Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποδοκιμάζει ο πολιτικός κόσμος την έκθεση με "υπόπτους για
  • [02] Σενάρια τύπου Τζον Λε Καρέ χαρακτήρισε ο Ρουσόπουλος τη "λίστα
  • [03] Κ.Καραμανλής για Κυπριακό.
  • [04] Επίσκεψη Καραμανλή στα Χανιά.
  • [05] Κήρυγμα αρχιεπισκόπου Αμερικής-Τρομοκρατία.
  • [06] Ετοιμοι για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Εθνική.

  • [01] Αποδοκιμάζει ο πολιτικός κόσμος την έκθεση με "υπόπτους για τρομοκρατία".

    13/01/2002 21:22:36

    Την αποδοκιμασία του πολιτικού κόσμου προκάλεσε έκθεση με ύποπτους για τρομοκρατία που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Καρφί". Ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας χαρακτήρισε τα σενάρια αυτά ως αθλιότητες και αστειότητες, ενώ ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης τόνισε οτι όσοι διακίνησαν και υιοθέτησαν ένα τέτοιο κείμενο είχαν την ιδιοτελή πολιτική σκοπιμότητα να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ και να στιγματίσουν το ΠΑΚ και την αντίσταση κατά της Δικτατορίας. Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε οτι δεν πρέπει να υπονομεύουμε τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία με στοιχεία του παρελθόντος και εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι είμαστε πολύ κοντά σε πολύ συγκεκριμένα και χειροπιαστά αποτελέσματα.

    [02] Σενάρια τύπου Τζον Λε Καρέ χαρακτήρισε ο Ρουσόπουλος τη "λίστα υπόπτων".

    13/01/2002 21:22:29

    Απο την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσσόπουλος ανακοίνωσε οτι σενάρια τύπου Τζον Λε Καρέ δεν χρήζουν σοβαρής ενασχόλησης. Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε οτι τα σενάρια αυτά, έρχονται να ενισχύσουν «καλοθελητές και προβοκάτορες, ιδίως από το εξωτερικό, που βάλλουν ευθέως κατά του κύρους της χώρας, σε μια τόσο κρίσιμη διεθνή συγκυρία. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, επανέλαβε ότι "τα θέματα της τρομοκρατίας χρησιμοποιούνται ως όχημα για την επιδίωξη πολιτικής αποσταθεροποίησης και την άσκηση πιέσεων". Σημειώνεται οτι στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Καρφί" με τίτλο "Το ντοκουμέντο της ντροπής", παρουσιάζεται έκθεση στην οποία κατονομάζονται 124 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ενώ αναφέρεται οτι το ΠΑΚ ήταν ο στρατιωτικός βραχίονας του ΠΑΣΟΚ και είχε σχέσεις με τη 17 ΝΟΕΜΒΡΗ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το κείμενο συντάχθηκε γύρω στο 1988, απο την ομάδα του στρατηγού Γρυλλάκη και απο αυτό προκύπτει η περίφημη "λίστα" του πρώην πρεσβευτή στην Αθήνα, Τόμας Νάιλς.

    [03] Κ.Καραμανλής για Κυπριακό.

    13/01/2002 21:22:23

    Δεν υπάρχουν απεριόριστα χρονικά περιθώρια για τις συνομιλίες που σχετίζονται με τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στη ΝΕΤ, επισημαίνοντας οτι το ορόσημο τοποθετείται στην απόφαση για διεύρυνση της ΕΕ τον επόμενο χρόνο. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ είναι ο πρώτος στόχος της εξωτερικής μας πολιτικής. Και υπογράμμισε οτι δεν νοείται διεύρυνση, χωρίς να συμμετέχει η Κύπρος στην πρώτη ομάδα των νέων κρατών μελών. Στο μεταξύ, την Τετάρτη ξεκινούν οι απ'ευθείας συνομιλίες Κληρίδη- Ντενκτάς για το Κυπριακό. Στις συνομιλίες θα παρίσταται ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος έφθασε το αππογευμα στην Κύπρο και θα έχει αύριο κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους δύο άνδρες. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε στη ΝΕΤ οτι μέσα απο τη διαδικασία του διαλόγου θα αποδειχθεί αν είναι ειλικρινείς οι προθέσεις του Ντενκτάς.

    [04] Επίσκεψη Καραμανλή στα Χανιά.

    13/01/2002 21:22:17

    Πληγείσες απο την πρόσφατη κακοκαιρία περιοχές του νομού Χανίων επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ.Καραμανλής συνομίλησε με αγρότες και εκπροσώπους φορέων και δήλωσε οτι η κυβέρνηση έδειξε μεγάλη καθυστέρηση και κακό συντονισμό στην αντιμετώπιση της θεομηνίας. Επισήμανε οτι αυτό που προέχει τώρα είναι η ακριβής καταγραφή των ζημιών και η άμεση και πλήρης αποζημίωση των πληγέντων.

    [05] Κήρυγμα αρχιεπισκόπου Αμερικής-Τρομοκρατία.

    13/01/2002 21:22:11

    Η επούλωση των τραυμάτων θα πάρει χρόνια σημείωσε στο κήρυγμά του στη μητρόπολη Αθηνών ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, αναφερόμενος στις 20 οικογένειες των ομογενών που σκοτώθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11-ης Σεπτεμβρίου. Σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο κ.Δημήτριος εξέφρασε την αγάπη του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο χαρακτηρίζοντάς το κέντρο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

    [06] Ετοιμοι για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Εθνική.

    13/01/2002 21:22:04

    Ετοιμοι να πραγματοποιήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις είναι οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα αν αλλάξουν οι αποφάσεις των διοικήσεων της ΕΤΕ και της ALPHA BANK. Οι εργαζόμενοι ζητούν να μην αλλάξουν οι αρμοδιότητες της 7μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής της νέας Τράπεζας, να μην τροποποιηθεί επι της ουσίας το ήδη ανακοινωθέν οργανωτικό σχήμα και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις απέναντι στους εργαζόμενους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 January 2002 - 21:30:35 UTC