Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι αιφνιδιαστικοί αποκλεισμοί δρόμων απο αγρότες.
  • [02] Συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [03] Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν οι αναπληρωτές καθηγητές.
  • [04] Σεισμική δόνηση ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
  • [05] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [06] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ
  • [07] Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Κώστας Σημίτης
  • [08] Πρωθυπουργός για Ολυμπιακούς Αγώνες
  • [09] Βουλή-ΝΔ-Επιτροπή Οικονομικών
  • [10] Σεισμική δόνηση

  • [01] Συνεχίζονται οι αιφνιδιαστικοί αποκλεισμοί δρόμων απο αγρότες.

    30/01/2002 13:28:44

  • Καθοριστική θεωρείται η αυριανή ημέρα για τους αγρότες καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί η παράδοση του βαμβακιού στα εκκοκκιστήρια και να οριστεί η τελική τιμή του προϊόντος τους. Πάντως, οι αγρότες παραμένουν με τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών. Οπως προανήγγειλαν θα κλείσουν την εθνική οδό στα Τέμπη απο τις 4 έως τις 5.00 το απόγευμα, ενώ οι αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας θα συνεδριάσουν μετά τις 3.00. Παράλληλα, συνεχίζονται οι αιφνιδιαστικοί αποκλεισμοί δρόμων και στη Μακεδονία. Από τις 11 κλειστοί είναι οι δρόμοι Θεσσαλονίκης- Γιαννιτσών, Θεσσαλονίκης Έδεσσας και Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών. Από τις 12.30 το μεσημέρι και για τρεις ώρες οι αγρότες του Κιλκίς απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων, ενώ από τις 12.30 το μεσημέρι και για μία ώρα έκλεισε και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Αθηνών στα διόδια των Μαλγάρων. Εξάλλου, οι αγρότες της Θεσσαλίας, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σειρά επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας και για αυτό το σκοπό αναμένεται να μεταβούν την Παρασκευή στην Αθήνα. Για την αγροτική πολιτική αναμένεται να συζητήσει στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον αρμόδιο για τη Γεωργία επίτροπο Φράνς Φίσλερ.

    [02] Συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    30/01/2002 13:28:38

  • Στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, θα γίνει η αξιολόγηση για εννέα συνολικά κράτη-μέλη μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας. Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, η επιτροπή αναμένεται να προβεί σε θετικά σχόλια επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη επιτάχυνσης των ρυθμών μείωσης του δημοσίου χρέους της χώρας, καθώς και την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος. Η Επιτροπή αναμένεται επίσης να συστήσει στην Ελλάδα να εκμεταλλευτεί το δημοσιονομικό πλεόνασμά της για τη μείωση του χρέους αλλά και για τη δημιουργία ενός αποθεματικού, το οποίο στο μέλλον θα μπορούσε να χρησιμεύσει για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος.

    [03] Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν οι αναπληρωτές καθηγητές.

    30/01/2002 13:28:30

  • Κλειστά θα παραμείνουν εως την Παρασκευή τα ΤΕΙ Αθήνας, Πάτρας και Λάρισας, οπότε και θα πραγματοποιηθεί συνέδριο της ομοσπονδίας για να καθορίσει την περαιτέρω στάση τους. Οι καθηγητές ζητούν να διασφαλιστούν νομικά οι προσωποπαγείς θέσεις τους με την προοπτική να παραμείνουν σε αυτές και να συνταξιοδοτηθούν απο αυτές και μετά την επταετία που ορίστηκε ως μεταβατικό διάστημα για να αποκτήσουν πρόσθετα προσόντα, αφού αναβαθμίστηκαν τα ΤΕΙ. Στο μεταξύ, συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν στο πρωί στην Αθήνα οι αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι ζητούν τη μονιμοποίησή τους. Οι αναπληρωτές επισημαίνουν ότι η πλειοψηφία τους καλύπτει πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης.

    [04] Σεισμική δόνηση ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

    30/01/2002 08:04:34

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9 χθες το βράδυ με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

    [05] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    30/01/2002 07:46:51

    Εν αναμονή της αυριανής ανακοίνωσης απο την κυβέρνηση της τιμής του βαμβακιού, αλλά και τα αποτελέσματα των συνομιλιών που θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με τον αρμόδιο για τη Γεωργία επίτροπο Φρανς Φίσλερ, κρατούν αναμένες τις μηχανές των τρακτέρ τους οι αγρότες και προετοιμάζονται για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

    [06] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ

    30/01/2002 07:46:45

    Για διγλωσσία, κατηγόρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την ΝΔ καλώντας την να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί τις δηλώσεις του βουλευτή της Σωτήρη Χατζηγάκη, που πρωτοστατεί στις αγροτικές κινητοποιήσεις και ασπάζεται ακραίες απόψεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της ΝΔ, στην οποια συμμετείχε και το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ, κάλεσε τους αγρότες να μην αποκλείσουν τις εθνικές οδούς και να μη δώσουν άλλοθι στην κυβέρνηση για να τους φέρει αντιμέτωπους με άλλες κοινωνικές ομάδες.

    [07] Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Κώστας Σημίτης

    30/01/2002 07:46:38

    Η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, στην τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες συμπίπτει χρονικά με την υιοθέτηση από το κολλέγιο των Επιτρόπων ορισμένων εξαιρετικά σημαντικών εκθέσεων και κειμένων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αξιολογήσει τα Προγράμματα Σταθερότητας και Σύγκλισης εννέα συνολικά κρατών μελών της ΕΕ (μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας).

    [08] Πρωθυπουργός για Ολυμπιακούς Αγώνες

    30/01/2002 07:46:32

    Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αποτελεί ισχυρό μοχλό ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της χώρας και πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι δυνάμεις του τόπου. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στην πρώτη του επίσκεψη χθες στο ολυμπιακό χωριό εκφράζοντας παράλληλα ιδιαίτερα ικανοποιημένος απο την πρόοδο των εργασιών στο μεγαλύτερο έργο για τη χώρα.

    [09] Βουλή-ΝΔ-Επιτροπή Οικονομικών

    30/01/2002 07:46:25

    Τη σύγκληση της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για το θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank ζητούν 20 βουλευτές της ΝΔ. Οι βουλευτές, με πρώτους υπογράφοντες τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Μητσοτάκη και τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Μιλτιάδη Έβερτ, ζητούν από τους υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη και τον σημερινό υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρώην υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου, να ενημερώσουν τα μέλη της επιτροπής.

    [10] Σεισμική δόνηση

    30/01/2002 07:46:15

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9 χθες το βράδυ με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 January 2002 - 12:30:21 UTC