Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με μικροπροβλήματα η δεύτερη μέρα του Ευρώ.
  • [02] Νέα επιδείνωση του καιρού με χιόνια και ισχυρούς ανέμους.
  • [03] Οι προτεραιότητες του Χριστοδουλάκη.
  • [04] Καθιέρωση του Μεσολαβητή της Κεφαλαιαγοράς.
  • [05] Επιχείρηση διάσωσης 200 λαθρομεταναστών στην Κρήτη.

  • [01] Με μικροπροβλήματα η δεύτερη μέρα του Ευρώ.

    02/01/2002 21:21:08

    Με μικροπροβλήματα, που έχουν κυρίως σχέση με την πορεία προσαρμογής του κοινού, αλλά και της αγοράς με το ευρώ, κύλησε η πρώτη εργάσιμη μέρα του έτους, με το νέο νόμισμα να έχει μπεί για τα καλά στη ζωή μας. Πάντως η ουσιαστική δοκιμασία θα είναι αύριο, όταν θα λειτουργήσει η αγορά, αφού σήμερα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά. Προβλήματα προκλήθηκαν στα διόδια, καθώς οι οδηγοί έπαιρναν ρέστα σε ευρώ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις και ουρές. Ο πρωθυπουργός θέλησε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα πιθανά προβλήματα από την κυκλοφορία του ευρώ και για το λόγο αυτό επισκέφθηκε πέντε τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας.

    [02] Νέα επιδείνωση του καιρού με χιόνια και ισχυρούς ανέμους.

    02/01/2002 21:21:01

    Νέο κύμα κακαιρίας θα πλήξει από αύριο το απόγευμα ολόλκηρη τη χώρα, με χιονοπτώσεις και στα πεδινά, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας,θυελλωδεις βοριάδες στο Αιγαίο και νέα πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυγο να φλερτάρει στη βόρεια Ελλάδα τους -20 βαθμούς, ενώ σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία θα παραμείνει όλη τη μέρα με αρνητικό πρόσημο.Σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα επικρατούσε ήλιος με δόντια. Το θερμόμετρο στο Νευροκόπι έδειξε -20 βαθμούς, ενώ αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν είχαν οι περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Από το απόγευμα ήρθη μερικώς το απαγορευτικό απόπλου και εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων μόνο για Χίο, Λέσβο, Σύρο και Κρήτη. Για τα υπόλοιπα νησιά ισχύει το απαγορευτικό.

    [03] Οι προτεραιότητες του Χριστοδουλάκη.

    02/01/2002 21:20:54

    Η αύξηση της απασχόλησης και η πραγματική σύγκλιση αποτελούν τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, παρουσιάζοντας την εξαμηνιαία έκθεση για την πορείας της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι η σύγκλιση μισθών και εισοδημάτων θα είναι σταδιακή, θα αυξάνεται με ρυθμό 2,4% το χρόνο και εκτίμησε ότι σε πέντε χρόνια το μέσο εισόδημα του Ελληνα θα βρίσκεται στο 80-85% του μέσου ευρωπαϊκού εισοδήματος. Σε ό,τι αφορά την ανεργία αυτή αναμένεται να σημειώσει κάμψη και από το 11,4% που ήταν το 2000, θα περιοριστεί στο 9% το 2004.

    [04] Καθιέρωση του Μεσολαβητή της Κεφαλαιαγοράς.

    02/01/2002 21:20:48

    Την καθιέρωση του θεσμού του Μεσολαβητή της Κεφαλαιαγοράς κατά τα πρότυπα του τραπεζικού μεσολαβητή, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, ο οποίος ενημέρωσε ήδη για το θέμα αυτό τους παράγοντες της αγοράς και συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν τη λειτουργία του νέου θεσμικού οργάνου,τη φύση των υποθέσεων που θα αναλαμβάνει και τα όρια δικαιοδοσίας του. Ο νέος θεσμός θα είναι ένα ανεξάρτητο όργανο με αποκλειστική αρμοδιότητα την εξωδικαστική διευθέτηση παραπόνων των ιδιωτών επενδυτών έναντι των μελών των φορέων απο τους οποίους θα συσταθεί το ανεξάρτητο αυτό όργανο.

    [05] Επιχείρηση διάσωσης 200 λαθρομεταναστών στην Κρήτη.

    02/01/2002 21:20:41

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης των 200 και πλέον λαθρομεταναστών που επιβαίνουν στο μικρό δουλεμπορικό πλοίο, το οποίο εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, ανοικτά της Κρήτης. Στην επιχείρηση διάσωσης παίρνουν μέρος ελικόπτερα παντός καιρού, σκάφη του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού σώματος, ρυμουλκό και παραπλέοντα σκάφη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 January 2002 - 9:09:31 UTC