Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμες αποφάσεις για Ολυμπιακή-παράνομο τζόγο.
  • [02] Ιωάννινα-Ομιλία προέδρου Δημοκρατίας.
  • [03] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΙΚΑ.
  • [04] Τις επόμενες ημέρες η κλήτευση μαρτύρων για την υπόθεση Κόκκαλη.
  • [05] Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στη Ναύπακτο.
  • [06] Κυπριακό-Συνάντηση Παπανδρέου-Παπαπέτρου
  • [07] Στον ανακριτή η εφοριακός που συνελήφθη για δωροδοκία.
  • [08] Συνάντηση ΓΣΕΕ με εργοδοτικές οργανώσεις
  • [09] Παρέμβαση προέδρου Δημοκρατίας
  • [10] Κυβερνητική Επιτροπή για ΟΑ-παράνομο τζόγο
  • [11] Περιοδεία πρωθυπουργού σε Ημαθία και Πέλλα
  • [12] Απεργία γιατρών ΙΚΑ
  • [13] Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ασφαλιστικό
  • [14] Ο Κ. Καραμανλής στα Ιωάννινα

  • [01] Κρίσιμες αποφάσεις για Ολυμπιακή-παράνομο τζόγο.

    21/02/2002 13:31:37

  • Η πορεία του κυβερνητικού έργου είναι το αντικείμενο της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις, για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Θα συζητηθεί και το θέμα του παράνομου τζόγου, για την αντιμετώπιση του οποίου ενδέχεται, να ληφθούν μέτρα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε άμεσο κλείσιμο των καταστημάτων που μετατρέπουν τα τεχνικά παιχνίδια στα γνωστά "φρουτάκια".

    [02] Ιωάννινα-Ομιλία προέδρου Δημοκρατίας.

    21/02/2002 13:31:28

  • Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, από τα Ιωάννινα μίλησε για ατμόσφαιρα δυσωδίας που καλύπτει την πολιτική ζωή του τόπου. Κάλεσε όλους να κάνουν το καθήκον τους ενώ επέκρινε μερίδα των ΜΜΕ, η οποία προσπαθεί, όπως είπε, να εμπλέξει πολιτικούς σε πράξεις οι οποίες είναι καταδικαστέες. Στο μεταξύ, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε υπόθεση παράνομου τζόγου στα Γιαννιτσά δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα κάνει αποκαλύψεις σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε. Επίσης ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς χαρακτήρισε γελοίους τους ισχυρισμούς που επιχειρούν να τον εμπλέξουν σε διαδικασίες σχετικές με τις άδειες των τυχερών παιχνιδιών όταν ήταν υφυπουργός Οικονομικών.

    [03] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΙΚΑ.

    21/02/2002 13:31:13

  • Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τη Δευτέρα οι γιατροί του ΙΚΑ, παρά την απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, το οποίο έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία τους, μετά από προσφυγή της διοίκησης του Ιδρύματος. Η απεργία καλύπτεται από την ΑΔΕΔΥ, ενώ τα ιατρεία του ΙΚΑ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας μέχρι τη Δευτέρα. Ο διοικητής του ΙΚΑ Μιλτιάδης Νεκτάριος δήλωσε το πρωί ότι η απεργία των γιατρών δεν καλύπτεται από την ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου γιατί οι γιατροί είναι συμβασιούχοι και όχι δημόσιοι υπάλληλοι.

    [04] Τις επόμενες ημέρες η κλήτευση μαρτύρων για την υπόθεση Κόκκαλη.

    21/02/2002 13:31:00

  • Ο τέταρτος ειδικός ανακριτής Γιώργος Πουρνάρας, στον οποίο έχει ανατεθεί η υπόθεση του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αρχίσει την κλήτευση των 35 μαρτύρων για να καταθέσουν στην υπόθεση. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση απευθύνουν έκκληση η δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της. Το πρωί τις εγκαταστάσεις της ΙΝΤΡΑΚΟΜ στην Παιανία επισκέφθηκαν οι πρόεδροι του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Οδυσσέας Κυριακόπουλος και Λευτέρης Αντωνακόπουλος οι οποίοι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ομίλου, Σωκράτη Κόκκαλη.

    [05] Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στη Ναύπακτο.

    21/02/2002 13:30:44

  • Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.15 το πρωί με επίκεντρο την περιοχή της Ναυπάκτου. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Το εργαστήριο σεισμολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας ανακοίνωσε ότι το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 12 χιλιόμετρα.

    [06] Κυπριακό-Συνάντηση Παπανδρέου-Παπαπέτρου

    21/02/2002 13:30:30

  • Τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των συνομιλιών, αλλά και τα θέματα που αφορούν στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου, συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, στη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Μιχάλη Παπαπέτρου. Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και τόνισε ότι "υπάρχει μία ιστορική ευκαιρία, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουν όλες οι πλευρές και να επιδείξουν πολιτική βούληση για να βρεθεί λύση". Αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Κύπρου ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι προχωρεί πολύ ικανοποιητικά και ότι η Κύπρος θα είναι απο τις πρώτες χώρες που θα ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [07] Στον ανακριτή η εφοριακός που συνελήφθη για δωροδοκία.

    21/02/2002 13:30:18

  • Στον ανακριτή απολογείται αύριο η εφοριακός Γεωργία Δέλτα 52 χρόνων, η οποία συνελήφθη να παραλαμβάνει χρήματα από γιατρό για να κλείσει φορολογικές του εκκρεμότητες. Εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και δωροδοκίας.

    [08] Συνάντηση ΓΣΕΕ με εργοδοτικές οργανώσεις

    21/02/2002 13:30:09

  • Τη δεύτερη συνάντησή τους θα έχουν στις 2 μετά το μεσημέρι οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων με αντικείμενο την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Σημειώνεται ότι η ΓΣΕΕ κατέστησε σαφές κατά την πρώτη τους συνάντηση ότι διεκδικεί αυξήσεις για τους εργαζομένους γύρω στο 7%. Στο μεταξύ, 24ωρη απεργία εξήγγειλαν για την Τετάρτη 6 Μαρτίου από κοινού όλες οι ενώσεις τύπου και ηλεκτρονικών ΜΜΕ μετά την αρνητική στάση της εργοδοσίας, στο στάδιο διαπραγματεύσεων, για ικανοποίηση αιτημάτων των συνεργαζομένων οργανώσεων. Κύρια αιτήματα των ενώσεων είναι να σταματήσουν οι μαζικές απολύσεις, να εφαρμοστούν οι συλλογικές συμβάσεις και να εξασφαλιστούν μέτρα για την ποιότητα της ενημέρωσης, της ελεύθερης και αντικειμενικής πληροφόρησης.

    [09] Παρέμβαση προέδρου Δημοκρατίας

    21/02/2002 07:53:57

    "Ατμόσφαιρα δυσωδίας καλύπτει σήμερα την πολιτική ζωή του τόπου και φαίνεται οτι δεν επιτελούμε όλοι το καθήκον μας κατά τον τρόπο που επιβάλλεται", επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απο τα Ιωάννινα, όπου βρίσκεται για την εορταστική εκδήλωση της 89ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης.

    [10] Κυβερνητική Επιτροπή για ΟΑ-παράνομο τζόγο

    21/02/2002 07:53:50

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή με αντικείμενο την πορεία του κυβερνητικού έργου και το μέλλον της ΟΑ. Επίσης θα συζητηθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου, τα οποία υπό μορφή νομοσχεδίου θα πάρουν το δρόμο της Βουλής.

    [11] Περιοδεία πρωθυπουργού σε Ημαθία και Πέλλα

    21/02/2002 07:53:44

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού και κομματικού επιτελείου θα πραγματοποιήσει απο αύριο διήμερη περιοδεία στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας.

    [12] Απεργία γιατρών ΙΚΑ

    21/02/2002 07:53:38

    Μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται στα πολυιατρεία του ΙΚΑ έως και την Δευτέρα, εξαιτίας της απεργίας των γιατρών του Ιδρύματος, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου

    της Αθήνας, το οποίο έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική.

    [13] Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ασφαλιστικό

    21/02/2002 07:53:32

    Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού και του συνταξιοδοτικού προβλήματος συνιστά εκ νέου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, μέσω της έκθεσης απολογισμού, σχετικά με τον βαθμό υλοποίησης των βασικών στόχων της οικονομικής πολιτικής των κρατών της ΕΕ για το 2001, που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα από τις Βρυξέλλες.

    [14] Ο Κ. Καραμανλής στα Ιωάννινα

    21/02/2002 07:53:25

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, αρχίζει απο σήμερα τριήμερη περιοδεία στην Ηπειρο, ενω θα παραστεί και στις εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 February 2002 - 12:30:23 UTC