Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμποροι-Επαγγελματίες-ΦΠΑ-Αντιδράσεις.
  • [02] Σημίτης-Ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ
  • [03] Προαστιακός σιδηρόδρομος-Υπογραφή σύμβασης
  • [04] Πάτρα-Εντοπίστηκε το πτώμα αυτοδύτη
  • [05] Απαγόρευση απόπλου
  • [06] Πρωτόπαπας για "σενάρια πολιτικής εκτροπής"
  • [07] Εισαγγελική έρευνα για δραστηριότητες επιχειρηματία Αλαφούζου.
  • [08] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για εκλογικό νόμο

  • [01] Εμποροι-Επαγγελματίες-ΦΠΑ-Αντιδράσεις.

    25/02/2002 20:10:33

    Απέρριψαν οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για το κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 1999-2001 και προειδοποιούν για κινητοποιήσεις. Εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να μην υποβάλλουν τις δηλώσεις συνάφειας για τον υπολογισμό του τεκμαρτού ΦΠΑ τριετίας, καθώς και τη δυνατότητα να μην δεχθούν να τους γίνουν συνοπτικοί φορολογικοί έλεγχοι όπως προτείνει το υπουργείο Οικονομικών.

    Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι διοικήσεις της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και της ΚΕΕ απέρριψαν τη νέα πρόταση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη, στον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δίνουν χρονική διορία μέχρι την Τετάρτη για να αποδεχθεί μια λύση που να ικανοποιεί τους μικρομεσαίους.

    Οι διοικήσεις των μικρομεσαίων θα ξανασυναντηθούν την Τετάρτη προκειμένου να συζητήσουν τον τρόπο αντίδρασής τους, ενώ ήδη οι ενώσεις των επαγγελματοβιοτεχνών σε αρκετές περιφέρειες της χώρας έχουν αποφασίσει αποκλεισμούς δημοσίων κτιρίων και ιδιαίτερα εφοριών και υπουργείων.

    [02] Σημίτης-Ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ

    25/02/2002 20:05:58

    Την εκτίμηση πως όσο προχωράει η ενταξιακή διαδικασία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένεται να εκδηλωθούν αντιδράσεις από τουρκικής πλευράς, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Βέροια. Στη διευκρίνιση αυτή προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφομή πληροφορία που εσφαλμένως μεταδόθηκε σύμφωνα με την οποία, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε πως στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου "παίζει η Τουρκία με τη στάση της κάποιο ρόλο".

    [03] Προαστιακός σιδηρόδρομος-Υπογραφή σύμβασης

    25/02/2002 20:05:52

    Τα 29 δισ.δραχμές, φθάνει το ύψος της σύμβασης που υπογράφηκε σήμερα για την ανάθεση της πρώτης εργολαβίας του προαστιακού σιδηροδρόμου και αφορά την κατασκευή των έργων υποδομής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής,μεταξύ του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών και του Αεροδρομίου των Σπάτων. Στο συγκεκριμένο έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, περιλαμβάνονται οι σταθμοί Ηρακλείου, Ολυμπιακού σταδίου, λεωφόρου Κηφισίας, Λεωφόρου Πεντέλης, Σταυρού, Παλλήνης, Κάντζας, Κορωπίου και αεροδρομίου.

    [04] Πάτρα-Εντοπίστηκε το πτώμα αυτοδύτη

    25/02/2002 20:05:45

    Σε βάθος 80 περίπου μέτρων, στη θαλάσσια περιοχή Λαμπίρι Αχαϊας, εντοπίσθηκε το απόγευμα από άνδρες της ομάδας υποβρυχίων αποστολών, το πτώμα του 26χρονου αυτοδύτη, Θανάση Νικολαρόπουλου, η τύχη του οποίου αγνοείτο από χθες. Ο αυτοδύτης είχε εξαφανιστεί ενώ πραγματοποιούσε κατάδυση σε βάθος 45 μέτρων, το μεσημέρι της Κυριακής με άλλους τρεις φίλους του.

    [05] Απαγόρευση απόπλου

    25/02/2002 20:05:39

    Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Ετσι δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια για τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

    [06] Πρωτόπαπας για "σενάρια πολιτικής εκτροπής"

    25/02/2002 14:41:42

  • "Ο μόνος πολιτικός αρχηγός που κατήγγειλε τον πρωθυπουργό οτι απεργάζεται σενάρια πολιτικής εκτροπής είναι ο κ.καραμανλής", τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας πως η δήλωση αυτή είναι "απαράδεκτη και θα πρέπει ο αρχηγός της ΝΔ να προσέχει τί λέει". Αναφορικά με τις πρόσφατες ομιλίες του πρωθυπουργού ο κ.Πρωτόπαπας σημείωσε πως ο κ.Σημίτης περιέγραψε το θολό τοπίο του τελευταίου χρονικού διαστήματος που σχετίζεται με συμφέροντα συναρθρώμενα με το Γ' ΚΠΣ και με την εμπλοκή στελεχών της ΝΔ που ανέχθηκαν ή υποστήριξαν αυτά τα συμφέροντα.

    [07] Εισαγγελική έρευνα για δραστηριότητες επιχειρηματία Αλαφούζου.

    25/02/2002 14:31:04

    Τη διερεύνηση δημοσιευμάτων εφημερίδων σχετικά με δραστηριότητες του επιχειρηματία Αριστείδη Αλαφούζου, ζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Αντώνης Στεργιόπουλος, απο τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Σωτήρη Μπάγια.

    Σκοπός της έρευνας είναι να ερευνηθούν καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στις εφημερίδες "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ" και "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ", σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Αλαφούζος αντλούσε κεφάλαια απο την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εκδοτική επιχειρήσή του και τα επένδυε σε ναυτιλιακές του επιχειρήσεις.

    Η παραγγελία Στεργιόπουλου διαβιβάστηκε στον κ. Μπάγια, ο οποίος αναμένεται να χρεώσει την διενέργεια της έρευνας σε εισαγγελικό λειτουργό.

    [08] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για εκλογικό νόμο

    25/02/2002 14:29:49

    "Είναι πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει το θέμα του εκλογικού νόμου μετά τις δημοτικές εκλογές, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας για την αναβάθμιση του πολιτικού συστήματος" υπογράμμισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Ο κ. Πρωτόπαπας πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ εντάσσει αυτό το θέμα στο πλαίσιο μιας γενικότερης στρατηγικής ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς, και προκρίνει αυτή τη διαδικασία μετά απο τις δημοτικές εκλογές για να μην αποδοθεί η "οραματική τούτη διαδικασία" σε κινήσεις τακτικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 February 2002 - 21:30:14 UTC