Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση Σημίτη από το ταξίδι στις ΗΠΑ.
  • [02] Θεσσαλονίκη-Τσοχατζόπουλος για ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
  • [03] Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Λευκωσία για τους αγνοουμένους.
  • [04] Κινητοποιήσεις στην εκπαίδευση.
  • [05] Στα Χανιά ο Κ.Καραμανλής-Επίσκεψη στους πληγέντες.
  • [06] Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

  • [01] Ικανοποίηση Σημίτη από το ταξίδι στις ΗΠΑ.

    12/01/2002 20:46:58

    Ικανοποιημένος απο τα αποτελέσματα των συνομιλιών στην Ουάσιγκτον εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έφθασε το μεσημέρι στην Αθήνα. Ο κ.Σημίτης απαντώντας σε ερώτηση για τις φήμες περί καταλόγων με ονόματα προσώπων που φέρονται αναμεμιγμένα σε επιθέσεις της "17 Νοέμβρη", είπε οτι έξι χρόνια που είναι πρωθυπουργός δεν έχει δεί καμία λίστα και η δημοσιοποίηση ονομάτων είναι επιζήμια για τα πρόσωπα που αναφέρονται στους καταλόγους και δίνει τη δυνατότητα στους ενόχους να προφυλάσσονται. Αναφερόμενος στον κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων που συνδέονται με την τρομοκρατία, λόγω παρέλευσης 20ετίας, ο πρωθυπουργός είπε οτι η κυβέρνηση διερευνά το θέμα αλλά η αναδρομική ισχύς οποιασδήποτε ρύθμισης, δεν είναι εύκολο ζήτημα. Για τις συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς εμφανίστηκε επιφυλακτικός και πρόσθεσε οτι ουσιαστική πρόοδος μπορεί να σημειωθεί εντός του εξαμήνου, μόνο αν υπάρξει πραγματική αλλαγή της στάσης του Ντενκτάς.

    [02] Θεσσαλονίκη-Τσοχατζόπουλος για ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

    12/01/2002 20:46:52

    Αναγκαία χαρακτήρισε τη συνεργασία με τις ΗΠΑ ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στη συνδιάσκεψη Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Μπους, ο κ.Τσοχατζόπουλος τη χαρακτήρισε σημαντική γιατί δόθηκε η δυνατότητα στον κ.Σημίτη να ξεκαθαρίσει τις απόψεις της κυβέρνησης για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας. Σε ερώτηση δημοσιογράφου οτι στην εφημερίδα "Καρφί" δημοσιεύεται αύριο κατάλογος με ονόματα προσώπων που φέρονται ως μέλη της "17 Νοέμβρη", στην οποία περιλαμβάνεται και το όνομα του κ.Τσοχατζόπουλου, ο υπουργός εξέφρασε την έκπληξή του καθώς, όπως είπε, πρώτη φορά ακούει κάτι τέτοιο.

    [03] Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Λευκωσία για τους αγνοουμένους.

    12/01/2002 20:46:45

    Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει η κυπριακή κυβέρνηση για την προώθηση του θέματος των αγνοουμένων, μετά και τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου Κληρίδη με το Ραούφ Ντενκτάς. Παράλληλα, η Λευκωσία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης νέας συνάντησης των δύο ανδρών για περαιτέρω συζήτηση του θέματος. Απο την πλευρά του ο Ραούφ Ντενκτάς είπε οτι δεν βλέπει κανένα εμπόδιο στην επίτευξη συμφωνίας για επίλυση του θέματος των αγνοουμένων. Τη Δευτέρα οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν έγγραφα, ενώ ο Ντενκτάς θα συναντηθεί με τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ, Αλβάρο ντε Σότο. Αύριο, ο πρόεδρος Κληρίδης θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων.

    [04] Κινητοποιήσεις στην εκπαίδευση.

    12/01/2002 20:46:39

    Ημέρα κινητοποιήσεων για τους εκπαιδευτικούς η ερχόμενη Τρίτη. Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία και οι καθηγητές στη δευτεροβάθια εκπαίδευση τρίωρη στάση εργασίας. Στο μεταξύ, ανοικτό άφησαν για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο να αναστείλουν τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων οι ιδιοκτήτες τους. Κατά τη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ανέθεσαν στο διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου τους τις πρωτοβουλίες για περαιτέρω κινητοποιήσεις αν το υπουργείο Παιδείας εμμείνει στην τροπολογία που ρυθμίζει τις εργασιακές τους σχέσεις. Πάντως, μιλώντας στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ο γγ του υπουργείου Παιδείας ξεκαθάρισε οτι η τροπολογία θα προχωρήσει.

    [05] Στα Χανιά ο Κ.Καραμανλής-Επίσκεψη στους πληγέντες.

    12/01/2002 20:46:33

    Διήμερη επίσκεψη στα Χανιά πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα επισκεφθεί περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία. Επίσης, θα συναντηθεί με το νομάρχη Χανίων, καθώς και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων.

    [06] Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

    12/01/2002 20:46:25

    Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, πραγματοποιεί απο το πρωί ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, μετά απο πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ.Δημήτριος, ο οποίος συνοδεύεται απο σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής ομογένειας, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά και συγκίνησή του για το οτι για μία ακόμη φορά πατά το "ιερό χώμα της γενέτειρας". Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του οτι οι συναντήσεις που θα έχει με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας θα συμβάλουν στη σύσφιξη των σχέσεων της ομογένειας και του εθνικού κέντρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 January 2002 - 21:30:19 UTC