Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το ασφαλιστικό
  • [02] Ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ο Τσάβες μετά την κατάρρευση του
  • [03] Αρχισε η πολυαναμενόμενη συνάντηση Πάουελ-Αραφάτ.
  • [04] Επικρίσεις Κωνσταντόπουλου στην κυβέρνηση
  • [05] Σκληρή γλώσσα Σαρόν, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση Αραφάτ-Πάουελ
  • [06] Κατέρρευσε το στρατιωτικό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα-Επιστρέφει ο
  • [07] Πρωτόπαπας:Η κυβέρνηση θα δώσει μάχη
  • [08] Συνέντευξη Καραμανλή στην Απογευματινή
  • [09] Απάντηση Γεωργακόπουλου στους επικριτές του.

  • [01] Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το ασφαλιστικό

    14/04/2002 13:15:53

    Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το ασφαλιστικό, καθώς δεκάδες εργατικά κέντρα, με αποφάσεις που πήραν συνδικαλιστές οι οποίοι πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, αποφάσισαν νέες κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, πάνω από 40 εργατικα κέντρα, μεταξύ των οποίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, αποφάσισαν να κατέλθουν σε 24ωρη απεργία την προσεχή Πέμπτη, 18 του μηνός. Σημειώνεται ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και εργοδοτικών οργανώσεων για τη σύναψη της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

    [02] Ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ο Τσάβες μετά την κατάρρευση του πραξικοπήματος

    14/04/2002 12:18:25

    Υπο τις ζητοκραυγές οπαδών του, ανέλαβε εκ νέου σήμερα και επίσημα τα καθήκοντά του, ο ανατραπείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, μετά την κατάρρευση του στρατιωτικού πραξικοπήματος που προηγήθηκε στη χώρα.

    Ο Πέδρο Καρμόνα, που είχε αναλάβει την ηγεσία της χώρας, με την υποστήριξη του στρατού, συνελήφθη. Νωρίτερα ο Καρμόνα είχε ανακοινώσει οτι παραιτείται, καθώς η βουλή εξέλεξε νέο πρόεδρο τον νυν αντιπροέδρο της κυβέρνησης, Ντιοσντάντο Καμπέγιο, ο οποίος είχε δηλώσει οτι θα παραμείνει στη θέση αυτή έως την επιστροφή Τσάβες απο το νησί Ορτσίλα της Καραβαϊκής, όπου κρατείται. Επίσης όλοι οι υπουργοί και οι αρχηγοί του στρατού προσκείμενοι στον Καρμόνα παραιτήθηκαν και συνελήφθησαν.

    Χθές χιλιάδες εξαγριωμένοι υποστηρικτές του Τσάβες βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας απαιτώντας την επιστροφή του ηγέτη, που βρέθηκε στο πλευρό των φτωχών όπως υποστήριξαν. Υπήρξαν συγκρούσεις με την αστυνομία, κατά τις οποίες τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του.

    [03] Αρχισε η πολυαναμενόμενη συνάντηση Πάουελ-Αραφάτ.

    14/04/2002 11:51:37

    Σε μία ύστατη προσπάθεια να συμβάλλει στον τερματισμό των συγκρούσεων Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, ξεκίνησε πριν λίγη ώρα τις συνομιλίες του στη Ραμάλα με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ. Ο Πάουελ δέχθηκε να συναντηθεί με τον Αραφάτ μετά την καταδίκη απο τον τελευταίο της τρομοκρατίας όπως είχαν ζητήσει οι ΗΠΑ.

    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης φαινόταν εξαντλημένος όταν χαιρετούσε τον Πάουελ, ενω δεν έγινε καμμία δήλωση προς τους δημοσιογράφους.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν είχε δηλώσει αντίθετος προς την συνάντηση αυτή και είχε επισημάνει ότι οι συνομιλίες αυτές θα είναι ένα ''τραγικό λάθος''.

    Ανώτερος συνεργάτης του Αραφάτ δήλωσε ότι ο παλαιστίνιος πρόεδρος είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί πλήρως στην ειρηνευτική αποστολή του Πάουελ εφόσον οι ΗΠΑ μπορέσουν να πείσουν το Ισραήλ να αποσύρει τα στρατεύματά του αμέσως απο τις υπο παλαιστινιακό έλεγχο περιοχές στη Δυτική Οχθη.

    [04] Επικρίσεις Κωνσταντόπουλου στην κυβέρνηση

    14/04/2002 09:20:46

    Στον κόσμο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ απευθύνεται ο ΣΥΝ και τους καλεί να στηρίξουν την πρωτοβουλία για την ψήφιση της απλής αναλογικής, του εκλογικού συστήματος που απομακρύνει το ενδεχόμενο κυβέρνησης της ΝΔ προκρίνοντας το μοντέλο των κυβερνήσεων συνεργασίας.

    Στη συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Αυγή ο πρόεδρος του ΣΥΝ θέτει και το πολιτικό πλαίσιο των κυβερνήσεων συνεργασίας με την Αριστερά: αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών και των πολιτικών συσχετισμών. Ιδιαίτερα επικριτικός είναι για την ηγεσία της κυβέρνησης. Επισημαίνει ότι όσα έχει πει για εκσυγχρονισμό, πραγματική σύγκλιση, κοινωνική πολιτική, διαρθρωτικές αλλαγές βρίσκονται στο εσωκομματικό καλάθι των αχρήστων του ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντιδικούν εντός του νεοφιλελευθερισμού και του δικομματισμού διεκδικώντας μονοκομματική αυτοδυναμία.

    Η βασική εκτίμηση του Ν. Κωνσταντόπουλου είναι ότι παρά τα όσα λέγονται τίποτα ουσιαστικά δεν αλλάζει στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ έναντι της Αριστεράς και ότι η άρνηση του Κ. Σημίτη να υποστηρίξει την απλή αναλογική ευνοεί την άνοδο της ΝΔ.

    [05] Σκληρή γλώσσα Σαρόν, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση Αραφάτ-Πάουελ

    14/04/2002 09:20:40

    Kανένας δεν μπορεί να αναγκάσει το Ισραήλ να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στα παλαιστινιακά εδάφη και να υιοθετήσει αποφάσεις που θα έχουν επιρροή στο μέλλον του, προειδοποίησε χθές ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν σε συνέντευξή στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικρίνoντας παράλληλα για άλλη μία φορά τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

    Οι δηλώσεις Σαρόν, έγιναν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οτι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στη Ραμάλα με το Γιάσερ Αραφάτ, μετά τη γραπτή δήλωση του τελευταίου οτι καταδικάζει την τρομοκρατία.

    Το Ισραήλ απο την πλευρά του απέρριψε την ανακοίνωση του Παλαιστίνιου ηγέτη και υποστήριξε οτι πρόκειται για διπλό παιχνίδι της παλαιστινιακής αρχής

    [06] Κατέρρευσε το στρατιωτικό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα-Επιστρέφει ο Τσάβες

    14/04/2002 09:20:34

    Στην εξουσία επιστρέφει ο ανατραπής πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, μετά τη σύλληψη του Πέδρο Καρμόνα, που είχε αναλάβει προσωρινά την ηγεσία της χώρας, με την υποστήριξη του στρατού.

    Νωρίτερα ο Καρμόνα είχε ανακοινώσει οτι παραιτείται, καθώς η βουλή εξέλεξε νέο πρόεδρο τον νυν αντιπροέδρο της κυβέρνησης, Ντιοσντάντο Καμπέγιο, ο οποίος έχει δηλώσει οτι θα παραμείνει στη θέση αυτή έως την επιστροφή Τσάβες απο το νησί Ορτσίλα της Καραβαϊκής.

    Επίσης πηγή ανέφερε επίσης οτι όλοι οι υπουργοί και οι αρχηγοί του στρατού προσκείμενοι στον Καρμόνα παραιτήθηκαν και συνελήφθησαν.

    Χθές δεκάδες χιλιάδες εξαγριωμένοι υποστηρικτές του Τσάβες βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας απαιτώντας την επιστροφή του ηγέτη που βρέθηκε στο πλευρό των φτωχών όπως υποστήριξαν.

    Υπήρξαν συγκρούσεις με την αστυνομία κατά τις οποίες τουλάχιστον ένας ανθρωπος σκοτώθηκε.

    [07] Πρωτόπαπας:Η κυβέρνηση θα δώσει μάχη

    14/04/2002 09:20:27

    Το ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προκαλέσει εκλογές το 2005, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Τύπου στον Τύπο της Κυριακής.

    Ο Χρήστος Πρωτόπαπας υποστηρίζει ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας, συμφωνεί με την υιοθέτηση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κάθε πρότασης που θα προωθεί τη δημοκρατία, την ανανέωση και την άμεση σχέση του κόμματος με την κοινωνία, διαφωνεί με τις απόψεις Χρυσοχοϊδη και υποστηρίζει ότι δεν τίθεται θέμα Χριστοδουλάκη.

    Παραδέχεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη καμπή, αλλά προσθέτει ότι θα δώσει τη μάχη της με στόχο τη σύγκλιση και την αντιμετώπιση του ωχαδελφισμού.

    [08] Συνέντευξη Καραμανλή στην Απογευματινή

    14/04/2002 09:20:20

    Η ΝΔ έχει τις λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και θα τις εφαρμόσει με τόλμη και κοινωνική ευαισθησία, τονίζει σε συνέντευξή του στην Απογευματινή της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής.

    Εμφανώς ικανοποιημένος απο τις δημοσκοπήσεις, είναι πεπεισμένος για τη νίκη του κόμματός του και επισημαίνει τη δημιουργία ενός κοινωνικού πλειοψηφικού ρεύματος που επιθυμεί για επόμενη κυβέρνηση τη ΝΔ.

    Ο κ. Καραμανλής είναι απόλυτα αρνητικός σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο οποιασδήποτε αλλαγής στον εκλογικό νόμο. Δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση του κ. Σημίτη ούτε για την αλλαγή των περιφερειών και την καθιέρωση του γερμανικού συστήματος το οποίο δεν φαίνεται να κινείται έξω απο τις θέσεις και τις αρχές της ΝΔ.

    Καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ ότι εμφανίζει ως δέλεαρ την αλλαγή του εκλογικού νόμου με σκοπό να απομυζήσει την Αριστερά έχοντας τριπλό στόχο: Να αποτρέψει το ΔΗΚΚΙ απο το να κατέβει στις εκλογές. Να αποκλείσει το Συνασπισμό απο τη Βουλή. Να καθηλώσει την εκλογική δύναμη του ΚΚΕ'.

    [09] Απάντηση Γεωργακόπουλου στους επικριτές του.

    14/04/2002 09:20:13

    Απάντηση δίνει με συνέντευξή του στην Καθημερινή ο πρόεδρος της επιτροπής για την Αναμόρφωση του Ελληνικού Φορολογικού Συστήματος, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, κ. Γεωργακόπουλος στους επικριτές του.

    Αντιλαμβάνομαι ότι τα συμφέρονται είναι μεγάλα, είναι όμως αστείο να υποστηρίζονται με το επιχείρημα ότι οι προτάσεις δημιουργούν επιβάρυνση των λαϊκών τάξεων, σημειώνει. Μάλιστα ενοχλούνται όσοι γεμίζουν τις τσέπες τους με χρήματα της φοροδιαφυγής, υπογραμμίζει. Ο κ. Γεωργακόπουλος και ζητεί το αυτονόητο: να διαβαστούν και να μελετηθούν οι προτάσεις της Επιτροπής.

    Προσθέτει όμως ότι αυτό πρέπει να γίνει με γνώμονα το κύριο, ειδικά την περίοδο αυτή, συμφέρον της χώρας-τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Δεν είμαστε πια μια κλειστή οικονομία, που κάναμε ό,τι θέλαμε, είμαστε έντονα εκτεθειμένοι στον διεθνή ανταγωνισμό και πρέπει να παρακολουθούμε τι κάνουν οι ανταγωνιστές μας. Για τον λόγο αυτό προτείνει να εξεταστεί η μείωση του ανώτατου συντελεστή ακόμη και στο επίπεδο του 35%, άποψη που στηρίζει στην εκτίμησή του για τις θετικές προοπτικές της οικονομίας στα επόμενα χρόνια, αλλά και στα κέρδη που θα προκύψουν με την εφαρμογή της προτεινόμενης μεταρρύθμισης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 April 2002 - 11:30:21 UTC