Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ αρχίζει την προεκλογική του εκστρατεία
  • [02] Επιμνημόσυνη δέηση για Κωνσταντίνο Καραμανλή
  • [03] Συνομιλίες για την άρση του αποκλεισμού στο Ναό της Γεννήσεως
  • [04] Υψηλά πρόστιμα για κράνος και ζώνη ασφαλείας
  • [05] Το υπουργείο Εσωτερικών επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός.
  • [06] Hχησαν οι σειρήνες
  • [07] Διεθνείς αντιδράσεις για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.
  • [08] Ελλάδα-Γαλλικές εκλογές- Αντιδράσεις.
  • [09] Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη.
  • [10] Μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς.
  • [11] Πιο ακριβό το πασχαλινό τραπέζι φέτος.
  • [12] Μέτρα ενόψει Ολυμπιακών αγώνων.
  • [13] Θα ηχήσουν οι σειρήνες το πρωί σε όλη τη χώρα.

  • [01] Ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ αρχίζει την προεκλογική του εκστρατεία

    23/04/2002 13:29:34

    Με στόχο τη συσπείρωση του έθνους, έναντι του ακροδεξιού αντιπάλου του Ζάν Μαρί Λεπέν, ο απερχόμενος Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ αρχίζει απο σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία, ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

    Ο Σιράκ, που σύμφωνα με πληροφορίες θα αρνηθεί να μετάσχει στην παραδοσιακή προεκλογική τηλεοπτική μονομαχία με το Λεπέν, κάλεσε τους εκπροσώπους της παραδοσιακής Δεξιάς στο κοινοβούλιο να αντισταθούν σε κάθε ''παραχώρηση'' προς την ακροδεξιά και να ''ενωθούν γύρω από τις θεμελιώδεις αξίες''.

    Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών ο Σιράκ έλαβε το 19,88% των ψήφων έναντι 16,86% του Λεπέν. Το ποσοστό του Σιράκ είναι το χαμηλότερο που λαμβάνει απερχόμενος πρόεδρος που διεκδικεί εκ νέου την επανεκλογή του στην 44χρονη ιστορία της Γαλλικής Δημοκρατίας, ενω για λιγότερες από 200.000 ψήφους, εκτοπίστηκε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν, ο οποίος έλαβε το 16,18% των ψήφων. Επίσης η αποχή έφθασε σε ποσοστό -ρεκόρ απο το 1969, στο 28,4%.

    Πάντως δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στο δεύτερο γύρο ο 69χρονος Σιράκ θα επικρατήσει σαρωτικά επί του 73χρονου Λεπέν, με ποσοστό 80% έναντι 20%.

    [02] Επιμνημόσυνη δέηση για Κωνσταντίνο Καραμανλή

    23/04/2002 13:29:27

    Επιμνημόσυνη δέηση με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή έγινε το πρωί στον τάφο του στην Φιλοθέη παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, στελεχων του κόμματος , συγγενών και φίλων.

    Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι κύριοι Βαρβιτσιώτης, Σουφλιάς, Παυλόπουλος, Σιούφας, Ρουσόπουλος, Σκρέκας, Παλαιοκρασάς, Αναστασόπουλος κ.α.

    Επίσης το παρόν έδωσαν επιχειρηματίες όπως ο Β. Βαρδινογιάννης και Απ. Αλαμανής αλλά και δημοσιογράφοι όπως οι Δ. Ρίζος, Ν. Χατζηνικολάου και η κ. Φωτεινή Πιπιλή.

    Ανάμεσα σε όσους απέτισαν φόρο τιμής στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έφυγε στις 23 Απριλιου του 1998, ήταν και άνθρωποι που διετέλεσαν επί πολλά έτη στενοί του συνεργάτες, όπως η γραμματέας του Λένα Τριανταφύλλη, ο οικονόμος του Θόδωρος Χαριτόπουλος, αλλά και άνδρες της προσωπικής του φρουράς, καθώς και ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης.

    [03] Συνομιλίες για την άρση του αποκλεισμού στο Ναό της Γεννήσεως

    23/04/2002 13:29:21

    Σε μία ύστατη προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο θέμα του αποκλεισμού απο τον ισραηλινό στρατό, εκατοντάδων Παλαιστινίων στο Ναό της Γεννήσεως, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, συναντώται σήμερα στη Βηθλεέμ.

    Οι Παλαιστίνιοι, αρκετοί εκ των οποίων οπλισμένοι, βρίσκονται αποκλεισμένοι στο ναό απο τις 2 Απριλίου, ενω χθές αντάλλαξαν εκ νέου πυρά, με Ισραηλινούς στρατιώτες.

    Παρά το γεγονός οτι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί απο τις αυτόνομες παλαιστινιακές πόλεις, υπο πολιορκία εξακολουθεί να τελεί και το αρχηγείο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε οτι στη διάρκεια της νύχτας στη Δυτική Οχθη συνέλαβε 26 Παλαιστίνιους ''υπόπτους για τρομοκρατικές δραστηριότητες''. Πάντως το πρωί ισραηλινά τεθωρακισμένα εισέβαλαν σε χωριό στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, ανοίγοντας πυρ εναντίον παλαιστινιακών στόχων.

    Στο μεταξύ επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη αναμένεται να πραγματοποιήσουν αύριο οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ. Στόχος της αποστολής, είναι η επαφή με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, και τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ, ώστε να δοθεί ένα συμβολικό μήνυμα συνεργασίας στις δυό πλευρές.

    [04] Υψηλά πρόστιμα για κράνος και ζώνη ασφαλείας

    23/04/2002 13:29:14

    Από σήμερα η Τροχαία θα επιβάλλει υψηλά πρόστιμα σε όσους οδηγούς δεν φορούν ζώνη ασφαλείας ή κράνος. Στους παραβάτες δεν θα γίνονται συστάσεις αλλά θα επιβάλλονται αμέσως τα πρόστιμα που προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

    [05] Το υπουργείο Εσωτερικών επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός.

    23/04/2002 13:29:08

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επισκέφθηκε το πρωί το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης και ενημερώθηκε από τον υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη και την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου για θέματα αρμοδιότητάς τους.

    Ο κ.Σημίτης τόνισε ότι γίνεται δουλειά και πρόσθεσε ότι υπάρχουν προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζονται.

    Το απόγευμα, ο κ.Σημίτης, θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του επιτελείου για τον πολιτικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

    [06] Hχησαν οι σειρήνες

    23/04/2002 11:17:20

    Με απόφαση του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης ήχησαν, σήμερα και στο χρονικό διάστημα μεταξύ 11 και 11.10 το πρωί, οι ηλεκτροκίνητες σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Αμυνας σε όλη την Επικράτεια, για ένα περίπου λεπτό.

    Η απόφαση ελήφθη, στο πλαίσιο γενικής δοκιμής του νέου συστήματος αυτόματου τηλεχειρισμού ηλεκτροκίνητων σειρήνων συναγερμού.

    [07] Διεθνείς αντιδράσεις για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

    23/04/2002 07:45:35

    Σωρεία διαδηλώσεων στη Γαλλία και διεθνών αντιδράσεων εκδηλώθηκαν χθες για την αναπάντεχη επίδοση του ακροδεξιού Λεπέν, στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, που του εξασφαλίζει το εισιτήριο για τη μονομαχία του δεύτερου γύρου. Ο απερχόμενος Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ δήλωσε ότι η Γαλλία τραυματίστηκε με την παρουσία του Λεπέν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

    [08] Ελλάδα-Γαλλικές εκλογές- Αντιδράσεις.

    23/04/2002 07:45:29

    Στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, προσδιόρισε ότι η προσπάθεια κάποιων να εξισώσουν τις διαφορετικές πολιτικές και να καλλιεργήσουν ένα κλίμα απαξίωσης, σύγχυσης, αδιαφορίας και ισοπέδωσης των πάντων, δημιούργησε πρόσφορο έδαφος, πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε ένα ρεύμα συντηρητικοποίησης, με τελικό αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση της Ακροδεξιάς.

    [09] Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη.

    23/04/2002 07:45:22

    Επιστολή - έκκληση από τους επικεφαλής τριων θρησκευτικών δογμάτων στα Ιεροσόλυμα, μετέφερε χθες στους ''14'' Ευρωπαίους ομολόγους του, στη διάρκεια δείπνου της ισπανικής προεδρίας, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης, που πραγματοποιείται στη Βαλένθια της Ισπανίας.

    [10] Μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς.

    23/04/2002 07:45:16

    Τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς, την Τρίτη μετά το Πάσχα 7 Μαΐου, αποφάσισε ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας ικανοποιώντας σχετικό αίτημα των καταστηματαρχών.

    [11] Πιο ακριβό το πασχαλινό τραπέζι φέτος.

    23/04/2002 07:45:07

    Ελαφρώς πιό ακριβό, σε σχέση με πέρσι, θα είναι το φετινό πασχαλινό τραπέζι, εξαιτίας κυρίως των τιμών των οπωροκηπευτικών, οι οποίες εκτινάχθηκαν στα ύψη.

    [12] Μέτρα ενόψει Ολυμπιακών αγώνων.

    23/04/2002 07:44:53

    Η αναμόρφωση της σηματοδότησης και η ρύθμιση των φαναριών, θα είναι τα πρώτα μέτρα, τα οποία θα ληφθούν, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στα σημεία, όπου εκτελούνται έργα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    [13] Θα ηχήσουν οι σειρήνες το πρωί σε όλη τη χώρα.

    23/04/2002 07:44:45

    Με απόφαση του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης θα ηχήσουν, σήμερα και στο χρονικό διάστημα μεταξύ 11 και 11.10 το πρωί, οι ηλεκτροκίνητες σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Αμυνας σε όλη την Επικράτεια, για ένα περίπου λεπτό, στο πλαίσιο της γενικής δοκιμής του νέου συστήματος αυτόματου τηλεχειρισμού ηλεκτροκίνητων σειρήνων συναγερμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 April 2002 - 11:30:24 UTC