Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη υφυπουργού Εθνικής Αμυνας σε στρατιωτικά νοσοκομεία
  • [02] Ευχές Χριστόδουλου στην χριστουγεννιάτικη λειτουργία.
  • [03] Υπερχείλισε ο Σπερχειός-ΟΣΕ-Διακοπή του σιδηρ. δικτύου

  • [01] Επίσκεψη υφυπουργού Εθνικής Αμυνας σε στρατιωτικά νοσοκομεία

    25/12/2001 18:50:32

    Τα στρατιωτικά νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Λουκάς Αποστολίδης, σε μία ένδειξη συμπαράστασης της πολιτείας προς τους συνανθρώπους μας, που αυτές τις Αγιες Ημέρες τις περνούν μακριά απο τις οικογένειές τους.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Αποστολίδης εξήρε το ρόλο του υγειονομικού σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων για συνεχή και έμπρακτη προσπάθεια της χώρας μας για ειρήνη, συνεργασία και σταθερότητα στην περιοχή.

    Το υγειονομικό σώμα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μέσα απο τις ειρηνευτικές αποστολές, στις οποίες συμμετέχει η χώρα μας ανά τον πλανήτη.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα το ΒΗΜΑ, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 6 περίπου ποσοστιαίες μονάδες και ως καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται ο Κώστας Σημίτης του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Αποστολίδης παρατήρησε ότι είναι μακριά ο χρόνος των εκλογών. Σχολίασε δε ότι όταν πάμε στις εκλογές ο λαός ψηφίζει πρωθυπουργό και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

    Ο κ. Αποστολίδης αντάλλαξε ευχές και δώρα με τους ασθενείς, ένας εκ των οποίων του έδωσε και αυτός ένα δώρο, ένα βιβλίο. Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας ζήτησε να δοθεί διήμερη άδεια στο μουσικό τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων που έψαλε τα κάλαντα κατά την επίσκεψή του στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Στη συνέχεια ο κ. Αποστολίδης επισκέφθηκε τους Αξιωματικούς που επαγρυπνούν αυτές τις ημέρες στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

    [02] Ευχές Χριστόδουλου στην χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

    25/12/2001 18:48:06

    Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος που χοροστάτησε σήμερα στην αρχιεπισκοπική θεία λειτουργία για την εορτή των Χριστουγέννων στον καθεδρικό ναό των Αθηνών, αναφέρθηκε στην ταραγμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής και ευχήθηκε να εδραιωθεί η ειρήνη στην περιοχή όπου γεννήθηκε ο Χριστός.

    «Γινόμαστε μάρτυρες διαρκών συγκρούσεων, φόνων και πολέμων που μας γεμίζουν τρόμο, φόβο και θλίψη και αγωνία είπε ο αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε «να δώσει ο Θεός σε όλες τις γωνιές του κόσμου αλλά ιδιαίτερα στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Παλαιστίνης, ειρήνη.

    Ακόμη ο κ. Χριστόδουλος τέλεσε ειδική δέηση για τα άτομα που πάσχουν από AIDS, τους άστεγους, τους πρόσφυγες, τους ανέργους και όλους όσοι είναι υπό δοκιμασία στον κόσμο.

    Τέλος προέτρεψε τους πιστούς λέγοντας «Αυτή τη μέρα έχουμε χρέος να στρέψουμε το νου μας και την προσευχή μας σε αυτούς που είτε είναι χριστιανοί, είτε είναι βουτηγμένοι στα πάθη και την ανομία και να προσευχηθούμε για την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου.

    [03] Υπερχείλισε ο Σπερχειός-ΟΣΕ-Διακοπή του σιδηρ. δικτύου

    25/12/2001 18:46:51

    Στα δύο «κόπηκε το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας από τα νερά του ποταμού Σπερχειού που υπερχείλισε στο νομό της Φθιώτιδας και για λόγους ασφάλειας των επιβατών του ΟΣΕ αποφασίστηκε να διακοπούν οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

    Ετσι, από το μεσημέρι οι επιβάτες που ταξιδεύουν στη διαδρομή αυτή αντιμετωπίζουν μεγάλη ταλαιπωρία καθώς είναι αναγκασμένοι να αποβιβάζονται από το τρένο στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, που βρίσκονται στην Τιθορέα και στο Λιανοκλάδι και να διανύουν το τμήμα της διαδρομής αυτής με λεωφορείο μέχρι να επιβιβαστούν και πάλι στο τρένο και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

    Οι χιονοπτώσεις των προηγουμένων ημερών μαζί με τις καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν το πρωί στα ορεινά του νομού Φθιώτιδας, ανέβασαν τη στάθμη του ποταμού Σπερχειού, ο οποίος από το μεσημέρι υπερχείλισε στη θέση "Φραντζή" και έχει καλύψει με τα νερά του έκταση μεγαλύτερη των 5.000 στρεμμάτων. Μηχανήματα της νομαρχίας βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ όλοι απεύχονται να ξαναζήσει η Φθιώτιδα τις εφιαλτικές στιγμές το 1997, όταν ο πλημμυρισμένος Σπερχειός είχε σπείρει την καταστροφή.

    Μέχρι το απόγευμα κανένα πρόβλημα δεν είχε προκύψει στο οδικό δίκτυο και η συγκοινωνία στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας διεξάγεται κανονικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 December 2001 - 21:30:13 UTC