Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρώ-Ειδική εκδήλωση στην Τράπεζα της Ελλάδος
  • [02] Εορταστικές εκδηλώσεις-Δρομολόγια μέσων μαζικής μεταφοράς
  • [03] Τα κάλαντα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας έψαλε η προεδρική φρουρά
  • [04] Εορταστικά γεύμα αγάπης
  • [05] Νέα βενζίνη απο αύριο στα αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας.
  • [06] Αιματηρή απόπειρα ληστείας.
  • [07] Υπηρεσίες κλειστές -Ευρώ.
  • [08] Ευρώ-Τράπεζα Ελλάδος.
  • [09] Εορταστικό ωράριο.
  • [10] Λαθρομετανάστες.

  • [01] Ευρώ-Ειδική εκδήλωση στην Τράπεζα της Ελλάδος

    31/12/2001 13:30:08

  • Τα μεσάνυχτα σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, παρουσία του πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, ο κ. Σημίτης θα παραλάβει τα πρώτα χαρτονόμισματα ευρώ από το αυτόματο μηχάνημα συναλλαγής της Εθνικής Τράπεζας, που είναι εγκατεστημένο εκεί. Το γαλλικό νησάκι Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, θα είναι το πρώτο που θα θέσει σε κυκλοφορία, λίγο πριν τα μεσάνυχτα το ευρώ. Θα ακολουθήσουν η Ελλάδα και η Φινλανδία, που θα είναι τα πρώτα εδάφη της ηπειρωτικής Ευρώπης, που θα περάσουν στο κοινό νόμισμα.

    [02] Εορταστικές εκδηλώσεις-Δρομολόγια μέσων μαζικής μεταφοράς

    31/12/2001 13:30:02

  • Η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη χοροεσπερίδα και η κοπή της Βασιλόπιτας των Ενοπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί το βράδυ σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας και την εκδήλωση έχουν προσκληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους η πολιτειακή, πολιτική, εκκλησιαστική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Εορταστικές εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων έχουν προγραμματίσει για το βράδυ οι δήμοι σε όλη τη χώρα. Λόγω των εκδηλώσεων στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος θα διακοπεί η συγκοινωνία των αυτοκινήτων στις γύρω κεντρικές οδούς. Στο μεταξύ πριν από τα μεσάνυχτα θα διακοπούν και τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα αστικά λεωφορεία θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια μια ώρα πριν από τη λήξη της βάρδιας. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα πραγματοποιήσει το τελευταίο δρομολόγιο από Κηφισιά προς Πειραιά στις 10.15 και από Πειραιά προς Κηφισιά στις 11 παρά τέταρτο. Τέλος, όλοι οι συρμοί του μετρό θα αναχωρήσουν από το Σύνταγμα για τελευταίο δρομολόγιο στις 11 το βράδυ.

    [03] Τα κάλαντα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας έψαλε η προεδρική φρουρά

    31/12/2001 13:29:56

  • Τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλαν το πρωί στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, χορωδίες συλλόγων. Τα κάλαντα έψαλλε το πρωί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο χορωδία της προεδρικής φρουράς. Σήμερα τα εμπορικά καταστήματα θα κλείσουν στις 5 το απόγευμα, τα κρεοπωλεία στις 4, ενώ τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά ως τις 8 το βράδυ. Οι καταναλωτές θα πρέπει να προμηθευτούν σήμερα ψωμί για τρεις ημέρες καθώς οι φούρνοι θα είναι ανοιχτοί μόνο για ψήσιμο φαγητού. Την Τετάρτη τα εμπορικά καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ και οι φούρνοι, θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης σήμερα στις 5 το απόγευμα θα γίνει η κλήρωση του κρατικού λαχείου το οποίο θα μοιράσει σημαντικά κέρδη στους τυχερούς. Στο μεταξύ αισθητή άρχισε να γίνεται σε διάφορες περιοχές της χώρας η αλλαγή του καιρού με βροχές, ανέμους και χιόνια στα ορεινά. Η κακοκαιρία θα αρχίσει να προχωρεί από μεθαύριο Πέμπτη.

    [04] Εορταστικά γεύμα αγάπης

    31/12/2001 13:29:49

  • Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός οργανώνει εορταστικά γεύματα αγάπης ανήμερα της Πρωτοχρονιάς για συνανθρώπους μας που πλήττονται από τη φτώχεια. Τα συσκευασμένα γεύματα θα προσφέρονται σε χώρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα, επί της οδού Γ'Σεπτεμβρίου 21 από τις 11 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μοναχικά άτομα, άστεγους, πρόσφυγες και άλλες οικονομικά αδύνατες ομάδες, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

    [05] Νέα βενζίνη απο αύριο στα αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας.

    31/12/2001 13:29:42

  • Νέα βενζίνη θα διατίθεται από αύριο η οποία θα αντικαταστήσει τη σούπερ. Περίπου, δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες παλαιάς τεχνολογίας θα χρησιμοποιούν τη νέου τύπου βενζίνη που θα είναι καθαρότερο καύσιμο και θα επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον. Η νέα βενζίνη θα πωλείται γύρω στις 3 δραχμές ακριβότερα από την παλαιά.

    [06] Αιματηρή απόπειρα ληστείας.

    31/12/2001 13:29:36

  • Αιματηρή απόπειρα ληστείας έγινε το πρωί σε βιοτεχνία στρωμάτων στο Βοτανικό, στην Αθήνα. Τέσσερις άγνωστοι πιθανόν Αλβανοί, εισέβαλαν στη βιοτεχνία του Νικόλαου Βουτσινά 26 χρόνων, με σκοπό να τον ληστέψουν και όταν αυτός αντέδρασε, τον τραυμάτισαν ελαφρά με αεροβόλο όπλο στο πρόσωπο. Ο 26χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Στο μεταξύ συνεχίζονται από την αστυνομία οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι σκότωσαν τον Αθανάσιο Γεωργάκη 70χρόνων, χθες το βράδυ μέσα στο κατάστημα ψιλικών στα Ανω Λιόσια στην Αθήνα. Οι δράστες επιχείρησαν να ληστέψουν τον 70χρονο, και όταν αυτός αντιστάθηκε τον πυροβόλησαν με πιστόλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Οι ληστές, στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή χωρίς να πάρουν τίποτα από το κατάστημα.

    [07] Υπηρεσίες κλειστές -Ευρώ.

    31/12/2001 07:22:02

    Τράπεζες, εφορίες, ταχυδρομεία και Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας δεν θα εξυπηρετούν σήμερα το κοινό, καθώς θα εναρμονίζονται για εφαρμογή του ευρώ, αλλά τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων των τραπεζών θα δίνουν δραχμές μέχρι αργά το απόγευμα.

    [08] Ευρώ-Τράπεζα Ελλάδος.

    31/12/2001 07:21:56

    Τα μεσάνυχτα σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, παρουσία του πρωθυπουργού και του Διοικητή της, Λουκά Παπαδήμου, ο κ. Σημίτης θα παραλάβει πρώτος ένα χαρτονόμισμα ευρώ από το αυτόματο μηχάνημα συναλλαγής της Εθνικής Τράπεζας, που είναι εγκατεστημένο εκεί.

    [09] Εορταστικό ωράριο.

    31/12/2001 07:21:50

    Τελευταία μέρα του χρόνου σήμερα και οι καταναλωτές αναμένεται να σπεύσουν στην αγορά για τα τελευταία πρωτοχρονιάτικα ψώνια. Από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα λειτουργήσουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και τα κρεοπωλεία από τις 9 έως τις 4 το απόγευμα. Τα πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

    [10] Λαθρομετανάστες.

    31/12/2001 07:21:44

    Από ναυαγωστιστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντοπίστηκε χθες στην οριογραμμή μεταξύ Χίου και τουρκικών ακτών να πλέει ακυβέρνητο μικρό πλοίο με σημαία Τουρκίας στο οποίο επέβαιναν 50 λαθρομετανάστες. Αφού παρασχέθηκε η αναγκαία συνδρομή ειδοποιήθηκε η τουρκική ακτοφυλακή, περιπολικό σκάφος της οποίας καθώς και ρυμουλκό έσπευσαν και παρέλαβαν το τουρκικό πλοίο και το οδήγησαν προς τα τουρκικά παράλια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 December 2001 - 12:30:27 UTC