Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαξε σε μία νύχτα η κρεαταγορά του Ρέντη.
  • [02] Υπουργικό Συμβούλιο για την εξωτερική πολιτική.
  • [03] ΠΑΣΟΚ-Λαλιώτης για συνεργασίες με την αριστερά.
  • [04] Την Α.Παπαρήγα ενημέρωσε ο Γ.Παπανδρέου.
  • [05] Τραυματίστηκε συνοριακός φύλακας από πυρά Αλβανών.

  • [01] Αλλαξε σε μία νύχτα η κρεαταγορά του Ρέντη.

    17/01/2002 21:05:58

    Ένα πρωτοφανές λήφτινγκ έγινε εν μια νυχτί στην κεντρική κρεαταγορά του Ρέντη, καθώς η εικόνα που εμφάνιζε σήμερα, δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με αυτήν που περιέγραφαν τα δημοσιεύματα, με αφορμή τους ελέγχους που έκαναν αρμόδιοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι χώροι σήμερα ήταν πεντακάθαροι και θύμιζαν Ευρωπαϊκή αγορά, ενώ σε σύσκεψη που έγινε αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, αλλά και οι διαδικασίες μετεγκατάστασης της αγοράς σε άλλο υπερσύχρονο κτίριο, στον ίδιο χώρο του Ρέντη, το κόστος κατασκευής του οποίου θα ανέλθει στα 4,3 δισ δρχ.

    [02] Υπουργικό Συμβούλιο για την εξωτερική πολιτική.

    17/01/2002 21:05:50

    Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ελληνική προεδρία στην Κοινότητα το 2003 και η Ολυμπιάδα του 2004, αποτελούν ορόσημα για την εξωτερική πολιτική, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Σημίτης ανέφερε οτι το 2002 βρίσκει την Ελλάδα να έχει ενισχυμένη τη διεθνή της θέση και αξιοπιστία και το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον. Για τα ελληνοτουρκικά και απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ που πρότεινε συμβιβασμό για το Αιγαίο, ο κ. Σημίτης υπέδειξε για άλλη μια φορά το διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

    [03] ΠΑΣΟΚ-Λαλιώτης για συνεργασίες με την αριστερά.

    17/01/2002 21:05:39

    Την ανάγκη ενός γόνιμου συνεχούς και αξιόπιστου διαλόγου με τις προοδευτικές δυνάμεις, τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης

    παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας για την απήχηση των σχετικών πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο ίδιος ως γραμματέας από τον περασμένο Νοέμβριο. Ο κ. Λαλιώτης σημείωσε επίσης πως για την επίτευξη ενός αληθινού διαλόγου, πρέπει να ξεπεραστούν οι δυσπιστίες και οι καχυποψίες στις σχέσεις μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων, αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχει μία αρνητική κληρονομιά από λάθη του ΠΑΣΟΚ και ότι πρέπει να ξεπεραστούν ορισμένα «φοβικά και αλαζονικά σύνδρομα του παρελθόντος.

    [04] Την Α.Παπαρήγα ενημέρωσε ο Γ.Παπανδρέου.

    17/01/2002 21:05:30

    Ανήσυχη για ενδεχόμενο κουκούλωμα των προβλημάτων στο Αιγαίο, το οποίο, όπως είπε βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που ακολουθούν φιλοτουρκική πολιτική, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Αύριο ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει τον πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο και τη Δευτέρα τους κυρίους Δημήτρης Τσοβόλα και Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ δεν έχει ακόμη καθοριστεί από την πλευρά της Ρηγίλλης.

    [05] Τραυματίστηκε συνοριακός φύλακας από πυρά Αλβανών.

    17/01/2002 21:05:19

    Από πυρά πυροβόλου όπλου καλάσνικοφ, τραυματίστηκε το απόγευμα στην παραμεθόρια περιοχή Δρυμάδων Ιωαννίνων, ο 30χρονος συνοριακός φύλακας Δημήτρης Κούρος. Ο 30χρονος μαζί με συναδέλφους του περιπολούσε στη συγκεκριμένη περιοχή όταν εντόπισαν ομάδα Αλβανών, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετέφεραν ναρκωτικά. Τους κάλεσαν να παραδοθούν και αυτοί απάντησαν με πυροβολισμούς που είχαν σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πόδια ο συνοριακός φύλακας. Οι Αλβανοί κατάφεραν να διαφύγουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 January 2002 - 21:30:12 UTC