κορωπί Αττικής.

    Δύο άτομα μάλλον Αλβανοί, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν άγνωστο αριθμό χρημάτων και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός τους.

    [12] Βεγγαλικό ''καρφώθηκε'' σε διαμέρισμα

    08/05/2002 13:04:26

    Ανήλικος μαθητής κινδύνευσε να τραυματιστεί μέσα στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που κοιμόταν όταν άγνωστοι εκτόξευσαν βεγγαλικό που έσπασε την τζαμαρία του διαμερίσματος και καρφώθηκε στην πολυθρόνα όπου κοιμόταν.

    Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα και σύμφωνα με την αστυνομία το βεγγαλικό εκτοξεύθηκε από την είσοδο των γραφείων του γηπέδου ''Χαριλάου'', όπου πραγματοποιείται κατάληψη από οπαδούς της ομάδας ''ΑΡΗ'', προς την πολυκατοικία που βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο.

    Από το βεγγαλικό εκδηλώθηκε φωτιά η οποία σβήστηκε ενώ δεν έπαθε τίποτα ο 14χρονος.

    [13] Η Ελλάδα δε θα δεχθεί κανέναν Παλαιστίνιο εγκλωβισμένο.

    08/05/2002 07:48:53

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης διέψευσε κατηγορηματικά πληροφορίες ότι η Ελλάδα πρόκειται να δεχθεί Παλαιστίνιους εγκλωβισμένους στο Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ δηλώνοντας ότι η χώρα μας συνεχίζει τη διαμεσολαβητική προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου.

    [14] Δυναμικότεροι ρυθμοί ανάπτυξης για τις χώρες της Ευρωζώνης.

    08/05/2002 07:48:47

    Δυναμικότερους ρυθμούς ανάπτυξης για τις χώρες της ευρωζώνης το δεύτερο εξάμηνο του έτους και κυρίως το τελευταίο τετράμηνο, όπου αναμένεται να ξεπεράσουν το 2,5% με πληθωρισμό γύρω στο 2%, προέβλεψαν οι υπουργοί Οικονομίας που συνήλθαν το περασμένο διήμερο στις Βρυξέλλες.

    [15] Στη Λευκωσία στις 14 Μαΐου ο Κόφι Αναν.

    08/05/2002 07:48:41

    Στη Λευκωσία φθάνει στις 14 του μηνός ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν, ο οποίος όπως επιβεβαίωσε η κυβέρνηση της Λευκωσίας, δεν κομίζει κανένα νέο σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, αλλά στόχος του είναι να δώσει ώθηση στη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών. Χθες επαναλήφθηκαν στη Λευκωσία οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό μεταξύ Κληρίδη και Ντενκτάς παρουσία και του Αλβαρο ντε Σότο.

    [16] Πρόταση για τη διασφάλιση των συνόρων έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    08/05/2002 07:48:34

    Ολοκληρωμένη πρόταση για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που χαρακτηρίζονται ως ''αδύναμος κρίκος'' για την ασφάλεια της Ευρώπης και τη δημιουργία ειδικού σώματος φρούρησης, πρότεινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητώντας αποτελεσματικές λύσεις ελέγχου κυρίως των μεταναστευτικών ρευμάτων. Πρόκειται για ενιαίο κοινοτικό σύστημα ελέγχου και όχι για παράλληλη λειτουργία εθνικών συστημάτων, διευκρίνισε ο αρμόδιος επίτροπος Αντόνιο Βιτορίνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 May 2002 - 11:30:34 UTC