Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρόδος-Σημίτης-Διάψευση για εκλογές-Εθνικά θέματα

  • [01] Ρόδος-Σημίτης-Διάψευση για εκλογές-Εθνικά θέματα

    05/05/2002 20:10:56

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης διέψευσε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και μάλιστα εντός του 2002,όπως εγράφη,επισημαίνοντας μάλιστα ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι μία περίοδος με ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα και ως εκ τούτου κάλεσε "να μη στεκόμαστε στα δευτερεύοντα,αλλά να βλέπουμε τα πρωτεύοντα".

    Ο Κ.Σημίτης, σε ομιλία του στο στρατόπεδο Λοχαγού Νικολάου Μπελούμπαση στην περιοχή Άνω Καλαμώνα της Ρόδου το μεσημέρι, σημείωσε ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε στα μικροπολιτικά και στα μικροκομματικά,αλλά να βλέπουμε τις προοπτικές, τις κατευθύνσεις που θέλει να πάρει η χώρα και ακόμη να βλέπουμε ότι έχουμε εμείς την ευκαιρία να δώσουμε στη χώρα μας μία άλλη προοπτική και μία άλλη διάσταση.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σημαντικό αποτρεπτικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και στάθηκε ιδιαίτερα στις εξελιξεις στα εθνικά θέματα. Για το Κυπριακό και τις διαβουλεύσεις Κληρίδη - Ντενκτάς, ο Κώστας Σημίτης είπε ότι η διαπραγμάτευση δεν έχει οδηγήσει σε κανένα αποτέλεσμα και αυτό διότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα,επιμένει να παρουσιάζει θέσεις, οι οποίες δεν συμβιβάζονται με το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Πρόσθεσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν "πρόκειται,απ ό,τι ακούγεται,να αναλάβει μια πρωτοβουλία και εκεί θα υπάρξει μία νέα ουσιαστική διαπραγμάτευση,πιθανώς".

    Για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η σχετική διαδικασία "εχει πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής" και υπενθύμισε ότι με βάση την απόφαση της Συνόδου του Ελσίνκι δεν χρειάζεται να λυθεί το Κυπριακό για να ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ.

    Ο Κώστας Σημίτης αναφέρθηκε και στις τουρκοκοινοτικές σχέσεις, αλλά και στις σχέσεις της γείτονος με την Ελλάδα τονίζοντας ότι η Αθήνα με τη διερευνητική επαφή με την Αγκυρα θέλει να δείξει ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σ αυτά που προβλέπει η απόφαση του Ελσίνκι,αλλά "πρέπει και οι άλλοι να είναι έτοιμοι".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 May 2002 - 20:30:06 UTC