Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκρηξη-Μητρόπολη.
  • [02] Εφυγε η δραχμή ήρθε το ευρώ.
  • [03] Πρωτοχρονιάτικη δοξολογία.
  • [04] Γεύματα αγάπης.
  • [05] Σύλληψη κακοποιού.
  • [06] Σύλληψη Τούρκων δουλεμπόρων.
  • [07] Πρόσκρουση πλοίου.

  • [01] Εκρηξη-Μητρόπολη.

    01/01/2002 10:57:52

    Ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε σήμερα το πρωί την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, απο μηχανισμό με άγνωστη εκρηκτική ύλη που τοποθετήθηκε έξω απο την εξώπορτα του αυλόγυρου της Μητρόπολης Μαραμυθιάς. Δεν προκλήθηκαν ζημιές, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν δύο εβδομάδες πάλι στην Παραμυθιά άγνωστοι είχαν τοποθετήσει έξω απο το αστυνομικό τμήμα ποσότητα δυναμίτιδας με βραχύκαυστο φυτίλι. Απο την έκρηξη εκείνη δεν τραυματίστηκε κανένας αλλά προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές σε αυτοκίνητα και στο κτίριο της αστυνομίας. Στη σημερινή έκρηξη στη Μητρόπολη δεν υπήρξαν επίσης τραυματισμοί αλλά ούτε και σημαντικές ζημιές.

    [02] Εφυγε η δραχμή ήρθε το ευρώ.

    01/01/2002 10:57:14

    Νέα εποχή ανέτειλε για την Ελλάδα και τις άλλες 11 χώρες της Ευρωζώνης, καθώς με τον ερχομό του 2002 μπήκε στη ζωή 300 εκατομμυρίων Ευρωπαίων, το νέο νόμισμα, το ευρώ. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που υποδέχθηκε το ευρώ, λόγω διαφοράς ώρας. Από τα μεσάνυχτα και σταδιακά τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων άρχισαν να διαθέτουν το νέο νόμισμα. Η πολιτική και οικονομική ηγεσία της χώρας, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν το νέο νόμισμα τα μεσάνυχτα σε ειδική εορταστική εκδήλωση στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ο κ. Σημίτης ήταν ο πρώτος που έλαβε χαρτονόμισμα του νέουνομίσματος απο το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης που είναι εγκατεστημένο στην τράπεζα.

    [03] Πρωτοχρονιάτικη δοξολογία.

    01/01/2002 10:57:08

    Η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη δοξολογία, στον καθεδρικό ναό των Αθηνών, χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί. Στη δοξολογία θα παραστεί η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Απο την τροχαία θα ληφθούν έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας για την διευκόλυνση άφιξης των επισήμων.

    [04] Γεύματα αγάπης.

    01/01/2002 10:57:01

    Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός οργανώνει εορταστικά γεύματα αγάπης σήμερα Πρωτοχρονιά για συνανθρώπους μας που πλήττονται από τη φτώχεια. Τα συσκευασμένα γεύματα θα προσφέρονται σε χώρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα, επί της οδού Γ'Σεπτεμβρίου 21 από τις 11 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μοναχικά άτομα, άστεγους, πρόσφυγες και άλλες οικονομικά αδύνατες ομάδες, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Τα παιδιά του συλλόγου "Το χαμόγελο του Παιδιού" αποφάσισαν να μοιράσουν σήμερα τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους με τα παιδιά στα φανάρια, που περνούν τις άγιες ημέρες των εορτών στους δρόμους δουλεύοντας.

    [05] Σύλληψη κακοποιού.

    01/01/2002 10:56:55

    Εικοσάχρονος Αλβανός που θεωρείται ως εγκέφαλος σπείρας, η οποία είχε διαπράξει περισσότερες απο 40 ληστείες απο το 1996 έως το 1999 σε εξοχικά σπίτια στο Μαραθώνα, την Παλλήνη και στα Σπάτα, συνελήφθη απο αστυνομικούς της περιοχής. Πρόκειται για τον Αλέκο Μπισάνι, 23 χρόνων, που δρούσε μαζί με τους ομοεθνείς τους Κώστα Τσάτσο και Επισόν Μπολιού. Σύμφωνα με την αστυνομία είχαν κλέψει αντικείμενα αξίας πάνω απο 70 εκατ. δραχμές. Ο Μπισάνι χρησιμοποιούσε ψεύτικα στοιχεία, ενώ πάνω του είχε μία κάρτα προσωρινής παραμονής στην Ελλάδα με επίσημα πλαστά στοιχεία.

    [06] Σύλληψη Τούρκων δουλεμπόρων.

    01/01/2002 10:56:49

    Μετά απο έρευνες που πραγματοποίησαν άνδρες της Μονάδας Ειδικών Αποστολών του ΛΣ στη βραχονησίδα Γιούρα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 4 Τούρκοι που θεωρούνται υπεύθυνοι της μεταφοράς των 193 λαθρομεταναστών στις 17 Δεκεμβρίου στη βραχονησίδα. Κατά δήλωση ενός των συλληφθέντων, που είπε ότι ήταν και ο κυβερνήτης, το πλοίο με το οποίο πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των λαθρομεταναστών, ήταν ένα αλιευτικό ξύλινο σκάφος, 25 μέτρων, με το όνομα "ATLAR" με σημαία Τουρκίας. Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

    [07] Πρόσκρουση πλοίου.

    01/01/2002 10:56:42

    Στο κρηπίδωμα του λιμανιού της Μυτιλήνης προσέκρουσε χθες το βράδυ κατά τον κατάπλου του το επιβατηγό-οχηματαγωγό "ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ" που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο απο Πειραιά, Χίο, Λέσβο με 98 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν χωρίς κανείς να πάθει τίποτα. Απο την πρόσκρουση προκλήθηκαν ρήγματα στην αριστερή πλευρά του σκάφους και η Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου του μέχρι να προσκομιστεί πιστοποιητικό ευπλοϊας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 January 2002 - 15:19:37 UTC