Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Σημίτη.
  • [02] Διέψευσε ο Γ.Παπανδρέου τους ισχυρισμούς Ετσεβίτ.
  • [03] Θολό το μέλλον της συγχώνευσης Εθνικής-Alpha Bank.
  • [04] Οχι στον πανικό της γρίπης.
  • [05] Επιστολή Παντερμαλή για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.
  • [06] Βελτιώνονται οι σχέσεις εκκλησίας-κυβέρνησης.
  • [07] Ο Γ.Παπανδρέου ενημέρωσε τον Ν.Κωνσταντόπουλο.

  • [01] ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Σημίτη.

    18/01/2002 21:04:05

    Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει μπροστά, χωρίς υποχωρήσεις απέναντι σε εκβιασμούς της αγοράς ή άλλων συμφερόντων, τόνισε ο Κώστας Σημίτης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τα στελέχη του κινήματος να δραστηριοποιηθούν σε όλη τη χώρα, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετικές και εποικοδομητικές τις συνομιλίες που είχε στις ΗΠΑ, επανέλαβε ότι στις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής είναι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ανακοίνωσε ότι το 2002 θα προωθηθεί η φορολογική μεταρρύθμιση και θα ανοίξει ο φάκελος του ασφαλιστικού και προειδοποίησε όσους χρησιμοποιούν την Ολυμπιάδα για κομματικούς σκοπούς, ότι θα βρούν μπροστά τους τον ελληνικό λαό. Η ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Σημίτη για διχαστικά μηνύματα ότι ολισθαίνει σε επικίνδυνο κατήφορο και βλάπτει συνειδητά τον τόπο.

    [02] Διέψευσε ο Γ.Παπανδρέου τους ισχυρισμούς Ετσεβίτ.

    18/01/2002 21:03:57

    Διέψευσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ, περί μυστικών επαφών του ιδίου με τον τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ. Η συζήτηση που γίνεται με την Τουρκία είναι γνωστή και δημόσια και είναι ενήμερα τα κόμματα και η Βουλή, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας πως δεν διαπραγματευόμαστε κυριαρχικά δικαιώματα και η μόνη οδός για την Τουρκία είναι να προσφύγει στη Χάγη.

    [03] Θολό το μέλλον της συγχώνευσης Εθνικής-Alpha Bank.

    18/01/2002 21:03:51

    Θολό εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο σχετικά με τη συγχώνευση της Εθνικής-ALPHA BANK, καθώς δεν φαίνεται να προέκυψε κάποιο θετικό στοιχείο στη νέα συναντηση που είχαν σήμερα οι κύριοι Καρατζάς και Κωστόπουλος. Η διαδικασία συγχώνευσης είναι θέμα που αφορά τις διοικήσεις των δυο τραπεζών, τόνισε ο υπουργός οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, προσθέτοντας ότι στην αγορά δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ωστόσο η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο σφυρίζοντας δήθεν αδιάφορα, ενώ ο Μιλτιάδης Έβερτ ζήτησε να ενημερωθεί για όλα τα στοιχεία της μελέτης, βάσει της οποίας αποφασίστηκε η συγχώνευση.

    [04] Οχι στον πανικό της γρίπης.

    18/01/2002 21:03:43

    Καθησυχαστικές εμφανίζονται οι υγειονομικές αρχές, σχετικά με τα κρούσματα της γρίπης που καταγράφονται στη χώρα μας, με αφορμή την έξαρση που παρατηρείται στη γειτονική Ιταλία. Σύμφωνα με τα αρμόδια κέντρα, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει χαμηλή και στα αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα. Πάντως σύμφωνα με τους γιατρούς, υπάρχουν πολλά κρούσματα ιώσεων, για τα οποία όμως δεν συνιστάται η λήψη αντιβιοτικών.

    [05] Επιστολή Παντερμαλή για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

    18/01/2002 21:03:37

    Τη Δευτέρα θα αποστείλλει ο πρόεδρος του Οργανισμού του Μουσείου Ακροπόλεως Δημήτρης Παντερμαλής επιστολή στο Βρετανικό Μουσείο με την οποία θα ζητά να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα, προκειμένου να εκτεθούν όλα μαζί στην μεγάλη αίθουσα του νέου Μουσείου Ακροπόλεως που θα εγκαινιαστεί λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτίμησε πως η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στο στόχο αυτό, καθώς όλα δείχνουν ότι τόσο το βρετανικό Κοινοβούλιο όσο και η βρετανική κοινωνία δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία γιατί αντιλαμβάνονται το βάρος του αιτήματος.

    [06] Βελτιώνονται οι σχέσεις εκκλησίας-κυβέρνησης.

    18/01/2002 21:03:30

    Την επιθυμία της εκκλησίας να υπάρξει κλίμα βελτίωσης των σχέσεων με την πολιτεία, διατύπωσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι εξ όσων γνωρίζει αυτή είναι και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού. Ο κ. Χριστόδουλος χαρακτήρισε θετικό βήμα προς την ομαλοποίηση των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας, τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Φίλιππου Πετσάλνικου ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καθιερωθεί υποχρεωτικά ο πολιτικός γάμος.

    [07] Ο Γ.Παπανδρέου ενημέρωσε τον Ν.Κωνσταντόπουλο.

    18/01/2002 21:03:23

    Την εκτίμηση ότι όσο προχωράει η διαδικασία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα βγαίνουν στο προσκήνιο όλα τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής, διατύπωσε ο πρόεδρος Νίκος Κωνσταντόπουλος, μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κ. Κωνσταντόπουλος προέβλεψε στο μέλλον εντάσεις και εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων και κυρίως, της αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 January 2002 - 21:30:14 UTC