Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργία της ΟΤΟΕ στις 19 Απριλίου
  • [02] Η "Λυσιστράτη" του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής
  • [03] Συγκέντρωση φορέων του νομού Δράμας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
  • [04] Στη δημοσιότητα οι προτάσεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση

  • [01] Απεργία της ΟΤΟΕ στις 19 Απριλίου

    10/04/2002 20:23:57

    Σε 24ωρη απεργία σε όλες τις τράπεζες στις 19 Απριλίου καλεί η ΟΤΟΕ, μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε και στη σημερινή συνάντηση με εκπροσώπους της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης των τραπεζοϋπαλλήλων. Η ΟΤΟΕ δηλώνει ότι δεν μπορεί να υπογράψει σύμβαση, που όχι μόνο δεν θα αυξάνει το εισόδημα σε έναν κλάδο κερδοφόρο, αλλά θα οδηγεί και σε απώλειες, αφού τα ποσοστά που προτείνονται είναι αισθητά κάτω από τον πληθωρισμό.

    [02] Η "Λυσιστράτη" του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής

    10/04/2002 20:23:49

    Παγκόσμια πρεμιέρα κάνει την ερχόμενη Κυριακή, η λυρική κωμωδία

    Λυσιστράτη του Μίκη Θεοδωράκη, στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2001-2004, παρουσία πολλών και σημαντικών ξένων και Ελλήνων δημοσιογράφων και κριτικών μουσικής. Η Λυσιστράτη

    που ανεβαίνει σε μία υψηλών απαιτήσεων παραγωγή και σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, θα ολοκληρώσει την τετραλογία του Μίκη Θεοδωράκη, μετά την Ηλέκτρα, τη Μήδεια και την Αντιγόνη. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο συνθέτης, πρόκειται για Μία γιορτή της μουσικής, του θεάματος, του ανθρώπινου δυναμικού, μία γιορτή ειρήνης.

    [03] Συγκέντρωση φορέων του νομού Δράμας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

    10/04/2002 20:23:40

    Την άμεση εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων του νομού Δράμας, ζητούν όλοι οι φορείς του νομού, εκπρόσωποι των οποίων συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας από την κυβέρνηση να στρέψει το βλέμμα της προς τους κατοίκους της περιοχής.

    Οι εκπρόσωποι των φορέων της Δράμας είχαν συνάντηση με συμβούλους του πρωθυπουργού, οι οποίοι τους υποσχέθηκαν δραστικότερα μέτρα και λύσεις για τα προβλήματα των κατοίκων της Δράμας.

    [04] Στη δημοσιότητα οι προτάσεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση

    10/04/2002 15:14:03

    Δόθηκε το μεσημέρι στη δημοσιότητα από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, το πόρισμα της επιτροπής Γεωργακόπουλου, για τη φορολογική μεταρρύθμιση και ουσιαστικά αρχίζει ο διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για τις αλλαγές που θα γίνουν στο φορολογικό σύστημα.

    Ο κ.Χριστοδουλάκης προανήγγειλε μειώσεις της φορολογίας στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, κατάργηση και περιορισμό των φοροαπαλλαγών για τα μεγάλα εισοδήματα, κατάργηση υποχρέωσης υποβολής δηλώσεων από μεγάλο αριθμό μισθωτών, κατάργηση των τεκμηρίων και των τελών χαρτοσήμου, καθώς και ένα νέο ενιαίο φόρο στην ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων.

    Ειδικότερα, η επιτροπή στο πόρισμά της μεταξύ άλλων προτείνει αύξηση του αφορολογήτου εισοδήματος σε 9.500 ευρώ από 7.400 σήμερα, μείωση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας του ανώτατου εισοδήματος από 40 στο 38% και μελλοντικά στο 35%. Κατάργηση ορισμένων εκπτώσεων δαπανών από το εισόδημα, όπως οι οικογενειακές δαπάνες με αποδείξεις, τα δίδακτρα, το ενοίκιο. Οσον αφορά τους τόκους από στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας προτείνεται να τεθεί πλαφόν. Επίσης, κατάργηση των εξωλογιστικών και ειδικών τρόπων προσδιορισμού του καθαρού εισοδήματος των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 April 2002 - 20:30:33 UTC