Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομοθετική ρύθμιση για τη μοριοδότηση συμβασιούχων
  • [02] Σε διάλογο με την κυβέρνηση κάλεσε ο Δ.Ρέππας τους γιατρούς του ΙΚΑ
  • [03] Σύσκεψη υπ.Ανάπτυξης με εκπροσώπους της αγοράς και του εμπορίου
  • [04] ΝΔ-Ρουσσόπουλος για δήλωση Λαλιώτη-ΟΑ-Φρουτάκια.
  • [05] Πρωτόπαπας για παράνομο τζόγο-Πασχαλίδη-Ολυμπιακή
  • [06] Δήλωση Πασχαλίδη για τηλεοπτική εκπομπή για τον παράνομο τζόγο.

  • [01] Νομοθετική ρύθμιση για τη μοριοδότηση συμβασιούχων

    18/02/2002 20:36:59

    Λύση σε ένα κοινωνικό πρόβλημα, που αφορά περίπου 20.000 συμβασιούχους, φαίνεται οτι δίνει η νομοθετική ρύθμιση για τη μοριοδότηση των συμβασιούχων, που αποφασίσθηκε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να καλυφθούν μόνιμες θέσεις στο δημόσιο. Με τη ρύθμιση αυτή ευνοούνται όσοι εργαζόμενοι στο δημόσιο είχαν συνάψει τις συμβάσεις τους, έως την αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς θα διευκολυνθεί η πρόσληψή τους μέσω των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε οτι θα γίνουν σεβαστές οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις όσων είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, δηλαδή θα μονιμοποιηθούν, καθώς και οι γνωμοδοτήσεις του νομικού συμβουλίου του Κράτους που αφορούν εργαζόμενους με 24μηνη συνεχή απασχόληση.

    [02] Σε διάλογο με την κυβέρνηση κάλεσε ο Δ.Ρέππας τους γιατρούς του ΙΚΑ

    18/02/2002 20:36:51

    Να ανταποκριθούν στην πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο, κάλεσε τους γιατρούς του ΙΚΑ ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Ρέππας, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι οι γιατροί οφείλουν να σεβαστούν τις ανάγκες των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα.

    Η πρόταση της κυβέρνησης προς τους γιατρούς προβλέπει ικανοποίηση του αιτήματος για αύξηση 60.000 δρχ μηνιαίως, όμως ως αμοιβή επιπλέον εργασίας. Αμεση σύσταση επιτροπής που θα μελετήσει τις ανάγκες σε προσωπικό του φορέα πρωτοβάθμιας υγείας και θα προχωρήσει στην προκήρυξη θέσεων μέσα σε ένα μήνα και τέλος, σταδιακή ένταξη όλων των γιατρών στον εν λόγω φορέα. Στο μεταξύ, στη δικαιοσύνη προσφεύγει η διοίκηση του ΙΚΑ, προκειμένου να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που ξεκινούν αύριο οι γιατροί του ιδρύματος.

    [03] Σύσκεψη υπ.Ανάπτυξης με εκπροσώπους της αγοράς και του εμπορίου

    18/02/2002 20:36:43

    Μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών εξετάστηκαν στη σημερινή σύσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης, με εκπροσώπους της αγοράς και του εμπορίου. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Τσοχατζόπουλου το βάρος της πολιτικής της κυβέρνησης για τη συγκράτηση των τιμών, δεν θα πέσει πλέον στις συμφωνίες κυρίων, αλλά στη λειτουργία των θεσμών, ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις. Ο υπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία ανεξάρτητων φορέων, όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού, που θα παίζουν ρυθμιστικό και εποπτικό ρόλο, για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς, στο πλαίσιο της πλήρους απελευθέρωσης.

    [04] ΝΔ-Ρουσσόπουλος για δήλωση Λαλιώτη-ΟΑ-Φρουτάκια.

    18/02/2002 14:47:41

    Σε πανικό του ΠΑΣΟΚ απέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θόδωρος Ρουσσόπουλος τις δηλώσεις του κ.Λαλιώτη για κυβερνήσεις συνεργασίας και αλλαγή του εκλογικού νόμου. Στο μεταξύ, νέο διεθνή διαγωνισμό για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας αφού προηγουμένως ξεκαθαρίσουν οι ισολογισμοί της εταιρίας, πρότεινε η ΝΔ δια του κ.Ρουσσόπουλου. Εξάλλου, την ανάγκη άμεσης εκκαθάρισης των υποθέσεων με τα φρουτάκια στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

    [05] Πρωτόπαπας για παράνομο τζόγο-Πασχαλίδη-Ολυμπιακή

    18/02/2002 14:38:57

  • Την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει πολύ γρήγορα αυστηρά μέτρα για την προστασία της κοινωνίας απο τον παράνομο τζόγο, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πρωτόπαπας, παρείχε παράλληλα την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης στον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή για τον παράνομο τζόγο. Τόνισε οτι "δεν υπήρξε καμμία σκέψη αναβολής της επίσκεψης του πρωθυπουργού στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας", ενω πρόσθεσε ότι "ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης θα είναι στο κλιμάκιο της επίσκεψης του κ.Σημίτη". Αναφερόμενος τέλος στο ναυάγιο πώλησης της Ολυμπιακής, ο κ.Πρωτόπαπας δήλωσε οτι η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας και γι'αυτό εργάζεται σε ένα πρόγραμμα εξυγίανσής της.

    [06] Δήλωση Πασχαλίδη για τηλεοπτική εκπομπή για τον παράνομο τζόγο.

    18/02/2002 14:38:46

  • "Ζούμε σε μέρες τηλεοπτικής τρομοκρατίας την οποία μερίδα των ΜΜΕ επιμένει να συντηρεί τόνισε μεταξύ άλλων το πρωί ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το περιεχόμενο χθεσινοβραδυνής τηλεοπτικής εκπομπής. «Από πότε μια φωτογραφία, διερωτήθηκε, στα γραφεία μιας τοπικής εφημερίδας, μπορεί να θεωρείται τεκμήριο διαπλοκής; Εχω επισκεφθεί, ανέφερε, πολλά γραφεία εφημερίδων και στο νομό Πέλλας και στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και έχω συναντηθεί με παρα πολλούς εκδότες. Από πότε, υπογράμμισε, οι κοινωνικές συναναστροφές, οι καθημερινές χειραψίες, οι τυχαίες φωτογραφίες έχουν γίνει στοιχεία επιλεκτικής ενοχοποίησης;
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 February 2002 - 21:30:11 UTC