Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέχεια κόντρας Πανεπιστημιακών και υπουργείου Υγείας.
  • [02] Συνάντηση Δρυ με εκπροσώπους αγροτών.
  • [03] Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ απο την πρόταση 45 βουλευτών για το ασφαλιστικό
  • [04] Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων.
  • [05] Με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας συνεχίζεται η δίκη Κράμπη.
  • [06] Συνάντηση Παπανδρέου-Μπακογιάννη για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.
  • [07] Πάτρα-Φορτηγό με 800 κιλά χασίς.
  • [08] Θεσσαλονίκη-Προσάραξη συριακού πλοίου.
  • [09] ΔΕΗ-Διαρροή τοξικών ουσιών-έλεγχος.
  • [10] Πανεπιστημιακοί γιατροί-Υπουργείο Υγείας
  • [11] Υπουργικό Συμβούλιο-Επικοινωνίες
  • [12] Ελληνική τουριστική αγορά
  • [13] Ασφαλιστικό-Πρόταση διαλόγου
  • [14] Βουλή-Χημικά όπλα
  • [15] Αλ. Παπαρήγα για δημοτικές εκλογές
  • [16] Φορολογία-Ελαφρύνσεις ναυτικών
  • [17] Συνάντηση Μίλερ-Κακλαμάνη
  • [18] Κληρίδης-Ενημέρωση πολιτικών αρχηγών

  • [01] Συνέχεια κόντρας Πανεπιστημιακών και υπουργείου Υγείας.

    24/01/2002 14:21:29

  • Στα άκρα οδηγείται η διαμάχη των πανεπιστημιακών γιατρών με το υπουργείο Υγείας,ενώ για μια ακόμη φορά από τη διαμάχη αυτή ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Το υπουργείο Υγείας έχει απαγορεύσει τα ιδιωτικά ιατρεία στους πανεπιστημιακούς γιατρούς, οι οποίοι αντιδρώντας ανακοίνωσαν την αποχή από το κλινικό έργο τους στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος σε εγκύκλιό του επισημαίνει ότι οι πανεπιστημιακοί γιατροί που αποχώρησαν με δική τους πρωτοβουλία από τα δημόσια νοσοκομεία μπορούν να επανέλθουν αν το θελήσουν, αλλά μόνο με το νόμιμο τρόπο.

    [02] Συνάντηση Δρυ με εκπροσώπους αγροτών.

    24/01/2002 14:21:22

  • Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει το απόγευμα ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς, ο οποίος θα συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών της Μακεδονίας και της Θράκης σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και να αποφευχθούν τα προβλήματα, που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν από τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί από τη Δευτέρα. Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης συγκάλεσε για τις 7 το απόγευμα την Επιτροπή Κρίσεων. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής τόνισε ότι βασικές επιδιώξεις είναι η αύξηση του αγροτικού εισοδήματος μέσα από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων αλλά και η προώθηση εναλλακτικών οικονομικών δραστηριοτήτων. Ανέφερε ότι οι πόροι που έχει εξασφαλίσει η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ενωση μέχρι το 2006 είναι πρωτοφανείς σε σχέση με το παρελθόν. Εξάλλου η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τα δίκαια, όπως σημειώνει, αιτήματα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις τους, αλλά δεν συμφωνεί με μορφές κινητοποιήσεων όπως το κλείσιμο των δρόμων, οι οποίες στρέφονται εναντίον κοινωνικών ομάδων. Το πρωί αγρότες της Χαλκιδικής απέκλεισαν για δύο ώρες το δρόμο Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών στο ύψος του κόμβου της Σωζόπολης. Επίσης, το πρωί αγρότες του Νομού Χανίων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης, ενώ το μεσημέρι συνεδριάζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

    [03] Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ απο την πρόταση 45 βουλευτών για το ασφαλιστικό

    24/01/2002 14:21:15

  • Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η πρόταση των 45 βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι ζητούν άμεση λύση του ασφαλιστικού. Ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε το πρωί ότι τέτοιες πρωτοβουλίες δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, χαρακτήρισε καλοδεχούμενη κάθε πρόταση, που υποστηρίζει τις θέσεις της ΓΣΕΕ. Εξάλλου, ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος υπέγραψε το κείμενο, δήλωσε ότι η κίνηση των βουλευτών υπαγορεύθηκε απο την αγωνία τους για να προωθηθεί το κυβερνητικό έργο.

    [04] Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων.

    24/01/2002 14:21:09

  • Ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων Μακεδονίας και Θράκης και ήδη άρχισε η προμήθεια με υγρά καύσιμα σε όλα τα πρατήρια στη Βόρεια Ελλάδα. Μέχρι το απόγευμα αναμένεται να έχει τροφοδοτηθεί το μεγαλύτερο μέρος των πρατηρίων ενώ έως αύριο το πρωί θα έχουν επιλυθεί πλήρως τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν από την απεργία. Εκπρόσωποι των απεργών, την ερχόμενη Δευτέρα συνοδευόμενοι από το Νομάρχη Θεσσαλονίκης Κώστα Παπαδόπουλο, θα επισκεφθούν την Αθήνα και θα συζητήσουν τα αιτήματά τους με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων αντιδρούσαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου με το οποίο, όπως υποστηρίζουν οι βενζινοπώλες, θα μπορούν να προμηθεύονται απευθείας καύσιμα από τα διυλιστήρια.

    [05] Με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας συνεχίζεται η δίκη Κράμπη.

    24/01/2002 14:21:02

  • Με την κατάθεση της Ειρήνης Νικολαϊδη, μητέρας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαϊδη που δολοφονήθηκε το Νοέμβριο του 1997 μαζί με τη φίλη του Σούλα Καλαθάκη, συνεχίζεται ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη του Παναγιώτη Κράμπη και άλλων οκτώ ατόμων που κατηγορούνται για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας. Η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο οτι ο γιός της γνώριζε τον Παναγιώτη Κράμπη και οτι τον είχε αναφέρει αρκετές φορές. Σύμφωνα με την κυρία Νικολαϊδη μετά την εξαφάνιση του επιχειρηματία ο Κράμπης τους είχε τηλεφωνήσει και τους είχε πεί πως ο Γιώργος Νικολαϊδης ζεί. Είπε επίσης οτι το διάστημα μετά την εξαφάνισή του και πριν βρεθούν τα πτώματα του ζευγαριού, το Μάϊο του '98, όπως πληροφορήθηκε, ο Κράμπης έκανε χρήση των πιστωτικών καρτών του γιού της. Η δίκη συνεχίζεται.

    [06] Συνάντηση Παπανδρέου-Μπακογιάννη για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

    24/01/2002 14:20:55

  • Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 4 με την αρμόδια τομεάρχη Εξωτερικών και Αμυνας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη , την οποία θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, καθώς και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου ενημερώνει απο το μεσημέρι για τα θέματα αυτά, και τη Μόνιμη Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας. Ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι εντός 20 ημερών θα δοθεί στα κόμματα το προσχέδιο νόμου για τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

    [07] Πάτρα-Φορτηγό με 800 κιλά χασίς.

    24/01/2002 14:20:49

  • Περίπου 800 κιλά χασίς εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της τροχαίας Μεσολογγίου σε φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο είχε εκτραπεί από το οδόστρωμα στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων. Στο αυτοκίνητο, που φέρει ελληνικές πινακίδες, δεν επέβαινε κανείς, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες και εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την αστυνομική διεύθυνση στο Μεσολόγγι.

    Θεσσαλονίκη-Προσάραξη συριακού πλοίου.

    [08] Θεσσαλονίκη-Προσάραξη συριακού πλοίου.

    24/01/2002 14:20:42

  • Στο Θερμαϊκό Κόλπο προσάραξε τα ξημερώματα από άγνωστη αιτία, φορτηγό πλοίο με συριακή σημαία, το οποίο μετέφερε κοντέϊνερς στη Λεμεσό. Στην περιοχή της Επανωμής, Θεσσαλονίκης, καταβάλονται προσπάθειες από σκάφη του Λιμενικού για την αποκόλλησή του, ενώ όπως ανακοινώθηκε από το Λιμανερχείο, δεν έχει προκληθεί ρύπανση. Στο σημείο έχουν σπεύσει και δύο ρυμουλκά σκάφη.

    [09] ΔΕΗ-Διαρροή τοξικών ουσιών-έλεγχος.

    24/01/2002 14:20:35

  • Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αφορμή καταγγελίες για διαρροή τοξικών ουσιών από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε μονάδα του ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ στον Αγιο Δημήτριο Κοζάνης, το βράδυ των Χριστουγέννων, διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ. Για προληπτικούς όμως λόγους τα τμήματα του μονωτήρα, ο οποίος υπέστη την έκρηξη και διαλύθηκε, στάλθηκαν σε διεθνή εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκλήθηκε ενδεχομένως κάποιος κίνδυνος. Παράλληλα, έγιναν υγειονομικές εξετάσεις σε όσους εργαζομένους είχαν βάρδια εκείνο το διάστημα και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

    [10] Πανεπιστημιακοί γιατροί-Υπουργείο Υγείας

    24/01/2002 07:46:00

    Στα άκρα φαίνεται να οδηγείται η διαμάχη των πανεπιστημιακών γιατρών με το υπουργείο Υγείας. Ολα άρχισαν με την απόφαση του υπουργείου Υγείας να απαγορεύσει τη διατήρηση ιδιωτικών ιατρείων στους πανεπιστημιακούς γιατρούς, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα και ανακοίνωσαν αποχή απο το κλινικό τους έργο. Ο κ. Παπαδόπουλος σε εγκύκλιό του επισημαίνει ότι οι πανεπιστημιακοί γιατροί που αποχώρησαν με δική τους πρωτοβουλία από τα δημόσια νοσοκομεία μπορούν να επανέλθουν, αλλά μόνο με νόμιμο τρόπο.

    [11] Υπουργικό Συμβούλιο-Επικοινωνίες

    24/01/2002 07:45:53

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα την πολιτική της Ελλάδας στον τομέα των επικοινωνιών. Εισηγητής θα είναι ο υπουργός Μεταφορών-Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής.

    [12] Ελληνική τουριστική αγορά

    24/01/2002 07:45:47

    Σημαντική βελτίωση παρουσιάζεται στην ελληνική τουριστική αγορά απο τις αρχές του έτους έναντι της μειωμένης ζήτησης που σημειώθηκε τους πρώτους μήνες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, γεγονός που, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο, θα εξασφαλίσει για την Ελλάδα μια τουριστική χρονιά που σίγουρα δεν θα είναι χειρότερη απο την προηγούμενη.

    [13] Ασφαλιστικό-Πρόταση διαλόγου

    24/01/2002 07:45:40

    Πρόταση διαλόγου στο κυβερνητικό και κομματικό επίπεδο για το ασφαλιστικό κατέθεσαν 45 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρώτο υπογράφοντα το βουλευτή Επικρατείας Θεόδωρο Τσουκάτο. Το ασφαλιστικό αποτελεί για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ζήτημα πολιτικής προτεραιότητας, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας.

    [14] Βουλή-Χημικά όπλα

    24/01/2002 07:45:33

    Ομοφωνία, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της διεθνούς Σύμβασης απαγόρευσης, παραγωγής, αποθήκευσης και χρήσης χημικών όπλων, σημειώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ενστάσεις υπήρξαν, ωστόσο, κυρίως από τα κόμματα της Αριστεράς, σχετικά με διατύπωση που αφορούσε τη χρήση χημικών προϊόντων για σκοπούς «διατήρησης της δημόσιας τάξης. Η συζήτηση του νομοσχεδίου, συνεχίζεται σήμερα.

    [15] Αλ. Παπαρήγα για δημοτικές εκλογές

    24/01/2002 07:45:27

    Για την πολιτική σημασία των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών μίλησε χθες στα Γιάννενα σε εκδήλωση του ΚΚΕ η γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για σκόπιμη διγλωσία.

    [16] Φορολογία-Ελαφρύνσεις ναυτικών

    24/01/2002 07:45:20

    Σημαντικές ελαφρύνσεις στη φορολογία των ναυτικών μας, προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τις Ναυτικές εταιρίες, το οποίο ψηφίστηκε στο σύνολό του απο την Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, μειώνεται κατά 50% η φορολογία των πληρωμάτων και κατά 30% των αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού.

    [17] Συνάντηση Μίλερ-Κακλαμάνη

    24/01/2002 07:45:13

    Το σεβασμό του στο πρόσωπο του κ. Κακλαμάνη και τη λύπη του για την πρόσφατη εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου CBS, εξέφρασε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τόμας Μίλερ κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής. Ο κ. Μίλερ κατέστησε σαφές πως τα όσα προβλήθηκαν δεν εκφράζου,ν ούτε αποτελούν θέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά προσωπικές απόψεις πρώην υπαλλήλων της αμερικανικής διπλωματίας.

    [18] Κληρίδης-Ενημέρωση πολιτικών αρχηγών

    24/01/2002 07:45:05

    Τους πολιτικούς αρχηγούς της Κύπρου θα ενημερώσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, σχετικά με τις συνομιλίες του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Κατά τη χθεσινή τρίτη συνάντησή τους οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στο θέμα των εξουσιών της κεντρικής κυβέρνησης. Σήμερα θα ο κ. Κληρίδης θα ενημερώσει το γ.γ. του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 January 2002 - 12:30:34 UTC