Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τεράστια προβλήματα στις τράπεζες με ουρές και λιποθυμίες.
  • [02] Σημίτης για μετάβαση στο ευρώ.
  • [03] Αντιπαράθεση για τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων.
  • [04] Τραγωδία με 22χρονη που γέννησε μόνη της.
  • [05] Το Σάββατο το δείπνο Κληρίδη-Ντενκτάς.
  • [06] Με ένα λόχο Μηχανικού στο Αφγανιστάν.

  • [01] Τεράστια προβλήματα στις τράπεζες με ουρές και λιποθυμίες.

    28/12/2001 21:11:44

    Οι τεράστιες ουρές, ο εκνευρισμός και οι λιποθυμίες, είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα που επικρατούσε από το πρωί στις τράπεζες, τις εφορίες και τους άλλους δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις, καθώς το κοινό έσπευσε να ρυθμίσει τις οικονομικές και άλλες συναλλαγές του, αφού τη Δευτέρα όλα θα είναι κλειστά. Όπως έγινε γνωστό τα μηχανήματα αυτόματα ανάληψης χρημάτων των τραπεζών θα διαθέτουν δραχμές μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ με την αλλαγή του χρόνου θα χορηγούν χαρτονομίσματα ευρώ.

    [02] Σημίτης για μετάβαση στο ευρώ.

    28/12/2001 21:11:38

    Έκκληση σε φορείς και πολίτες να συμβάλλουν ενεργά στην απρόσκοπτη μετάβαση στο ευρώ, απηύθυνε ο πρωθυπουργός μετά τις συσκέψεις που είχε με το οικονομικό επιτελείο, τραπεζίτες και εκπροσώπους των εργαζομένων και των παραγωγικών τάξεων. Ο κ.Σημίτης κάλεσε τις επιχειρήσεις να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους και να σεβαστούν τις ανησυχίες των καταναλωτών, από τους οποίους ζήτησε να επιδείξουν υπομονή και νηφαλιότητα. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη μετάβαση στο ευρώ ως ένα νέο αισιόδοξο και δυναμικό ξεκίνημα της οικονομίας μας σε μια νέα, ενιαία ευρωπαϊκή ζώνη σταθερότητας και ευκαιριών.

    [03] Αντιπαράθεση για τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων.

    28/12/2001 21:11:31

    Σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ δήμων και υπουργείου οικονομικών έχουν εξελιχθεί οι νέες αντικειμενικές αξίες που ανακοινώθηκαν και θα ισχύσουν από την πρώτη Φεβρουαρίου σε 28 περιοχές. Το υπουργείο οικονομικών κάλεσε όσους δήμους δεν συμφωνούν με τις νέες τιμές να προσφύγουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και σημείωσε ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες είναι κατώτερες 20-50% των πραγματικών. Από την πλευρά τους οι δήμοι συντονίζουν τις ενέργειές τους και δεν αποκλείουν να προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για να προσβάλουν την απόφαση.

    [04] Τραγωδία με 22χρονη που γέννησε μόνη της.

    28/12/2001 21:11:25

    Μια 22χρονη φοιτήτρια γέννησε κρυφά στο σπίτι της στην Κηφισιά την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα κοριτσάκι και έκοψε μόνη της τον ομφάλιο λώρο με αποτέλεσμα το παιδί να πεθάνει από αιμορραγία, ενώ και η ίδια έπαθε ακατάσχετη αιμορραγία και κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της. Η κοπέλα, που σπουδάζει στη Βοστώνη είχε έλθει για τις γιορτές, αλλά οι γονείς της δεν κατάλαβαν τίποτα για την εγκυμοσύνη της. Επειδή όμως η κοπέλα αιμορραγούσε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου αποκάλυψε στο γιατρό ότι γέννησε και επειδή το παιδί πέθανε το τύλιξε με μερικα ρούχα και το έκρυψε κάτω από το κρεβάτι της.

    [05] Το Σάββατο το δείπνο Κληρίδη-Ντενκτάς.

    28/12/2001 21:11:18

    Αύριο θα παραθέσει τελικά το ανταποδοτικό δείπνο στον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης. Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς για να μεταβεί ο Ντενκτάς στο σπίτι του προέδρου, θα πρέπει να διασχίσει το κέντρο της Λευκωσίας.

    [06] Με ένα λόχο Μηχανικού στο Αφγανιστάν.

    28/12/2001 21:11:12

    Η Ελλάδα θα συμμετέχει στην ειρηνευτική δύναμη του Αφγανιστάν, με ένα Λόχο Μηχανικού, εξοπλισμένο με τα απαραίτητα μηχανήματα και τους χειριστές τους, ένα τμήμα ασφαλείας ενσωματωμένο στον Λόχο και δύο αεροσκάφη C-130. Η ελληνική δύναμη, που θα απαριθμεί 124 άνδρες και θα αποτελείται εξ ολοκλήρου από εθελοντές, αξιωματικούς και επαγγελματίες υπαξιωματικούς, προβλέπεται να αναχωρήσει για το Αφγανιστάν περί τα τέλη Ιανουαρίου και θα έχει τρίμηνη διάρκεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 December 2001 - 21:30:21 UTC