Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του Αραφάτ κήρυξε ο Σαρόν.
  • [02] Διπλωματικές πρωτοβουλίες της Αθήνας για το Μεσανατολικό.
  • [03] Κλειστά για μία εβδομάδα τα πανεπιστήμια.
  • [04] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Καραμανλή στο Ειρηνοδικείο.
  • [05] Ολυμπιακές εγκαταστάσεις επισκέφθηκαν Παπανδρέου-Αγγελοπούλου.
  • [06] Μπαράζ ληστειών.
  • [07] Ενστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών και πυροσβεστών
  • [08] Η Ντόρα Μπακογιάννη συναντάται με βουλευτές της Α'Αθηνών.
  • [09] Κύπρος - Επέτειος 1ης Απριλίου
  • [10] Δυτική Οχθη-Ισραήλ-Αραφάτ
  • [11] Μητροπολίτης Στέφανος-Βουλή
  • [12] Τσοχατζόπουλος-Ηλεκτρική ενέργεια
  • [13] Κλειστά τα Χρηματιστήρια

  • [01] Ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του Αραφάτ κήρυξε ο Σαρόν.

    01/04/2002 13:27:00

    Aπρόβλεπτες είναι πλέον οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση πολέμου και να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις παλαιστινιακές περιοχές, μετά και τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου καμικάζι στη Χάιφα με 14 νεκρούς.

    Ηδη οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν την Καλκίλια στη Δυτική Οχθη, ενω περικύκλωσαν και τη Βηθλεέμ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν, επέβαλε ταυτόχρονα πλήρη απομόνωση στον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ, ο οποίος παραμένει απο την περασμένη Παρασκευή αποκλεισμένος απο τις ισραηλινές δυνάμεις, στο αρχηγείο του στη Ραμάλα, ενώ κοντά του βρίσκονται Ευρωπαίοι ακτιβιστές, που έχουν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα για την προστασία του.

    Χθές βράδυ Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πύρ εναντίον κτιρίου στη Ραμάλα, που στέγαζε μέλη των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώντας δύο αστυνομικούς και όχι 30, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από παλαιστινιακές πηγές.

    Η περιοχή της Ραμάλα έχει κηρυχθεί ''κλειστή στρατιωτική ζώνη'' ακόμα και για τους ξένους δημοσιογράφους, ενω 10 μέλη διεθνών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος φιλειρηνιστής και πολέμιος της παγκοσμιοποίησης Ζοζέ Μποβέ, συνελήφθησαν απο το στρατό και πρόκειται να απελαθούν.

    Τα ξημερώματα άγνωστοι οπλοφόροι μέσα το Λίβανο, άνοιξαν πύρ εναντίον ισραηλινού φυλακίου, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν τραυματισμοί. Τέλος δύο Παλαιστίνιοι που είχαν συλληφθεί και κατηγορηθεί απο τις παλαιστινιακές δυνάμεις για ''συνεργασία'' με το Ισραήλ, εκτελέστηκαν το πρωί στην Καλκίλια, λίγη ώρα πριν ο ισραηλινός στρατός καταλάβει την περιοχή.

    Η Ιορδανία ανακοίνωσε σήμερα οτι εξετάζει το ενδεχόμενο να απελάσει τον ισραηλινό πρεσβευτή στο Αμμάν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση.

    [02] Διπλωματικές πρωτοβουλίες της Αθήνας για το Μεσανατολικό.

    01/04/2002 13:26:52

    Η Αθήνα παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δήλωσε ότι οι εξελίξεις αυτές θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ.Σημίτης δήλωσε ότι βρισκόμαστε σε επαφή με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για μια συλλογική αντίδραση, η οποία θα εγγυάται άμεσα την ασφάλεια του προέδρου Αραφάτ και θα αποτρέπει τη διεύρυνση της σύγκρουσης.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μεταβαίνει το βράδυ στο Κάιρο, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή. Αναμένεται να έχει διαμεσολαβητικές επαφές με στόχο την ειρήνευση στην περιοχή.

    Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών έπεσε στο κενό, πρόταση του κυρίου Παπανδρέου, προς την κυβέρνηση του Ισραήλ, για την ενεργοποίηση αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία θα μπορούσε να επισκεφθεί την περιοχή.

    Το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας, ενώ η βουλευτής του Συνασπισμού Μαρία Δαμανάκη, ζήτησε την άμεση σύγκληση της επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών της βουλής, με στόχο την έκδοση ψηφίσματος για τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής.

    Τέλος στις 7 κοινωνικοί φορείς και πολιτικές οργανώσεις, διοργανώνουν συλλαλλητήριο αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

    [03] Κλειστά για μία εβδομάδα τα πανεπιστήμια.

    01/04/2002 13:26:45

    Κλειστά παραμένουν από σήμερα τα πανεπιστήμια όλης της χώρας λόγω της πενθήμερης αποχής των καθηγητών από τα καθήκοντά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση του διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας για την επίλυση του συνταξιοδοτικού και μισθολογικού τους προβλήματος.

    Πάντως, αύριο ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, αναμένεται να έχει διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των καθηγητών αλλά και της συνόδου των πρυτάνεων των ΑΕΙ με αντικείμενο τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους προβλήματα.

    [04] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Καραμανλή στο Ειρηνοδικείο.

    01/04/2002 13:26:37

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε το πρωί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στην Ομόνοια και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

    Ο κ.Καραμανλής επισκέφθηκε όλους τους χώρους και πρόσθεσε ότι το Ειρηνοδικείο είναι ένα κτίριο σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, οι δικαστές και οι δικηγόροι, να μην μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Πρόσθεσε ότι είναι μια εικόνα ντροπής για τους διαδίκους και τους πολίτες.

    Επέκρινε την κυβέρνηση για αδιαφορία και σημείωσε ότι το μόνο που κάνει είναι να εκτοξεύει λάσπη, ύβρεις και συκοφαντίες εναντίον δικαστών και εισαγγελέων που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους.

    [05] Ολυμπιακές εγκαταστάσεις επισκέφθηκαν Παπανδρέου-Αγγελοπούλου.

    01/04/2002 13:26:29

    Τις αθλητικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις στον Αγιο Κοσμά και το Φαληρικό Δέλτα, επιθεώρησαν το πρωί η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και η πρόεδρος της επιτροπής Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου. Αύριο αναμένεται στην Αθήνα, κλιμάκιο της ΔΟΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής Ντένις Οσβαλντ για τον καθιερωμένο έλεγχο προόδου της Ολυμπιακής προετοιμασίας.

    [06] Μπαράζ ληστειών.

    01/04/2002 13:26:21

    Μπαράζ ληστειών σήμερα στην Αθήνα. Ειδικότερα, ένοπλη ληστεία έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Χαϊδάρι στην Αθήνα. Ο δράστης με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους άρπαξε 10.000 ευρώ και εξαφανίστηκε.

    Επίσης το πρωί δύο άγνωστοι επιτέθηκαν σε ιδιοκτήτη πρατηρίου τσιγάρων στη Νίκαια και αφού πυροβόλησαν μια φορά του άρπαξαν 188.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

    Τέλος άγνωστοι έσπασαν τις πρωινές ώρες τη τζαμαρία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι με σκοπό να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο. Όμως χτύπησε ο συναγερμός, ενώ οι δράστες εξαφανίστηκαν εγκαταλείποντας τα διαρρηκτικά εργαλεία.

    [07] Ενστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών και πυροσβεστών

    01/04/2002 13:26:14

    Ενστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι έξω από τη Βουλή τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, καθώς και του Πυροσβεστικού Σώματος. Κύριο αίτημά τους ήταν η άμεση κατάθεση προς ψήφιση στη βουλή, τροπολογίας που αφορά στη βελτίωση και αποκατάσταση των μισθολογικών προαγωγών.

    [08] Η Ντόρα Μπακογιάννη συναντάται με βουλευτές της Α'Αθηνών.

    01/04/2002 13:26:06

    Η υποψήφια δήμαρχος για το δήμο της Αθήνας Ντόρα Μπακογιάννη συναντάται από το μεσημέρι με τους βουλευτές της Α'Αθηνών της ΝΔ. Θα ζητήσει από όλους συστράτευση στην προσπάθεια αυτή. Η κ.Μπακογιάννη με επιστολή της στους άλλους τέσσερις συνυποψηφίους της δημάρχους ζητεί να υπάρξει συμφωνία στους όρους της προεκλογικής εκστρατείας σε ένα πολιτισμένο κλίμα. Τάσσεται κατά της σπατάλης χρημάτων, της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης με αφίσσες, των φέιγ-βολάν και της ηχορύπανσης.

    [09] Κύπρος - Επέτειος 1ης Απριλίου

    01/04/2002 13:25:59

    Με πανηγυρικές δοξολογίες και άλλες εκδηλώσεις ο Κυπριακός Ελληνισμός τιμά σήμερα την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, την 1η Απριλίου 1955. Στον καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, τελέσθηκε δοξολογία χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ο πρόεδρος της Βουλής, ο πρεσβευτής της Ελλάδας Χρίστος Παναγόπουλος, αρχηγοί, εκπρόσωποι κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία και πλήθος κόσμου.

    [10] Δυτική Οχθη-Ισραήλ-Αραφάτ

    01/04/2002 07:25:30

    Κλιμακώνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Δυτική Οχθη οι Ισραηλινοί. Εξακολουθεί να παραμένει πολιορκημένος ο Γιάσερ Αραφάτ στο αρχηγείο του στη Ραμάλα.

    [11] Μητροπολίτης Στέφανος-Βουλή

    01/04/2002 07:25:24

    Nα μπει το ράσο στη Βουλή, δηλαδή να εκλέγονται και κληρικοί ως βουλευτές ζητάει ο μητροπολίτης Tριφυλίας και Oλυμπίας Στέφανος.

    σε συνέντευξή του.

    [12] Τσοχατζόπουλος-Ηλεκτρική ενέργεια

    01/04/2002 07:25:17

    Την εκτίμηση ότι θα ξεπεράσουν το 1,4 τρισεκατομύρια δραχμές οι επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στη Mακεδονία και τη Θράκη, έως το 2010, διατύπωσε ο υπουργός Aνάπτυξης.

    [13] Κλειστά τα Χρηματιστήρια

    01/04/2002 07:25:11

    Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και το Χρηματιστήριο Παραγώγων λόγω της αργίας του Πάσχα των Καθολικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 April 2002 - 12:30:34 UTC