Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασφαλιστικό-Συνάντηση υπουργού Εργασίας με ΓΣΕΕ.
  • [02] Συνεδριάζει υπο τον Κώστα Σημίτη το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.
  • [03] ΝΔ-Συνεδρίαση συντονιστών.
  • [04] Κλείσιμο εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.
  • [05] Αγκυρα-Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας.
  • [06] Ληστεία σε τράπεζα στην Πεύκη
  • [07] Σκότωσε τον πατέρα της που τη βίαζε.
  • [08] Σεισμός στο Αγρίνιο.
  • [09] Ληστεία σε τράπεζα.
  • [10] Διερευνητικές επαφές ΥΠΕξ Ελλάδας- Τουρκίας.
  • [11] Πρόταση Γ. Παπανδρέου για κρίση στη Μ. Ανατολή.
  • [12] Συνάντηση Ρέππα με ΓΣΕΕ.
  • [13] Συνεδριάζει σήμερα το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.
  • [14] Δημοτικές Εκλογές - Ειδικός εκλογικός αριθμός ψηφοφόρων.
  • [15] ΝΔ-Συνεδρίαση συντονιστών.
  • [16] Εκτο Πρόγραμμα Πλαισίου - Ερευνας ΕΕ.
  • [17] Πόθεν έσχες των πολιτικών για το 2000
  • [18] Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες
  • [19] Υπ.Οικονομίας:δεν αλλάζει η ρύθμιση για τα πανωτόκια
  • [20] Στο νοσοκομείο ο Σπύρος Κυπριανού
  • [21] Την άμεση διενέργεια εκλογών ζήτησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

  • [01] Ασφαλιστικό-Συνάντηση υπουργού Εργασίας με ΓΣΕΕ.

    12/03/2002 13:21:11

    Σε εξέλιξη είναι η δεύτερη συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα με το προεδρείο της ΓΣΕΕ με αντικείμενο τις κυβερνητικές προτάσεις για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος παρουσιάζει τις προτάσεις της συνομοσπονδίας, ενώ ζητά διευκρινίσεις για τις κυβερνητικές θέσεις. Τα βασικά θέματα που τίθενται από την ΓΣΕΕ είναι η κρατική συμμετοχή στη χρηματοδότηση του συστήματος, ο καθορισμός των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και ιδιαίτερα των γυναικών, το ύψος των συντάξεων και εξάλλειψη των ανισοτήτων ανάμεσα στους παλαιούς και νέους ασφαλισμένους. Ο κ.Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί βλαπτικές θέσεις για τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και η Συνομοσπονδία θα απαιτήσει στο διάλογο να ξεκαθαριστεί το τοπίο. Αύριο, ο κ.Ρέππας θα έχει ανάλογη συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

    [02] Συνεδριάζει υπο τον Κώστα Σημίτη το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

    12/03/2002 13:21:05

    Αποτελεσματικότερη κινητοποίηση κυβέρνησης και κόμματος για την υπεράσπιση και την προβολή του κυβερνητικού έργου θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου στη συνεδρίαση του οργάνου που είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο κ.Σημίτης θα ζητήσει δυναμική απάντηση στη σκληρή αντιπολίτευση της ΝΔ. Θα ασκήσει οξεία κριτική και θα την κατηγορήσει ότι υποκινεί τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης. Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και η προοπτική συνεργασίας με τις πολιτικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Παράλληλα, θα γίνει συζήτηση για την πορεία προς τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές καθώς και για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα. Πριν τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη.

    [03] ΝΔ-Συνεδρίαση συντονιστών.

    12/03/2002 13:20:58

  • Συνεδριάζουν από τις 11 το πρωί στη Ρηγίλλης υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή, οι συντονιστές της ΝΔ. Κατά τη συνεδρίαση εξετάζονται οι πολιτικές εξελίξεις και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος συζητούνται οι επιπτώσεις του ελλείμματος διακυβέρνησης στα μεγάλα προβλήματα του τόπου και το πρόγραμμα δράσης των τομέων κοινοβουλευτικού έργου.

    [04] Κλείσιμο εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

    12/03/2002 13:20:52

  • Κλείνουν οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις για 740.000 μικρομεσαίους εμπόρους και επαγγελματοβιοτέχνες καθώς και ελεύθερους επαγγελματίες για την εξαετία 1993-1998. Επίσης αποφασίστηκε και το κλείσιμο των υποθέσεων της τριετίας 1999-2001 με βάση το μέτρο της συνάφειας. Υπολογίζεται ότι από το κλείσιμο περίπου 5 εκατομμυρίων ανέλεγκτων υποθέσεων το υπουργείο Οικονομικών θα εισπράξει τους επόμενους 30 μήνες, όσο θα διαρκέσουν οι δόσεις καταβολής των φόρων, περίπου 1,5 τρισ. δραχμές. Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει για αύριο. Στο μεταξύ οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Ολλανδίας ανέλαβαν πρωτοβουλία σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και απέστειλαν κοινή επιστολή προς τον προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ισπανό πρωθυπουργό τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο ρόλος των μικρών επιχειρήσεων.

    [05] Αγκυρα-Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας.

    12/03/2002 13:20:45

  • Αρχισαν σήμερα στην Αγκυρα, οι διερευνητικές επαφές μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας. Στόχος της συνάντησης αυτής είναι να διαπιστωθούν τα σημεία σύγκλισης και να ξεκινήσει ο διάλογος για τη σύνταξη συνυποσχετικού για την παραπομπή του θέματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, έχει τεθεί ο πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Αναστάσιος Σκοπελίτης.

    [06] Ληστεία σε τράπεζα στην Πεύκη

    12/03/2002 13:20:38

    Ενοπλη ληστεία με λεία 66.000 ευρώ έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της ALPHA BANK στην Πεύκη στην Αθήνα. Δύο άτομα με την απειλή όπλων μπήκαν στην τράπεζα κι αφού ανάγκασαν την υπάλληλο να ανοίξει το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης πήραν το ποσό αυτό και εξαφανίστηκαν.

    [07] Σκότωσε τον πατέρα της που τη βίαζε.

    12/03/2002 13:20:31

    Τραγικό τέλος στο μαρτύριο που ζούσε από τα 14 της χρόνια, οπότε άρχισε να τη βιάζει ο πατέρας της, έβαλε χθες το απόγευμα 19χρονη ομογενής από τη Γεωργία, η οποία παραδόθηκε στην αστυνομία.

    Η Ναταλία Κεχιοπούλου σκότωσε τον 41χρονο πατέρα της Γιώργο μέσα στο γραφείο τεχνικής υποστήριξης υπολογιστών όπου εργαζόταν, στην οδό Αριστοτέλους 12, όταν αυτός της ζήτησε να συνευρεθούν για ακόμη μια φορά σεξουαλικά.

    Σύμφωνα με το διευθυντή ασφαλείας Θεσσαλονίκης, η 19χρονη ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας της τη βίαζε από το 1997 ασκώντας της ψυχολογική βία και απειλώντας την πως θα αποκαλύψει το μυστικό τους, θα την σκοτώσει ή θα την στείλει πίσω στην Γεωργία απ΄όπου η κοπέλα είχε άσχημες αναμνήσεις λόγω του πολέμου με την Αμπχαζία.

    Οπως σημείωσε ο διευθυντής ασφαλείας, αφού ο Κεχιόπουλος βίασε την κόρη του χθες το πρωί στο γραφείο, την περίμενε να επιστρέψει το μεσημέρι. Όταν η κοπέλα μπήκε στο γραφείο, την πλησίασε γυμνός και της ζήτησε να συνευρεθούν και πάλι σεξουαλικά. Η 19χρονη αρνήθηκε λέγοντάς του ότι διατηρούσε δεσμό με έναν νεαρό από την Αθήνα τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω διαδικτύου και ήθελαν να παντρευτούν. Μπροστά στην ανυποχώρητη στάση του πατέρα της, πήρε ένα μαχαίρι και άρχισε να τον απειλεί οπισθοχωρώντας, αλλά όταν αυτός προσπάθησε να την αγκαλιάσει έπεσε πάνω στο μαχαίρι που κρατούσε η 19χρονη. Ο Κεχιόπουλος αν και τραυματισμένος, προσπάθησε στη συνέχεια να στραγγαλίσει την κόρη του και τότε αυτή του κάρφωσε το μαχαίρι στον λαιμό με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός.

    [08] Σεισμός στο Αγρίνιο.

    12/03/2002 09:30:11

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε στις 7.15, το πρωί με επίκεντρο 242 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Αθήνας, βόρεια της λίμνης Αμβρακία στην περιοχή του Αγρινίου.

    [09] Ληστεία σε τράπεζα.

    12/03/2002 09:30:04

    Δύο άτομα με την απειλή όπλων εισέβαλαν στις 7.30 το πρωί στο υποκατάστημα της Alpha Bank στη λεωφόρο Ειρήνης 27, στην Πεύκη και εξανάγκασαν μία υπάλληλο να ανοίξει το Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης , από το οποίο πήραν 66.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

    [10] Διερευνητικές επαφές ΥΠΕξ Ελλάδας- Τουρκίας.

    12/03/2002 07:40:05

  • Αρχίζουν σήμερα στην Αγκυρα, οι διερευνητικές επαφές μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας. Στόχος της συνάντησης αυτής είναι να διαπιστωθούν τα σημεία σύγκλισης και να ξεκινήσει ο διάλογος.

    [11] Πρόταση Γ. Παπανδρέου για κρίση στη Μ. Ανατολή.

    12/03/2002 07:39:59

  • Πρόταση ''5 σημείων'' για διέξοδο από την κρίση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, κατέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων που συνήλθε χθες στις Βρυξέλλες.

    [12] Συνάντηση Ρέππα με ΓΣΕΕ.

    12/03/2002 07:39:53

  • Με πιο πιεστικό και συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων, αλλά χωρίς την εξαγγελία συγκεκριμένης απεργιακής κινητοποίησης προσέρχεται η ΓΣΕΕ στη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Δημήτρη Ρέππα, για το ασφαλιστικό.

    [13] Συνεδριάζει σήμερα το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

    12/03/2002 07:39:47

  • Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει σήμερα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος του κ. Σημίτη είναι το πως θα μπορέσει η κυβέρνηση να ομογενοποιήσει την πολιτική της στον τρόπο αντιμετώπισης της ΝΔ.

    [14] Δημοτικές Εκλογές - Ειδικός εκλογικός αριθμός ψηφοφόρων.

    12/03/2002 07:39:40

  • Από την 1η έως την 30η Ιουνίου θα δοθεί από τους δήμους σε κάθε δημότη εγγεγραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου του ενημερωτική κάρτα, στην οποία θα αναγράφεται ο ειδικός εκλογικός αριθμός κάθε ψηφοφόρου και το εκλογικό διαμέρισμα όπου είναι εγγεγραμμένος.

    [15] ΝΔ-Συνεδρίαση συντονιστών.

    12/03/2002 07:39:34

  • Υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή συνεδριάζουν στις 11 το πρωί οι συντονιστές του κόμματος. Αναμένεται να συζητηθούν ''οι επιπτώσεις του ελλείμματος διακυβέρνησης στα μεγάλα προβλήματα του τόπου και το πρόγραμμα δράσης των τομέων κοινοβουλευτικού έργου''.

    [16] Εκτο Πρόγραμμα Πλαισίου - Ερευνας ΕΕ.

    12/03/2002 07:39:28

  • Τις κατευθύνσεις και τον προσανατολισμό των χωρών - μελών της ΕΕ αναλογικά με την εφαρμογή και αξιοποίηση του 6ου προγράμματος Πλαισίου - Ερευνας για τη μαζικότερη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών, συζήτησε το συμβούλιο υπουργών Ερευνας στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του Ακη Τσοχατζόπουλου.

    [17] Πόθεν έσχες των πολιτικών για το 2000

    11/03/2002 20:09:19

    Το πόθεν έσχες των πολιτικών για το 2000 έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της βουλής. Ο Κώστας Καραμανλής παραμένει ο πλουσιότερος πολιτικός αρχηγός με εισόδημα 64,8 εκατ.δρχ και 500 χιλ.δραχμών και μεγάλη ακίνητη περιουσία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία. Ο πρωθυπουργός, δήλωσε εισόδημα 50,8 εκατ.δρχ και 5 εκατ. από τόκους καταθέσεων. Η σύζυγός του είχε εισοδήματα 8 εκατ.400 χιλιάδων δραχμών, ενώ και οι δύο διαθέτουν ακίνητη περιουσία σε Αθήνα και επαρχία. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε εισόδημα 32,4 εκατ.δρχ και η σύζυγός του 10,3 εκατ.δρχ. Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε το χαμηλότερο εισόδημα, μόλις 3 εκατομ.600 χιλ.δρχ. καθώς τα υπόλοιπα 19,4 εκατ. από τη βουλευτική της αποζημίωση τα κατέθεσε στο ταμείο του ΚΚΕ.

    [18] Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες

    11/03/2002 20:09:12

    Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους, που είχαν εξαγγείλει για αυτήν την εβδομάδα, αποφάσισαν οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας που επετεύχθη με τον υπουργό Οικονομίας, η οποία προβλέπει το αυτόματο κλείσιμο πάνω από 5 εκατ. εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων για την εξαετία 1993-1998, ενώ με βάση το μέτρο της ''συνάφειας'' θα κλείσουν οι υποθέσεις για την τριετία 1999-2001. Η ρύθμιση αφορά 740.000 μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους καθώς και ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ από το μέτρο αυτό το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να εισπράξει έσοδα που μπορεί να ανέλθουν ακόμη και σε 1,5 τρισ. δραχμές.

    [19] Υπ.Οικονομίας:δεν αλλάζει η ρύθμιση για τα πανωτόκια

    11/03/2002 20:09:05

    Δεν τίθεται αλλαγής της ρύθμισης για τα πανωτόκια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμου. Από την πλευρά της, η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, τόνισε οτι οι τράπεζες δεν προσανατολίζονται στη διαγραφή χρεών και για το λόγο αυτό, καλούν τους οφειλέτες να προσέλθουν και να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, βάσει του Νόμου. Νωρίτερα, ο υπουργός είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενημέρωσε για τις οικονομικές εξελίξεις. Στο μεταξύ αύριο, συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ.

    [20] Στο νοσοκομείο ο Σπύρος Κυπριανού

    11/03/2002 20:08:58

    Σε κρίσιμη κατάσταση, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Σπύρος Κυπριανού, ο οποίος πάσχει από καρκίνο. Σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση του διατηρείται σταθερή λόγω της λήψης φαρμάκων.

    [21] Την άμεση διενέργεια εκλογών ζήτησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

    11/03/2002 20:08:45

    Την άμεση διενέργεια εκλογών ζήτησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι, με αφορμή τα πρώτα γενέθλια από την ίδρυση του ΚΕΠ. Μεταξύ άλλων, ο κ. Αβραμόπουλος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει, αλλά και στον κ. Καραμανλή γιατί δεν ζητά εκλογές, λέγοντας ''η τακτική του ώριμου φρούτου ενέχει τον κίνδυνο όταν το φας να είναι σάπιο''. Ζήτησε επίσης, την αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο, προτείνοντας την καθιέρωση 200 μονοεδρικών περιφερειών και ανάδειξη των υπολοίπων 100 βουλευτών από την Επικράτεια με αναλογικό σύστημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 March 2002 - 12:30:44 UTC