Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσφυγή για μετάθεση ώρας τηλεοπτικών εκπομπών
  • [02] Σώος ο χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους που συνετρίβη.
  • [03] Με την αντιπρόεδρο του Αφγανιστάν συναντάται ο Γ. Παπανδρέου
  • [04] Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το ασφαλιστικό.
  • [05] Σύσκεψη για τα επεισόδια στο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟ
  • [06] Την Ακρόπολη επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός
  • [07] Εκατόμβη θυμάτων στο βόρειο Αφγανιστάν, απο ισχυρό σεισμό.
  • [08] Πτώση μαχητικού αεροσκάφους-Ο χειριστής κατάφερε να το εγκαταλείψει.
  • [09] Επέτειος 25ης Μαρτίου-Τζορτζ Μπους
  • [10] Τροχαία-Εορταστικό τριήμερο
  • [11] Επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ακρόπολη
  • [12] Ανθρωπιστική βοήθεια-Αφγανιστάν
  • [13] Υπουργός Μεταφορών για Ολυμπιακή

  • [01] Προσφυγή για μετάθεση ώρας τηλεοπτικών εκπομπών

    26/03/2002 13:18:15

    Προσφυγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου κατέθεσαν έξι δικηγόροι, οι οποίοι ζητούν τη μετάθεση της ώρας προβολής των τηλεοπτικών παιχνιδιών ''Μπαρ'' και ''Μπιγκ Μπράδερ'', μετά τα μεσάνυχτα.

    Οι δικηγόροι με την αίτησή τους στρέφονται κατά των τηλεοπτικών σταθμών "Μέγκα" και Αντένα" και υποστηρίζουν ότι η προβολή των παιχνιδιών είναι επικίνδυνη, κυρίως για τους ανήλικους τηλεθεατές, καθώς καλλιεργούν ''ηδονοβλεπτική λογική και προβάλλουν ένα άνευ όρων κυνήγι του χρήματος''. Η αίτηση προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 3 Απριλίου, ενώ οι αιτούντες Διονύσιος Καραχάλιος, Φαϊλος Κρανιδιώτης, Γιάννης και Μαρία Ματζουράνη, Αγγελος Συρίγος και Φίλιππος Φιλακτόγλου ζήτησαν απο τον πρόεδρο υπηρεσίας του Πρωτοδικείου την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε μέχρι τη συζήτηση της προσφυγής να αλλάξει η ώρα προβολής.

    [02] Σώος ο χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους που συνετρίβη.

    26/03/2002 13:16:57

    Σώος είναι ο χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους τύπου Α7 Κορσέρ το οποίο κατέπεσε και συνετρίβη, λίγο μετά τις 11 το πρωί, στο χωριό Καλίκομο, κοντά στα Κρέσταινα του νομού Ηλείας.Πρόκειται για τον σμηναγό Παντελή Καραντάλη, 32 ετών, ο οποίος χρησιμοποίησε επιτυχώς το εκτινασσόμενο κάθισμα και διασώθηκε ενώ διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθείων. Το Α7 είχε απογειωθεί νωρίτερα από την 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο και μετείχε σε άσκηση με άλλο αεροσκάφος του ιδίου τύπου.

    [03] Με την αντιπρόεδρο του Αφγανιστάν συναντάται ο Γ. Παπανδρέου

    26/03/2002 13:16:49

    Με την αντιπρόεδρο της μεταβατικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν και υπουργό γυναικείων υποθέσεων Σίμα Σαμάρ, συναντάται από το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Την ερχόμενη Τρίτη 2 Απριλίου θα αναχωρήσει από την Ελευσίνα στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, το οποίο θα μεταφέρει ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια για τους Αφγανούς πρόσφυγες. Η βοήθεια αποτελείται απο φάρμακα, τρόφιμα και ρούχα, βάρους 19 τόνων και αξίας περίπου 200.000 δολαρίων και θα διανεμηθεί στο Χεράτ του Αφγανιστάν.

    [04] Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το ασφαλιστικό.

    26/03/2002 13:16:42

    Ημέρα κρίσιμων διαβουλεύσεων η σημερινή για το ασφαλιστικό. Το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε το πρωί με τον υφυπουργό Εργασίας Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ενώ στη συνέχεια συνεδριάζει η Εκτελεστική της Επιτροπή, μετά τη λήξη της οποίας, η ΑΔΕΔΥ θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της, που πιθανόν να περιλαμβάνουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Την ίδια στιγμή συνεδριάζει το προεδρείο της ΓΣΕΕ με σκοπό να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την πρόταση των συνδικαλιστικών παρατάξεων από τη ΝΔ και το Συνασπισμό για αποχώρηση από το διάλογο και απεργιακές κινητοποιήσεις. Η εξέλιξη αυτή περιορίζει σημαντικά τα περιθώρια ελιγμών του προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρήστου Πολυζωγόπουλου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στο διάλογο εκπροσωπώντας μόνο την ΠΑΣΚΕ. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση του κ.Πολυζωγόπουλου με τον υπουργό Οικονομίας. Ο κ.Χριστοδουλάκης με συνέντευξή του στην ''Ελευθεροτυπία'' δηλώνει ότι δεσμεύεται για επαρκή χρηματοδότηση υπό την προϋπόθεση ότι θα συζητηθεί προηγουμένως με τη ΓΣΕΕ τι ακριβώς σημαίνει κάλυψη του ελλείμματος του ΙΚΑ. Στις 11 το πρωί ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, συναντήθηκε με τους βουλευτές της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη και Γεράσιμο Γιακουμάτο, στους οποίους παρουσίασε τις θέσεις της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού συστήματος.

    [05] Σύσκεψη για τα επεισόδια στο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟ

    26/03/2002 13:16:32

    Σύσκεψη με αφορμή τα θλιβερά επεισόδια, στο ντέρμπι Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού, με τη συμμετοχή των προέδρων της ΕΠΟ, της ΕΠΑΕ και της ΚΕΔ, έχει συγκαλέσει για σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για τον Αθλητισμό, Γιάννης Κουράκης. Στο μεταξύ, συνελήφθη απο την αστυνομία ο Νικόλαος Σπανός, 26 ετών, ιδιοκτήτης καφετέριας στο Χαλάνδρι και οπαδός του ΠΑΟ, ενω αναζητούνται ο φυσικοθεραπευτής της ομάδας Χρήστος Καρβουνίδης, 45 ετών και ο διερμηνέας και βοηθός του προπονητή του ΠΑΟ Γκαμπριέλ Μολνάρ, που ενέχονται στα επεισόδια και τον τραυματισμό του διαιτητή Μάκη Ευθυμιάδη. Οι αστυνομικοί μελετούν τις βιντεοκασέτες των επεισοδίων για την εξακρίβωση της ταυτότοτητας όλων των υπαιτίων, ενω θα διενεργηθεί έρευνα για τυχόν ολιγωρία των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν επιφορτισμένες με την προστασία των διαιτητών. Ευθύνες στους παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι δεν κρατούν την ψυχραιμία τους, επέρριψε απο τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    [06] Την Ακρόπολη επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

    26/03/2002 13:16:21

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επισκέπτεται το μεσημέρι την Ακρόπολη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των αναστηλωτικών έργων. Πρόκειται για ένα ευρύτατο πρόγραμμα και οι εργασίες σε όλα τα μνημεία προχωρούν με εντατικό ρυθμό. Τον κ. Σημίτη συνοδεύουν στην Ακρόπολη ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος και η γενική γραμματέας του υπουργείου κυρία Λίνα Μενδώνη.

    [07] Εκατόμβη θυμάτων στο βόρειο Αφγανιστάν, απο ισχυρό σεισμό.

    26/03/2002 11:50:15

    Περισσότεροι από 1800 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι έχασαν τη ζωή τους και 4000 τραυματίσθηκαν, από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε χθές το βόρειο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Αμυνας στην Καμπούλ, απο τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που πλήττουν απο χθές την περιοχή, καταστράφηκαν περίπου 4.000 χιλιάδες κατοικίες, ενω τουλάχιστον 20.000 άτομα έμειναν άστεγα ή υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Απο τη δόνηση που έγινε αισθητή μέχρι το Μαζάρ-ι-Σαρίφ, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων απο την πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, επλήγη ιδιαίτερα η πόλη Ναχρίν της επαρχίας Μπαγκλάν, όπου τα περισσότερα σπίτια και καταστήματα έχουν καταστραφεί. Το σεισμολογικό κέντρο του Στρασβούργου, ανακοίνωσε απο την πλευρά του, οτι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8 βαθμών.

    [08] Πτώση μαχητικού αεροσκάφους-Ο χειριστής κατάφερε να το εγκαταλείψει.

    26/03/2002 11:47:29

  • Αεροσκάφος τύπου Α7 Κορσέρ της Πολεμικής μας Αεροπορίας κατέπεσε και συνετρίβη λίγο μετά τις 11 το πρωί κοντά στα Κρέσταινα Ηλείας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο χειριστής του κατάφερε να κάνει χρήση του μηχανισμού της αυτόματης εκτίναξης και να εγκαταλείψει το αεροσκάφος. Το Α7 μετείχε σε άσκηση και είχε απογειωθεί νωρίτερα από την 116 πτέρυγα Μάχης στον Αραξο.

    [09] Επέτειος 25ης Μαρτίου-Τζορτζ Μπους

    26/03/2002 07:48:45

    Ειδική τελετή για να τιμήσει την 181η επέτειο της ελληνικής επανάστασης οργάνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους στο Λευκό Οίκο.

    [10] Τροχαία-Εορταστικό τριήμερο

    26/03/2002 07:48:38

    Αιματηρό με θύματα στην άσφαλτο υπήρξε το εορταστικό τριήμερο που πέρασε. Σε 175 τροχαία συμβάντα, 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 244 τραυματίστηκαν.

    [11] Επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ακρόπολη

    26/03/2002 07:48:32

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, θα επισκεφθεί το μεσημέρι την Ακρόπολη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των αναστηλωτικών έργων.

    [12] Ανθρωπιστική βοήθεια-Αφγανιστάν

    26/03/2002 07:48:26

    Ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια για τους Αφγανούς πρόσφυγες πρόκειται να μεταφέρει στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, το οποίο θα αναχωρήσει απο το αεροδρόμιο της Ελευσίνας την ερχόμενη Τρίτη.

    [13] Υπουργός Μεταφορών για Ολυμπιακή

    26/03/2002 07:48:19

    Η ΟΑ σταθεροποιείται, οι οικονομίες στο νέο επιχειρησιακό της πρόγραμμα έχουν αποδώσει και στην αγορά δημιουργείται πλέον η βάσιμη εντύπωση οτι θα συνεχίσει να πετάει, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, μετά τη συνάντηση που είχε με την αρμόδια επίτροπο στις Βρυξέλλες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 March 2002 - 12:30:23 UTC