Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εργα αναβάθμισης κεντρικής αγοράς Αθηνών Ρέντη
  • [02] Υφυπουργός Γεωργίας για ισχυρισμούς με νόσο τρελών αγελάδων
  • [03] Διυπουργική για την Ολυμπιακή Προετοιμασία
  • [04] Μέτρα Παπαντωνίου για την αναβάθμιση των συνθηκών στο στρατό
  • [05] Συνάντηση Ρέππα-Κωνσταντόπουλου για το ασφαλιστικό

  • [01] Εργα αναβάθμισης κεντρικής αγοράς Αθηνών Ρέντη

    20/03/2002 20:16:53

    Εργα προϋπολογισμού 1,5 εκατ.ευρώ, πρόκειται να ξεκινήσουν και να υλοποιηθούν άμεσα στην κεντρική αγορά Αθηνών, στου Ρέντη. Οπως δήλωσε

    ο υφυπουργός Ανάπτυξης, τα μέτρα εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων θα υλοποιηθούν σε τρείς μήνες και θα αποβλέπουν στη βελτίωση των χώρων υγιεινής και ασφάλειας. Το κόστος των έργων θα καλυφθεί κυρίως από τον Οργανισμό της αγοράς, ενώ σε μικρό ποσοστό θα κληθούν να συνεισφέρουν και οι επιχειρηματίες, με ευνοϊκούς για εκείνους όρους.

    [02] Υφυπουργός Γεωργίας για ισχυρισμούς με νόσο τρελών αγελάδων

    20/03/2002 20:15:35

    Επιφυλακτικός, εμφανίσθηκε ο υφυπουργός Γεωργίας στους ισχυρισμούς του νομπελίστα αμερικανού καθηγητής Προύζινερ, οτι οι πρωτεϊνες που προκαλούν την νόσο των τρελλών αγελάδων δεν συγκεντρώνονται μόνο στους ιστούς του νευρικού και του λεμφικού συστήματος των ζώων, αλλά και στους μυικούς ιστούς. Είναι νωρίς, τόνισε ο υφυπουργός για οποιαδήποτε κρίση γύρω από τις νέες εξελίξεις. Ο κ. Χατζημιχάλης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας πως αν πράγματι επιβεβαιωθούν τα νέα στοιχεία, η χώρα μας και η ΕΕ θα προσαρμόσουν τις ελεγκτικές διαδικασίες στα νέα δεδομένα.

    [03] Διυπουργική για την Ολυμπιακή Προετοιμασία

    20/03/2002 20:12:56

    Με την εξέταση όλων των εκκρεμοτήτων και των προβλημάτων που υπάρχουν στην ολυμπιακή προετοιμασία, ασχολήθηκε στη σημερινή συνεδρίασή της η Διυπουργική Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ενόψει και της επίσκεψης στην Αθήνα της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, υπό τον Ντένις Οσβαλντ, στις αρχές Απριλίου. Για χειροπιαστή πρόοδο στα έργα, έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτισμού, ωστόσο, τον προβληματισμό της εξέφρασε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, για τα έργα που έχει αναλάβει το υπουργείο της, καθώς είναι σε οριακό σημείο. Παράλληλα,

    υποστήριξε ότι θα είναι εγκαίρως έτοιμα. Για την πορεία των προγραμμάτων της Οργανωτικής Επιτροπής, ενημέρωσε η πρόεδρος του ''Αθήνα 2004'', τον πρωθυπουργό.

    [04] Μέτρα Παπαντωνίου για την αναβάθμιση των συνθηκών στο στρατό

    20/03/2002 20:11:44

    Μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στρατιωτών, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την κατάρτισή τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η ανάθεση των υπηρεσιών σίτισης, συντήρησης και καθαριότητας σε ιδιώτες, η κατάρτιση στρατευμένων σε βασικές δεξιότητες, με κονδύλια από το Γ' ΚΠΣ, καθώς και η άμεση εισοδηματική ενίσχυση των απόρων στρατευμένων. Παράλληλα, στο πλαίσιο της κοινωνικής μέριμνας προωθείται η δημιουργία ανοιχτής γραμμής ψυχολογικής στήριξης, η οποία θα λειτουργήσει εντός του 2002 και θα δίνει συμβουλές σε όλους τους στρατευμένους σε 24ωρη βάση. Σε ότι αφορά την ψυχαγωγία των οπλιτών, προβλέπεται η ανάπτυξη υποδομών όπως αθλητικές εγκαταστάσεις, γυμναστήρια, βιβλιοθήκες και χώροι προβολής ταινιών, ενώ σύντομα θα μπεί στο στράτευμα και το internet.

    [05] Συνάντηση Ρέππα-Κωνσταντόπουλου για το ασφαλιστικό

    20/03/2002 20:10:45

    Με τον πρόεδρο του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο, άνοιξε ο υπουργός Εργασίας τον κύκλο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς για το ασφαλιστικό. Ο κ.Κωνσταντόπουλος διετύπωσε τις ενστάσεις του στις κυβερνητικές προτάσεις, ειδικά στο κρίσιμο θέμα της χρηματοδότησης, προτείνοντας πρόσθετους πόρους μέσω μίας προοδευτικής φορολογικής μεταρρύθμισης. Ενδιαφέρουσες, χαρακτήρισε ο υπουργός τις προτάσεις του ΣΥΝ, οι οποίες όπως είπε, θα ληφθούν υπόψη στο μέτρο του δυνατού. Αύριο θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της οποίας, θα συζητηθεί κυρίως ο τρόπος εξεύρεσης πρόσθετων φόρων για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Παρέμβαση για το ασφαλιστικό, έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να χρηματοδοτήσει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Η ΝΔ είτε δεν θέλει να λυθεί το Ασφαλιστικό για να λαϊκίζει, είτε επιδιώκει την επιστροφή στις καταδικασμένες λύσεις του 90-93, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 March 2002 - 21:30:14 UTC