Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι καθηγητές των ΤΕΙ
  • [02] Με αντιπροσωπεία των γιατρών του ΙΚΑ συναντήθηκε ο υπουργός Εργασίας
  • [03] Ομιλία του Κ.Καραμανλή στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ
  • [04] Συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου-Τόμας Μίλερ
  • [05] Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του καταυλισμού προσφύγων στην
  • [06] Ομιλία Σημίτη-Συμβούλιο Περιφερειών.

  • [01] Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι καθηγητές των ΤΕΙ

    15/02/2002 20:41:24

    Στα θρανία επιστρέφουν και πάλι οι σπουδαστές των πέντε μεγαλύτερων ΤΕΙ της χώρας, καθώς οι καθηγητές των ιδρυμάτων μετά την συνάντηση που είχε σήμερα η αντιπροσωπεία τους με τον υπουργό Παιδείας, αποφάσισαν την αναστολή της αποχής τους, η οποία διήρκεσε περίπου πέντε εβδομάδες. Στη συνάντηση, ο υπουργός είπε οτι δόθηκαν διευκρινίσεις, καθώς και η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου ώστε να είναι πλήρως διασφαλισμένο το μέλλον των καθηγητών των ΤΕΙ. Μάλιστα,

    θα δοθούν κίνητρα, προκειμένου οι καθηγητές να αυξήσουν τα προσόντα τους.

    [02] Με αντιπροσωπεία των γιατρών του ΙΚΑ συναντήθηκε ο υπουργός Εργασίας

    15/02/2002 20:41:18

    Σημάδι οτι μπορεί να αποκλιμακωθεί σταδιακά η δυσμενής κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, εξαιτίας της απεργίας των γιατρών, φαίνεται οτι αποτελεί η σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας με αντιπροσωπεία των γιατρών. Ο κ.Ρέππας δεσμεύθηκε για την οικονομική αναβάθμιση της θέσης των γιατρών, ενώ όσον αφορά την μονιμοποίησής τους, πρότεινε μια διαδικασία σταδιακής απορρόφησής τους μέσα από την προκήρυξη θέσεων πλήρους και μόνιμης απασχόλησης γιατρών στο Ιδρυμα, σε αριθμό που θα συναποφασιστεί μαζί με το διοικητή του ΙΚΑ. Οι γιατροί του ΙΚΑ θα συνεδριάσουν την Κυριακή για να καθορίσουν τη στάση τους.

    [03] Ομιλία του Κ.Καραμανλή στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ

    15/02/2002 20:41:11

    Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στην ομιλια του στη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, κάνοντας λόγο για διαφθορά, ασυδοσία, μιζέρια αλαζονεία και παρακράτος, τα οποία, όπως είπε, έχουν ημερομηνία λήξης τις επόμενες εκλογές. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για το θέμα των

    ελληνοποιήσεων, της πολιτικής στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για θεσμική κατοχύρωση της διαπλοκής, ενώ σε ότι αφορά το δημόσιο τομέα, είπε ότι η μίζα έγινε καθεστώς και ότι για να δουλέψει το κράτος χρειάζεται λάδωμα.

    [04] Συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου-Τόμας Μίλερ

    15/02/2002 20:41:05

    Τις διεθνείς εξελίξεις, καθώς και θέματα διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών, συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Μίλερ. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μίλερ είπε οτι όσον αφορά το Κυπριακό οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τη διαδικασία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και τον απευθείας διάλογο που έχουν ξεκινήσει οι δύο πλευρές στην Κύπρο.

    [05] Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του καταυλισμού προσφύγων στην Πεντέλη

    15/02/2002 20:40:58

    Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του καταυλισμού προσφύγων στην Πεντέλη, που είχαν ιδρύσει οι Γιατροί του Κόσμου. Στη απόφαση για αναστολή λειτουργίας του καταυλισμού οδηγήθηκε η οργάνωση, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η απεργία πείνας που έχουν ξεκινήσει μερικοί πρόσφυγες και οι απειλές τους για αυτοπυρπόληση θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ενώ μια ομάδα τριάντα φιλοξενούμενων συνεχίζει να αντιδρά και δεν αποδέχεται τους κανόνες λειτουργίας του καταυλισμού.

    [06] Ομιλία Σημίτη-Συμβούλιο Περιφερειών.

    15/02/2002 14:46:08

  • Το σύγχρονο κράτος που οικοδομούμαι διασφαλίζει την εξυπηρέτηση του πολίτη με όλο και πιο αυστηρά ποιοτικά χαρακτηριστικά και εγγυάται την αξιοκρατία, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, τη διαφάνεια. Αυτό τονίσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας το μεσημέρι στις εργασίες του συμβουλίου περιφερειών που διεξάγονται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Πρόσθεσε ότι η εικόνα της ελλιπούς εξυπηρέτησης της ταλαιπωρίας των πολιτών περιορίζεται. Πρόσθεσε όμως ότι δεν έχει ακόμη περιοριστεί δραστικά. Ανέφερε ότι η εικόνα της μιζέριας και της αλλαγής δεν είναι ο κανόνας, υπάρχει όμως έστω κι αν είναι η εξαίρεση. Σ`αυτά τα δύο ζητήματα ανέφερε ο πρωθυπουργός ο ελληνικός λαός απαιτεί οριστικές λύσεις. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του κράτους υλοποιείται ένα ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για τον ταυτόχρονο οργανωτικό και λειτουργικό εκσυγχρονισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης. Με αυτό το πρόγραμμα είπε, αναδεικνύεται το κράτος σε στρατηγείο ανάπτυξης, εκσυγχρονίζεται η τοπική αυτοδιοίκηση και αναβαθμίζεται σε όλα τα επίπεδα η διοίκηση. Καταβάλλονται είπε προσπάθειες για μια διαρκή αλλαγή του κράτους για να παταχθούν τα φαινόμενα αδιαφάνειας και να αναβαθμιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών προς τον πολίτη
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 February 2002 - 21:30:14 UTC